- تاریخ انتشار ۴ آذر ۱۳۹۸
- تعداد بازدید 2482 بازدید
- دسته بندی
- نظرات کاربران 1 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
جایگزینی استابلایزر سرب با استابلایزر کلسیم-زینک
جایگزینی پایدار کنندههای دوستدار محیط زیست (پایه روی و کلسیم) با پایدار کنندههای سمی (پایه سرب و ...) در صنایع پلیمری
رزین PVC در دمای 160 درجه سانتیگراد و بالاتر، مستعد تخریب از طریق دهیدروکلروزاسیون است. نمود ظاهری این تخریب، تغییر رنگ PVC به زرد و در صورت پیشرفت به رنگهای قهوهای و در نهایت سیاه است.
در سطح مولکولی دهیدروکلروزاسیون سبب تشکیل پیوندهای دوگانه، قطع زنجیرها و شبکهای شدن میگردد که روی فرآیندپذیری و خواص نهایی محصول از جمله استحکام مکانیکی، تاثیر منفی زیادی میگذارد و از آنجایی که PVC در طول فرآیند آمیزه سازی و شکلدهی بین دمای 160 تا 210 درجه سانتیگراد است، استفاده از افزودنیهای پایدارکننده حرارتی برای آن اجتنابناپذیر است.
پایدار کنندههای بر پایه سرب به علت پایداری حرارتی بالا و قیمت مناسب، تا مدتها اولین انتخاب برای آمیزههای بر پایه PVC بودند و عملکرد نسبتا مناسبی داشتند.
اما به علت مشکلات محیط زیستی، گرایش به این دسته از پایدار کننده ها در حال کاهش است و استفاده از پایدار کننده های بدون سرب در حال گسترش است.
یکی از این پایدار کننده ها، پایدار کننده های بر پایه کلسیم و روی است.
این ترکیبات دوستدار محیط زیست و غیر سمی که حتی در صنایع دارویی و آرایشی بهداشتی نیز مورد استفاده قرار میگیرند، جایگزین مناسبی برای پایدار کننده های حرارتی بر پایه سرب در آمیزههای PVC هستند.
افزودن این پایدارکننده به جای پایدارکنندههای بر پایه سرب، تاثیری روی رئولوژی مذاب نمیگذارد و به همین دلیل، انتخاب مناسبی برای تولیدکننده هاست تا با استفاده از تجهیزات فرآیندی موجودشان و با حداقل بهینه سازی در فرمولاسیون، از استفاده پایدارکنندههای بر پایه سرب، به سمت مصرف پایدارکنندههای بر پایه کلسیم/روی بیایند.
علاوه بر غلبه بر مشکلات محیط زیستی، استفاده از پایدارکنندههای بر پایه کلسیم/ روی مزایای مانند پراکنش بهتر این پایدارکنندهها در ماتریس پلیمری را نیز دارد که سبب عملکرد بهتر آنها میگردد.
شکل 1، روند تغییرات تولید پایدارکنندهها در کشورهای اروپایی را در بازه سالهای 2000 تا 2012 میلادی نشان میدهد که حاکی از افت شدید تولید پایدارکنندههای بر پایه سرب و جایگزینی آن با پایدارکنندههای بر پایه کلسیم است.
در تولید محصولات بر پایه PVC در اروپا نیز این تغییرات به چشم میخورد. به طوری که تقریبا در همهی سیمها و کابل های تهیه شده از PVC، شاهد استفاده از پایدارکنندههای بر پایه کلسیم هستیم و در 75 درصد از پروفیلها و 66 درصد از لولههای PVC تولید شده نیز از پایدارکنندههای بر پایه کلسیم استفاده شده است.
در کشورهای آسیایی و سایر نقاط جهان نیز این تغییر در مصرف پایدار کنندهها به چشم میخورد.
منبع: فن آوران شیمی
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
نظرات کاربران
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب