- تاریخ انتشار ۲۵ مهر ۱۴۰۱
- تعداد بازدید 1630 بازدید
- دسته بندی
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
گرانول رنگی چیست؟ تفاوت گرانول رنگی و شفاف
گرانولها بر پایه پلیمرهای مختلفی ساخته میشوند که میتوانند با رنگ دهی و ایجاد تغییرات بر روی ویژگیهای محصول، به بهبود خواص آن کمک کنند. ما در این مقاله قصد داریم با گرانولهای رنگی و تاثیر انواع آن بر روی محصولات آشنا شویم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با گرانول رنگی
گرانولهای رنگی حالتی از پلیمر هستند که با ترکیب رنگدانهها به صورت رنگی تولید می شوند. زمانی که از گرانولها برای تولید محصولات پلاستیکی استفاده شود، محصول نهایی رنگی مشابه با گرانول را خواهد داشت. کدر بودن یا شفافیت یک گرانول، نشان دهنده کیفیت مواد اولیه آن است. زمانی که گرانول رنگی شفاف باشد، کیفیت آن بالا است و باعث تولید محصولاتی باکیفیت میشود. گرانولهای رنگی علاوه بر افزایش جذابیت محصولات، به بهبود خواص آن هم کمک میکنند. گرانولها معمولا به دو صورت نو و بازیافتی تهیه میشوند که نمونه نو آن از کیفیت بالاتری برخوردار است.
انواع گرانول مستربچ
گرانول مستربچ به طور کلی در سه دسته مواد پلیمری پایه، مواد شیمیایی افزودنی و عامل سازگار کننده تولید میشوند که هر کدام از آنها وظایف خاص خود را در تولید یک محصول دارند. گرانول رنگی در واقع مواد پلیمری پایهای هستند که با اضافه شدن مواد افزودنی رنگی به گرانول رنگی تبدیل میشوند. در صورتی که در فرآیند تهیه این گرانولها از افزودنیهای دیگر به غیر از پودر رنگی هم استفاده شود، گرانول خصوصیاتی دیگری هم خواهد داشت که باعث افزایش کیفیت محصول نهایی میشوند. وابسته به اینکه محصول تولیدی به چه ویژگیهایی نیاز دارد، میتوان افزودنیهای مختلفی استفاده کرد و گاه گرانول رنگی بدون نیاز به افزودنیهای دیگر، فقط برای ایجاد محصولات رنگی مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین میتواند گفت که گرانولهای مستربچ در انواع گستردهای وارد بازار میشوند که میتوان با توجه به نیاز مصرف کنندگان از افزودنیهای مختلف برای نمونههای آن استفاده کرد.
تولید گرانول رنگی
برای تولید گرانول رنگی راههای مختلفی وجود دارد که با استفاده از هریک از آنها، گرانول تولیدی شکل و ویژگیهای متفاوتی دارد. فرآیند تولید گرانول رنگی عبارتند از:
در ابتدا باید با توجه به محصول تولیدی، پلیمر پایه انتخاب شود. برای تولید گرانول رنگی میتوان از پلیمرهای زیر استفاده کرد.
- پلی اتیلن
- پلی استایرن
- پلی پروپیلن
- پلی آمید
- پلی کربنات
سپس پلیمر انتخابی با ورود به دستگاه اکسترودر با انواع مختلف روشهای زیر، قابل تهیه است.
- روش برش زیر آب: مواد پس از ذوب و عبور از صافی، به زیر آب هدایت شده و با سرعت بالا برش میخورند.
- روش برش با رینگ: گرانولها بعد از اینکه به شکل عدسی در میآیند، در حضور آب سرد اطراف مخزن، برش میخورند.
- روش تولید خشک: بعد از ذوب مواد و عبور از توری، مواد از لولههای سرد عبور میکنند تا خشک شده و برش زده شود.
در طی فرآیندی که با استفاده از انواع روشهای تولید گرانول انجام میشود، میتوان افزودنیهای مختلفی به گرانول افزود که پودر رنگی از انواع افزودنی است. این افزودنی باعث رنگی شدن گرانول میشود و به تولید محصولات رنگی کمک میکند.
بنابراین در مرحله نهایی گرانولها با استفاده از افزودنی رنگی به حالت رنگی خشک میشوند و برای عرضه به بازار آماده میشوند. زمانی که مواد اولیه تولید گرانول و پودر رنگی که در فرآیند تولید استفاده میشود، کیفیت بالایی نداشته باشد، گرانول رنگی تولیدی کدر خواهد بود.
کاربرد گرانول رنگی
گرانولهای رنگی با خاصیت رنگ دهی و بهبود خواص، میتوانند علاوه بر جذابیت بیشتر محصول به افزایش کیفیت آن کمک کنند. بنابراین تولید کنندگان با خرید گرانول رنگی، محصولاتی با جذابیت و کیفیت بالاتر تولید میکنند و باعث افزایش فروش تولیدات خود میشوند. صنایع مختلفی میتوانند از گرانول رنگی برای تولید محصولات خود استفاده کنند که از آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- صنعت بسته بندی
- تولید مواد آرایشی و بهداشتی
- تولید محصولات یکبارمصرف
- تولید قطعات خودرو
- صنعت فرش
- تولید لوازم و ظروف خانگی
- تولید اسباب بازی
- و به طور کلی هر صنعتی که محصولات رنگی بر پایه پلیمرهایی که پیشتر اشاره کردیم، تولید میکند.
تفاوت گرانول رنگی و شفاف
گرانولهای رنگی و شفاف تفاوتهای زیادی با هم دارند که با استفاده از هریک از آنها محصول نهایی خصوصیات متفاوتی خواهد داشت. گرانول رنگی معمولا با استفاده از پلیمرهایی چون پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی استایرن و.. تهیه می شود که در طی فرآیند آن، میتوان با افزودن پودرهای رنگی، گرانول رنگی تولید کرد. همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم گرانولهای رنگی به تولید محصولات رنگی و جذاب کمک میکنند. اما گرانولهای شفاف باعث تولید محصولاتی به حالت شیشهای و شفاف میشوند که دانههای گرانولی آن هم از شفافیت و براقیت بالایی برخوردار است. یکی از ترموپلاستهایی که برای تولید این نوع گرانول استفاده میشود، پی وی سی است. معمولا از گرانولهای شفاف بر پایه پی وی سی برای تولید لولههای پزشکی، شیلنگ انتقال و… استفاده میشود. این گرانولها برای جلوگیری از آسیب ماورا بنفش در معرض خورشید و محصولاتی که به شفافیت نیاز دارند هم کاربرد دارند.
قیمت گرانول رنگی
برای تعیین قیمت گرانولهای رنگی، علاوه بر کیفیت مواد اولیه و وزن آن، به رنگ هم توجه می شود. معمولا گرانولهایی که به رنگ مشکی هستند با توجه به میزان دوده و مواد اولیه آن که نو یا بازیافتی است، قیمت گذاری میشود. گرانولهای سفید رنگ با توجه به درصد تیتان موجود، قیمت آن مشخص میشود. زیرا تیتان نقش مهمی در میزان سفید بودن گرانول ایفا میکند. بنابراین هرچه میزان تیتان بیشتر باشد، کیفیت گرانول رنگی سفید بالاتر و قیمت آن هم بیشتر است. البته باید این موضوع را هم در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از تیتان میتواند باعث عملکرد ضعیف گرانول شود. بنابراین گرانول رنگی سفید را از یک تولیدکننده مطمئن خریداری کنید. گرانولهای رنگی دیگر با توجه به پیگمنت ارزش گذاری میشوند. به طور مثال رنگی آبی کمرنگ و پررنگ قیمت متفاوتی دارد. بنابراین بهتر است برای آگاهی از قیمت هرکدام از گرانول مستربچهای رنگی، بعد از انتخاب رنگ آن از مشاوران فروش شرکتها کمک بگیرید.
جمع بندی
گرانول رنگی حالتی از پلیمر است که با استفاده از افزودنی رنگی، خاصیت رنگ دهی پیدا میکند. زمانی که تولیدکنندگان از این گرانول برای تولید محصولات خود استفاده کنند، میتوانند محصولاتی رنگی و باکیفیت بالا تولید کنند که رنگی بودن آن باعث جذب بیشتر مشتریان میشود. ما در این مقاله به طور کامل با گرانول رنگی و جنبههای مختلف آن آشنا شدیم. بهتر از قبل از تهیه این گرانول، نکاتی که راجع به کیفیت آن گفته شده است را در نظر داشته باشید تا با تهیه نوع مناسب از آن، محصولاتی باکیفیت عرضه کنید.
شمس جاوید
-
۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفهای
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب -
صرفا چون دلتان میخواهد ، نباید مدیر شوید
ادامه مطلب -
اهمیت «مدیریت پرتفو» در سازمانهای پروژهمحور
ادامه مطلب -
تکنیکها و مراحل پیادهسازی پروژه تغییر
ادامه مطلب -
کامپاند چگونه تولید میشود؟
ادامه مطلب
-
معرفی مستربچ مات کننده
ادامه مطلب -
چرا ۴۲درصد کارکنان، ارتقای شغلی را رد میکنند؟
ادامه مطلب -
کارکنان چرخدندههای ماشین نیستند !
ادامه مطلب -
درسهای «باغ ذن» برای پایداری کسب وکار
ادامه مطلب -
تکنیکها و مراحل پیادهسازی پروژه تغییر
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب