- تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۸
- تعداد بازدید 5173 بازدید
- دسته بندی
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
استئارات کلسیم چست؟/ کاربرد های استئارات کلسیم
استئارات کلسیم یکی از روان کننده های پرکاربرد در صنعت پلاستیک است. استئارات کلسیم علاوه بر خاصیت روان کنندگی، دارای قابلیت پایدارکنندگی و جداکننده قالب نیز می باشند.
استئارات کلسیم پودری سفید رنگ به شکل پفی است. این ماده در صنعت رنگ، رزین، لاستیک و پلاستیک کاربردهای فراوانی دارد.
اسید استئاریک چیست؟ خواص و کاربردهای اسید استئاریک
پلی اتیلن وکس چیست؟ انواع و کاربرد وکس پلی اتیلن
پارافین وکس چیست؟ انواع و کاربردهای وکس پارافین
استئارات کلسیم در واقع نوعی صابون فلزی اسید استئاریک است که از جایگزین شدن یون کلسیم با یون هیدروژن اسید ایجاد می شود. استئارات کلسیم به عنوان یک عامل روان کننده، رباینده اسید و کمک فرآیند در ترکیب بسیاری از پلیمرها مانند پلی استایرن و پلی الفین ها استفاده می شود.
این ماده در پی وی سی های سخت و محکم نیز استفاده می شود و از خواص آن این است که می تواند کار ذوب را سریع تر کند.
استئارات کلسیم از سال 1955 توسط Hoechst و همچنین از اواخر سال 1960 توسط Montell مورد استفاده قرار گرفته است.استئارات کلسیم نوعی ماده افزودنی است که مانند یک پاک کننده برای اجزای ته نشین شده کاتالیست عمل می کند. استئارات کلسیم همچنین به عنوان یک ماده چرب عمل می کند.
کاربردهای استئارات کلسیم در صنایع مختلف
صنعت بتن: استئارات کلسیم در صنعت بتن به منظور جلوگیری از شوره زدگی مواد سیمانی به کار رفته در تولید محصولات بتنی مانند سنگفرش و بلوک و همچنین مقاوم کردن در برابر آب استفاده می شود.
صنعت کاغذ سازی: استئارات کلسیم در صنعت کاغذ سازی مانند کاغذ سمباده به عنوان یک عامل روان کننده عمل می کند و ضمن ایجاد براقیت، مانع از ترک خوردگی و گرد گرفتگی در ساخت کاغذ و مقوا می شود.
صنعت پلاستیک: استئارات کلسیم به عنوان یک رباینده یا خنثی کننده اسید و همچنین یک روان ساز و یا یک عامل آزاد کننده عمل می کند. استئارات کلسیم همچنین در کنسانتره های پلاستیک های رنگی مورد استفاده قرار می گیرد.
صنعت دارو سازی: استئارات کلسیم در صنعت داروسازی برای قالب دادن به قرص ها استفاده می شود. همچنین برای قرص هایی که شکلی ژله ایی دارند از این ماده استفاده می شود.
استئارات کلسیم همچنین یکی از اجزای تشکیل دهنده مواد پاک کننده و شوینده است.استئارات کلسیم یک ماده سفید رنگ و پودری شکل است.
این ماده سفید رنگ غیر سمی است و تا حد زیادی در لوازم آرایشی و بهداشتی، دارو سازی و صنعت پلاستیک استفاده می شود. استئارات کلسیم در واقع نمک کلسیم حاصل از اسید استئاریک است و این نمک به عنوان تثبیت کننده، نرم کننده و یک ماده فعال در صنایع غذایی به کار می رود.
این ماده توسط اداره غذا و داروی آمریکا (FDA ) به عنوان یک افزودنی خوراکی مطمئن شناخته شده است.
استیارات کلسیم تا حد زیادی در لوازم آرایشی، بخصوص محصولات آرایشی مو مانند اسپری آرایش مو استفاده می شود. این ماده هم چنین در پودر های آرایشی، پماد ها و همچنین در دیگر محصولات زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد.
با وجود این که احتمال تحریکات پوستی در مورد استئارات کلسیم بسیار پائین است،ممکن است تماس موضعی و مستقیم با این ماده باعث قرمزی، خارش و سوزش چشم یا سایر مشکلات پوستی شود.
استئارات کلسیم یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده صابون است و به مقدار زیادی در صابون استفاده می شود. بر خلاف صابون هایی که از سدیم و پتاسیم تشکیل شده اند، استئارات کلسیم در آب حل نمی شود و به همین دلیل به خوبی کف نمی کند.
استئارات کلسیم عنصری از مواد ترکیبی است و هنگامی که اسید استئاریک و اسید کلسیم با هم حرارت داده می شوند، به وجود می آید.
استئارات کلسیم در سال 1924 برای اواین بار به منظور بهتر شدن خمیر نان در آرد استفاده شد. این ماده خواص بی نظیر و منحصر به فردی در صنایع غذایی و غیر غذایی دارد.
زمانی که استئارات کلسیم به سایر مواد اضافه می شود، سایش؛ اصطحکاک و ترک خوردگی را کاهش داده و ضریب سیلان را افزایش می دهد. از آنجایی که استئارات کلسیم در آب حل نمی شود، در الکل سرد، اتر و استون نیز قابل حل نیست.
گیاه خوران (افرادی که علاوه بر نخوردن گوشت حیوانات، از محصولاتی که در ساخت آن از اجزای بدن حیوانات مانند پوست و چربی حیوانات استفاده شده است، خود داری می کنند) از مصرف لوازم آرایشی که محتوی این ماده باشد اجتناب می کنند زیرا ممکن است منشاء آن از یک منبع حیوانی باشد.
در واقع تمام محصولات آرایشی که در ایالات متحده تولید و ساخته می شود، از اسید استئاریک گرفته می شود که از روغن های گیاهی مانند روغن نارگیل و روغن پالم درست می شود. با این وجود ممکن است گاهی در تولید لوازم آرایشی از چربی گاو استفاده شود.
در سایر کشورها ممکن است اسید استئاریک از دانه سویا و تخم کتان یا سایر روغن های گیاهی به دست بیاید.
دیگر کاربردهای استئارات کلسیم
- استئارات کلسیم در پارچه های ضد آب به کار برده می شود.
- استئارات کلسیم برای نرم کردن مداد و مواد مومی شکل مورد استفاده قرار می گیرد.
- این ماده می تواند مواد پودری را به شکل مایع در بیاورد.
- در صنعت پلاستیک و لاستیک به عنوان یک نرم کننده موثر به حساب می آید.
- استئارات کلسیم در کنسانتره های پلاستیک های رنگی، رنگ دانه ها را خمیری می کند.
- استئارات کلسیم به کاهش فشار اکسترودر کمک می کند.
استئارات کلسیم در صنایع غذایی به عنوان ماده ایی ضد انعقاد به کار برده می شود. این ماده به خاطر خواص مناسبی که دارد برای پیوند شیمیایی با ماتریس پلیمر، به عنوان روان ساز مورد استفاده قرار می گیرد.
این ماده به عنوان روان ساز در تولید PVC و ABS استفاده می شود. یکی از مهمترین کاربردهای استئارات کلسیم، خاصیت پایدار کنندگی این ماده است که به خصوص در تولید PVC از آن استفاده می شود. این ماده بر خلاف پایدار کننده های سرب، مشکلات زیست محیطی به وجود نمی آورد.
منبع: فن آوران شیمی
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
- استئارات آلومینیوم چیست؟/ کاربردهای استئارات آلومینیوم
- استابلایزر پی وی سی چیست؟/ انواع استابلایزر پی وی سی
- استئارات روی به عنوان روان کننده صنعت پلیمر
- نقش استئارات روی و زینک استئارات در فرآوری لاستیک/ کاربردهای استئارات روی
- استئارات سدیم چست؟/ کاربرد های استئارات سدیم
- اسید استئاریک چیست؟ خواص و کاربردهای اسید استئاریک
-
۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفهای
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب -
صرفا چون دلتان میخواهد ، نباید مدیر شوید
ادامه مطلب -
اهمیت «مدیریت پرتفو» در سازمانهای پروژهمحور
ادامه مطلب -
تکنیکها و مراحل پیادهسازی پروژه تغییر
ادامه مطلب -
کامپاند چگونه تولید میشود؟
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب