- تاریخ انتشار ۱ شهریور ۱۳۹۹
- تعداد بازدید 6302 بازدید
- دسته بندی صنعت پلاستیک
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
کربنات کلسیم چیست؟ کاربرد کربنات کلسیم در صنعت پلاستیک/ Calcium carbonate
مصارف کربنات کلسیم:
کربنات کلسیم به عنوان پرکننده (filler) در صنایع مورد مصرف دارد. پرکننده ها به موادی گفته می شود که به مایعات و جامدات اضافه می شوند تا یک یا چند تغییر بصورت افزایش مقاومت مکانیکی و خاصیت شکل پذریری، کاهش و یا افزایش وزن مخصوص، افزایش مقاومت حرارتی، تغییر در غلظت و کاهش قیمت تمام شده می شود.
کربنات کلسیم در صنایع رنگ و تولید چشب جوب، کربنات کلسیم در صنایع پلاستیک، کربنات کلسیم در صنایع لاستیک، کربنات کلسیم در صنایع کفپوش، کربنات کلسیم در صنایع ورق پی وی سی، کربنات کلسیم در صنایع چسب ورزین،سیم و کابل، کربنات کلسیم در صنایع لوله پلیکا، کربنات کلسیم در صنایع چرم مصنوعی، مرکب، کاغذ، داروئی، کربنات کلسیم در صنایع شوینده ها، کربنات کلسیم در صنایع مستربچ، کربنات کلسیم در صنایع لعاب، کربنات کلسیم در صنایع کنیتکس، کربنات کلسیم در صنایع پروفیل و کربنات کلسیم در صنایع لعاب سازی و کاشی سرامیک مصرف دارد.
کاربرد کربنات کلسیم در صنعت پلاستیک:
کربنات کلسیم به فرمول شیمیایی caco3 که 4 درصد پوسته زمین را تشکیل می دهد. کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی، دارویی، ساختمانی، صنایع کاغذ، پودرهای لباسشویی و صنایع پلاستیک دارد که به طور مختصر در مورد کاربرد کربنات کلسیم و فوائد استفاده از آن در صنایع پلاستیک توضیح داده می شود:
کربنات کلسیم در تولیدات گوناگون شاخه مختلف پلاستیک کاربرد دارد.
صنایع pvc: کابل کف پوش فیلم ورق دیوارپوش پروفایل پنجره چرم مصنوعی لوله و اتصالات
پلی پروپیلن: pp مبلمان و میز و صندلی فیلم Bopp ورق ظروف یکبارمصرف گونی و لوله فاضلاب
پلی استایرن: ورق و ظروف یکبارمصرف پلی اتیلن: انواع مخازن تولیدات بادی ورق فیلم و مستربچ
کاربرد کربنات کلسیم در صنعت رنگ:
کربنات کلسیم به علت قیمت مناسب، خصوصیات نوری و مکانیکی در صنعت رنگ از مصرف بالائی برخوردار است. کربنات کلسیم هر چه نرمتر باشد پوشش بهتربه رنگ می دهد.
کربنات کلسیم در داروسازی:
کربنات کلسیم در آب معمولی تقریبا نامحلول و در آبی که مقداری دی اکسید کربن داشته و یا نمک های آمونیومی آن زیاد باشد به آرامی حل می شود. در الکل تقریبا نامحلول بوده و در اسید استیک و اسید کلریدریک و اسید نیتریک می جوشد.
کربنات کلسیم خاصیت آنتی اسیدی دارد و در نواقص کلیوی و درمان استئوپروزیس به کار رفته و مکمل کلسیم است. کربنات کلسیم در بیماران مبتلا به هیپرفسفاتمی همراه با نقص کلیوی توصیه می شود زیرا با پیوستن به فسفات مانع جذب بیشتر فسفات از طریق معده و روده میشود.
کربنات کلسیم در داروهای هومئوپاتی Homoepathic (نوعی دارو درمانی) و در افزودنی های خوراکی هم کاربرد دارد. به علاوه با توجه به دارا بودن خاصیت جذب سطحی، در داروهای ضداسهال نیز به کار می رود.
کربنات کلسیم با اسید معده به صورت کلرید کلسیم درآمده و گاز دی اکسید کربن حاصل در برخی از بیماران ممکن است باعث نفخ معده شود. مقداری از کلسیم در لوله گوارشی جذب می شود ولی در حدود 85 درصد آن مجددا به صورت نمک های کلسیم نظیر کربنات کلسیم دفع میشود.
به طور معمول در هر بار، یک گرم کربنات کلسیم به عنوان آنتی اسید خورده می شود و غالباً همراه با آنتی اسیدهای دیگر به ویژه آنتی اسیدهای منیزیم دار تجویز می شود.
از کلسیت برای تهیه کلرید کلسیم CaCl2، برومید کلسیم CaBr2، یدید کلسیم CaI2 و اکسید کلسیم CaO استفاده می شود که هریک دارای مصارف متعددی در صنایع داروسازی حتی برای تهیه داروهای دامپزشکی نیز کاربرد دارد.
از کلرید کلسیم CaCl2 دارویی تهیه می کنند که در بدن تولید اسید می کند و در مواردی که یون کلسیم در بدن کم باشد، برای تأمین سریع کمبود آن از کلرید کلسیم استفاده می شود.
از ترکیبات دارویی کلرید کلسیم در درمان عوارض حساسیت هایی مانند کهیر، تنگی نفس، خارش و سایر التهابات ناشی از حساسیت استفاده میشود.
کلرید کلسیم باعث سرعت در انعقاد خون شده و برای جلوگیری از خونریزی های شدید استفاده می شود. به علاوه این ماده در درمان بی نظمی های ضربان قلب به عنوان مکمل به داروهای مربوط به نارسایی های قلبی افزوده می شود.
از کلرید کلسیم برای درمان عوارض اسهال، استفراغ و در عرق کردن مسلولین نیز استفاده میشود. ترکیبات کلسیم فوق الذکر در تهیه داروهای دامپزشکی نیز مصارف گسترده ای دارد.
کربنات کلسیم به صورت پودر ترکیبی کربنات کلسیم، پودر ترکیبی کربنات منیزیم و قرص ترکیبی کربنات منیزیم است. همچنین سوسپانسیون آلومینا، منیزیا و کربنات کلسیم، قرص آلومینا، منیزیا و کربنات کلسیم و قرص کربنات کلسیم از نمونه های دیگر فرآورده های دارویی کربنات کلسیم است.
کربنات کلسیم بعنوان پركننده:
بیشترین كاربرد كربنات كلسیم خاكی و كربنات كلسیم تهنشینی (Precipitated) کربنات کلسیم در صنایع كاغذ، کربنات کلسیم در صنایع پلاستیك و کربنات کلسیم در صنایع رنگسازی است.
كاغذ از شبكة سلولزی تشكیل شده كه فیبرهای آن با ذرات كانی دانهریز پر میشود، موادی پوششی برای افزایش كیفیت چاپ برروی كاغذ در كاغذسازی استفاده میشوند كه كربنات كلسیم میتواند50-5% آن را تشكیل دهند.
كربنات كلسیم میتواند به عنوان رنگدانه و كاهندهی نیاز به پلیمر عمل كند، لذا در ورقهها، لولهها و پنجرههای PVC، 5 تا 35 درصد از تركیب را به خود اختصاص میدهد.
در رنگسازی 35-10 درصد از حجم را امولسیونهای آبی یا حلالها را میتواند كربنات كلسیم شامل شود تا از مقدار TiO2 مصرفی بكاهد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
-
۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفهای
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب -
صرفا چون دلتان میخواهد ، نباید مدیر شوید
ادامه مطلب -
اهمیت «مدیریت پرتفو» در سازمانهای پروژهمحور
ادامه مطلب -
تکنیکها و مراحل پیادهسازی پروژه تغییر
ادامه مطلب -
کامپاند چگونه تولید میشود؟
ادامه مطلب
-
معرفی مستربچ مات کننده
ادامه مطلب -
چرا ۴۲درصد کارکنان، ارتقای شغلی را رد میکنند؟
ادامه مطلب -
کارکنان چرخدندههای ماشین نیستند !
ادامه مطلب -
درسهای «باغ ذن» برای پایداری کسب وکار
ادامه مطلب -
تکنیکها و مراحل پیادهسازی پروژه تغییر
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب