- تاریخ انتشار ۲ بهمن ۱۴۰۳
- تعداد بازدید 50 بازدید
- دسته بندی مدیران
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
چرا ۴۲درصد کارکنان، ارتقای شغلی را رد میکنند؟
با هر ارتقا، حقوق بیشتری دریافت میکنید، مزایای بهتری نصیبتان میشود و نفوذتان در شرکت بیشتر خواهد شد؛ همه اینها به این معنی است که تلاشهای شما ارزشش را دارد.
اما این روزها، جذابیت صعود از نردبان شغلی کمرنگ شده است: نه تنها ارتقای شغلی به سختی به دست میآید، بلکه افراد هم علنا از پذیرش آن سر باز میزنند.
بازار کار دچار رکود شده و پیدا کردن شغل جدید و فرصتهای پیشرفت برای افراد سخت است. طبق گزارش بلومبرگ و با استناد به دادههای شرکت بزرگ جمعآوری داده ADP، از ۶۸ میلیون کارمند اداری، تنها ۱.۳درصد در سه ماه اول ۲۰۲۴ ارتقای رتبه گرفتند. این کمترین نرخ در پنج سال گذشته است و با توجه به اینکه ژانویه معمولا ماه پررونقی برای ارتقای شغلی است، این امر نگرانیهایی را ایجاد کرده است.
این موضوع به اندازهای مهم است که بر رضایت شغلی افراد تاثیر میگذارد. طبق نظرسنجی اکتبر ۲۰۲۴ مرکز تحقیقات پیو که بیش از ۵۲۰۰ نفر در آن شرکت کردهاند، ۳۸درصد کارکنان از فرصتهای ارتقای شغلی خود راضی نیستند و فقط ۲۶درصد آنها از فرصت ارتقای شغلی رضایت دارند.
این در حالی است که حتی اگر فرصت ارتقای شغلی داده شود، بسیاری از کارکنان ترجیح میدهند در همین جایگاهی که هستند باقی بمانند. طبق دادههای شرکت منابع انسانی رندستاد، ۴۲درصد کارکنان آمریکایی میگویند که به دلیل رضایت از شغل فعلیشان، پیشنهاد ارتقا را رد میکنند.
دلیل اینکه افراد با رضایت فرصت پیشرفت شغلی را نمیپذیرند چیست؟ کارشناسان و کارکنان میگویند چند عامل در این موضوع دخیل است:
۱- افراد احساس میکنند بیش از حد کار میکنند و دستمزد کافی دریافت نمیکنند. بسیاری از افراد احساس میکنند که بیش از شرح وظایفشان از آنها کار کشیده میشود و برای این کار اضافه، دستمزدی دریافت نمیکنند.
طبق دادههای مرکز تحقیقات پیو، اکثر کارکنان
(۷۶ درصد) میگویند که در محل کار خود بیش از حد انتظار از آنها کار خواسته میشود. در همین حال، طبق آمار موسسه پیو، ۲۹درصد از افراد از حقوق خود ناراضی هستند. بسیاری از آنها معتقدند که دستمزدشان با افزایش هزینههای زندگی همخوانی ندارد، درآمد کافی برای پرداخت قبضها ندارند و نسبت به همکارانی که کار مشابهی انجام میدهند دستمزد کمتری دریافت میکنند.
شریکا ساندرز ۴۴ ساله، اهل آتلانتا، چند سال پیش به همین دلیل از پذیرش یک ارتقای شغلی در شرکت خود امتناع کرد. آن زمان، به شریکا ساندرز پیشنهاد شد از سمت مدیر حسابداری به معاون بازرس مالی ارتقا پیدا کند. اما او از این پیشنهاد استقبال نکرد. چرا که معتقد بود در حال حاضر همه وظایف این نقش جدید پیشنهادی را انجام میدهد و با توجه به نرخهای بازار، دستمزدش بسیار کمتر از حد معمول است. ساندرز میگوید: «معمولا قبل از اینکه در یک شرکت به شما ارتقا دهند، کارهای آن سمت جدید را شروع کرده بودید.»
۲- مدیریت اضطرابآورتر میشود. از سال ۲۰۲۰، بسیاری از شرکتها تغییرات بنیادی زیادی را تجربه کردهاند. این تغییرات مواردی مثل افزایش نرخ جابهجایی کارکنان، استخدامهای گسترده، گذار به شیوههای دورکاری یا ترکیبی، بازطراحی تیمها، افزایش وظایف هر نیروی کار و کاهش بودجه را شامل میشود. همه این تحولات باعث شده کار مدیران بسیار سختتر شود. طبق یک نظرسنجی جدید از سوی موسسه گالوپ، ۷۳درصد کارکنان اعلام کردهاند که شرکت آنها در سال گذشته تغییرات بزرگی را تجربه کرده و این تغییرات به طور مستقیم با افزایش میزان فرسودگی شغلی در ارتباط است.
کاهش هزینهها در دو سال اخیر باعث شده مدیران میانی و خط مقدم بیش از سایرین تحت فشار قرار بگیرند. دنیل ژائو، اقتصاددان ارشد در گلسدور، این موضوع را تایید میکند. اخراج این دسته از مدیران، حجم کاری مدیران باقیمانده را افزایش داده و در عین حال، انتظارات از آنها نیز بالاتر رفته، در حالی که منابع در اختیارشان کمتر شده است. این فشار کاری مضاعف بر مدیریت، تاثیرات منفی بر نسل جوانتر کارکنان گذاشته است. به گفته شرکت استخدامی رابرت والترز، ۵۲درصد کارکنان نسل زد تمایلی به گرفتن پست مدیریتی ندارند.
۳- ترفیع شغلی میتواند شما را از مسیر شغلیتان منحرف کند. با توجه به کاهش بودجه و تغییرات ساختاری در تیمها، ممکن است موقعیت شغلی جدیدی که به شما پیشنهاد میشود، هیچ شباهتی به آنچه شما واقعا دنبالش هستید نداشته باشد. دبرا بوگز، مدیرعامل شرکت D&S که در یافتن مدیران اجرایی کمک میکند معتقد است یکی از دلایلی که مدیران ارشد اغلب پیشنهاد ارتقا را رد میکنند، ناسازگاری آن با مسیر شغلی مورد نظر آنهاست. اگر فرصت جدیدی که به شما پیشنهاد میشود، شما را از حوزه تخصصیتان دور کند یا با اهداف بلندمدت شغلیتان همخوانی نداشته باشد، میتواند پیشرفت حرفهایتان را با مشکل مواجه کند. بازگشت به مسیر قبلی پس از چنین انحرافی بسیار دشوار است.
ساندرز، حسابدار حرفهای، به دلیل علاقهای که به کار فعلیاش داشت، پیشنهاد ارتقای شغلی را رد کرد. در تابستان ۲۰۱۷، او مسوولیت نظارت بر امور مالی شرکت مخابراتی در ایالات متحده و کانادا را بر عهده داشت. در آن زمان، به او پیشنهاد شد که مسوولیت تیم بزرگتری را نیز بپذیرد. اما ساندرز ترجیح داد به جای گسترش دامنه مسوولیتهایش، روی کاری که به آن علاقه بیشتری داشت، یعنی بهبود فرآیندهای حسابداری و توانمندسازی تیم کوچکترش، تمرکز کند.
۴- همه افراد لزوما نمیخواهند در حال حاضر مدیر شوند. باید به خاطر داشته باشیم که همه افراد آرزوی پیشرفت شغلی یا تبدیل شدن به مدیر را ندارند. ژائو از سایت گلسدور میگوید: «بسیاری از افراد مسیر مدیریت را امتحان میکنند و متوجه میشوند که برایشان مناسب نیست. یا هستند کسانی که اصلا این مسیر را امتحان نمیکنند چون میدانند به آن علاقهای ندارند.»
شری کارپینتو، ۴۸ ساله، مربی حرفهای و مدیر ارشد عملیات در یک شرکت مراقبتهای بهداشتی که در بوستون زندگی میکند، میگوید: «در چنین مواردی، صحبت کردن با مدیرتان در مورد اهداف شغلیتان میتواند بسیار مفید باشد.»
او میگوید: شاید بخواهید کار بیشتری انجام دهید یا پروژه جدیدی را بر عهده بگیرید و خودتان را به چالش بکشید. اما اشکالی هم ندارد اگر کارتان را انجام دهید، به خانه بروید و حقوقتان را بگیرید. همه به دنبال پیشرفت شغلی نیستند.
او اضافه میکند که تصمیم شما برای ماندن در جایگاه فعلیتان لزوما دائمی نیست. کارپینتو میگوید: «من ۱۵ سال با افزایش حقوق تدریجی و ارتقای شغلی، در یک شرکت ماندم و حتی وقتی پیشنهادهایی برای موقعیتهای بهتر داشتم، کار قبلیام را رها نکردم. این کار را کردم چون بچههای کوچکی داشتم و مادرم خیلی مریض بود. پس ترجیح دادم در همان جا که هستم بمانم، یک تیم را مدیریت کنم و مسوولیتهایی داشته باشم، اما شرکت را ترک نکنم یا دنبال پست مدیریتی نروم. رد کردن یک ارتقای شغلی حالا به خاطر مراقبت از خانواده، نقل مکان، ازدواج یا هر دلیل دیگری به این معنی نیست که نمیتوانید بعدا تصمیم دیگری بگیرید.»
منبع: CNBC / دنیای اقتصاد
-
۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفهای
ادامه مطلب -
صرفا چون دلتان میخواهد ، نباید مدیر شوید
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب -
اهمیت «مدیریت پرتفو» در سازمانهای پروژهمحور
ادامه مطلب -
چرا شرکتها در اجرای استراتژی ناکام میمانند؟
ادامه مطلب -
کامپاند چگونه تولید میشود؟
ادامه مطلب
-
چرا ۴۲درصد کارکنان، ارتقای شغلی را رد میکنند؟
ادامه مطلب -
تکنیکها و مراحل پیادهسازی پروژه تغییر
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب -
مستربچ زیست تخریب پذیر چیست؟
ادامه مطلب -
چارچوب نوین برای همافزایی کسب و کارها
ادامه مطلب -
نکته طلایی برای غلبه بر ترس از سخنرانی در جمع
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب