- تاریخ انتشار ۱۹ فروردین ۱۴۰۴
- تعداد بازدید 99 بازدید
- دسته بندی مقالات مواد پلیمری
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری

wikiplast.ir
همه چیز در مورد چگالی پلیمرها
بهتر است برای تهیه و تولید محصولات نهایی، پلیمر با چگالی مناسب تهیه شود. در حال حاضر پتروشیمی های مختلفی در ایران و سایر کشورهای دنیا اقدام به تولید پلیمر می کنند که جواب هر کدام به تست دانسیته پلیمر می تواند متفاوت باشد.
در بسیاری از کارخانجات و کارگاه های تولید محصولات پلاستیکی، دستگاه اندازه گیری دانسیته پودر و گرانول پلیمر وجود دارد که می توان با آن میزان جرم حجمی مواد را اندازه گیری و سپس آنها را استفاده کرد.
صادرات محصولات پلیمری به سایر کشورها بسیار زیاد است و به همین دلیل چگالی محصولات تولید شده در پتروشیمی ها بسیار حائز اهمیت است. ما در گروه بازرگانی افشین کرمی در تلاش هستیم تا گریدهای مختلف پلیمری که از نظر کیفیت دارای رتبه بسیار خوب هستند را با چگالی های مناسب از پتروشیمی ها تهیه کرده و برای صادرات به سایر کشورها آماده کنیم.
چگالی پلیمرها انواع مختلفی دارد که در ادامه به تک تک آن ها به طور مفصل می پردازیم.
معرفی انواع چگالی پلیمرها
اگر در حوزه صادرات کامپاند پلیمری یا صادرات مواد اولیه پلیمری هستید، حتما می دانید که کاربرد پلیمر چیست. برخی از مواد و محصولات پلیمری نیازمند این هستند که کامپاندهای پلیمر و گرانول هایی با چگالی مشخصی برای آن ها تولید آن ها استفاده شوند. در واقع نمی توان تمام محصولات را با مواد اولیه پلیمری که چگالی یکسانی دارند، تولید کرد.
بهتر است اطلاعات کاملی در خصوص چگالی پلیمرها داشته باشید تا بتوانید برای صادرات و خرید و فروش آنها، بهتر عمل کنید. دانسیته پلیمرها شامل موارد زیر هستند:
چگالی واقعی
آنچه از تعریف چگالی گفته شده را مجددا یاد آوری می کنیم تا بتوانید چگالی واقعی را بهتر درک کنید. چگالی به جرم واحد برای هر جسم گفته می شود. این مقدار در دمای معین به شکل ثابت بوده و تغییری نمی کند. برای مثال وقتی گرانول های مواد اولیه پلیمری را نگاه کنید، یک جرم و حجم ثابت دارند.
اما زمانی که دما تغییر می کند، چگالی آن ها نیز تغییر می کند. وقتی دما زیاد شود و گرانول ها به یکدیگر بپیوندند، اکسیژن و هوای بین ذرات آن ها از بین رفته و حجم ماده تغییر می کند. در چنین مواقعی عددی که در نظر گرفته می شود، چگالی واقعی است.
این چگالی و محاسبه آن برای تولید کنندگان و خریداران و وارد کنندگان این محصولات بسیار حائز اهمیت است. زمانی که میزان هوای گیر کرده در لابلای مواد اولیه زیاد نباشد، باید چگالی واقعی محاسبه گردد.
چگالی ظاهری
گرانول های پلیمری ممکن است در بین ذرات تشکیل دهنده خود دارای هوای بسیار زیادی باشند. ممکن است این مشکل در روند تولید این مواد در پتروشیمی به وجود بیاید. به هر حال وقتی میزان هوای گیر کرده در بین ذرات و مولکول های آن زیاد باشد، همان چگالی ظاهری را در نظر گرفته و محاسبه می کنند.چگالی ظاهری دقیقا همان چیزی است که به نظر می رسد.
وقتی انواع پلیمرها و کاربرد آن ها را بررسی می کنیم متوجه می شویم که این مواد بسیار پر کاربرد بوده و صادرات آن ها نیز زیاد است. این مواد با روش های مختلفی به محصولات متفاوتی تبدیل می شوند که می توان روش اکستروژن را یکی از این روش ها دانست.
در روش اکستروژن که یک روش تولید حجمی اس، دانسیته و حجم در نظر گرفته می شود نه وزن. یعنی چیزی که از خروجی دستگاه خارج می شود را بر اساس چگالی مذاب پلیمر به پوند یا کیلوگرم محاسبه و در نظر می گیرند و نه متر مکعب. به همین دلیل محاسبه چگالی کامپاند نهایی دارای اهمیت بوده و در نظر گرفته می شود.
محاسبه دانسیته به روش پیکنومتر
چگالی پلیمرها برای خرید و فروش و تولید محصول بسیار مهم هستند. تعیین چگالی پلیمرها به روش غوطه وری، یکی از روش های تعیین چگالی است. در کنار این روش می توان از دستگاه پیکنومتر نیز برای تعیین چگالی استفاده کرد. البته این دستگاه بیشتر برای تعیین چگالی مایعات به کار می رود اما می توان چگالی پودر و گرانول های پلیمری و برخی از محصولات پتروشیمی را هم با آن بدست آورد.
برای بدست آوردن چگالی گرانول ها باید در دمای معین این کار انجام شود. یعنی دما به شکل ثابت باشد. حالا باید مقدار ماده در حجم معین را وزن کرده و سپس دستگاه را با یک مایع مانند آب که چگالی آن مشخص است، پر کرد. حالا می توان چگالی کل را بدست آورده و چگالی آب را از آن کم کرد. در نتیجه چگالی گرانول به دست می آید.
همیشه برای صادرات مواد پلیمری، چگالی مواد نیز مهم بوده و محاسبه می شود. تمامی تولید کنندگان محصولات پتروشیمی، در دیتا شیت محصولات خود، میزان چگالی دقیق محصول و گرانول مد نظر را محاسبه کرده و درج می کنند.
دانستن چگالی پلیمرها برای صادرکنندگان و وارد کنندگان مهم است. تولید کنندگان محصولات پلاستیکی برای تولید محصولات مختلف، نیازمند مواد اولیه با گریدهای مختلف و چگالی مناسب هستند تا بتوانند محصولات مد نظر را تولید کنند. برای همین، همیشه سعی می کنند ماده پلیمری را تهیه کنند که چگالی آن متناسب با شرایط محصول آن ها باشد.
منبع: گروه بازرگانی افشین کرمی
-
آشنایی با مواد پلیمری و فرآیند تزریق در تولید قطعات ترافیکی
ادامه مطلب -
مشاغل تا سال ۲۰۳۰ به چه سمتی میروند؟
ادامه مطلب -
راهنمای واردات محصولات پتروشیمی
ادامه مطلب -
همه چیز پیرامون صادرات محصولات پتروشیمی
ادامه مطلب -
آشنایی با قالب تزریق پلاستیک راهگاه سرد و گرم
ادامه مطلب -
نکاتی برای برنامهریزی کسبوکارها در سال جدید
ادامه مطلب
-
لوله لیفلت و لوله نخدار چه هستند و چه کاربردها و مزایایی دارند؟
ادامه مطلب -
سواد داده چیست و چرا برای مدیران مهم است؟
ادامه مطلب -
نوار تیپ چیست، از چه موادی تولید شده و تولید آن دارای چه مراحلی است؟
ادامه مطلب -
همه چیز در مورد نرمکننده های پلی پروپیلن
ادامه مطلب -
الیاف پلاستیکی بتن چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد؟
ادامه مطلب -
شیرآلات پلیمری و انواع آن
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب