- تاریخ انتشار ۲۳ آبان ۱۴۰۳
- تعداد بازدید 108 بازدید
- دسته بندی مدیران
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
چگونه در محل کار آرامش روانی ایجاد کنیم؟
منظور از محیط کاری آرام فقط این نیست که بدون سروصدا و مشاجرات درونسازمانی باشد. در یک محیط کاری پر از آرامش، کارکنان این اطمینان خاطر را دارند که در صورت اشتباه کردن و موفق نشدن در پروژههای نوآورانه خود، مورد بازخواست قرار نخواهند گرفت و از حمایت کامل مدیران و رهبری سازمان برخوردار خواهند بود.
بهطور کلی آرامش روانی دارای چهار بعد اصلی است که عبارتند از:
تمایل به کمک خواستن از دیگران: در محیطهای کاری آرام، کارکنان به کمک خواستن از دیگران اعتقاد دارند و همکاران آنها نیز آماده هستند به دیگران کمک کنند.
مشارکتجویی و تنوعطلبی: در محیطهای کاری که آرامش در آنها موج میزند تمام کارکنان و اعضای تیم به مشارکت طلبیده میشوند و به تجربیات و عقاید متنوع آنها توجه میشود.
پذیرش اشتباهها و شکستها: وقتی شما در یک محیط کاری آرام کار میکنید، به اشتباههای کاری و شکست و ناکامی بهعنوان پدیدههایی عادی و پذیرفته شده نگاه خواهید کرد و هر شکستی را به فرصتی برای یادگیری تبدیل خواهید کرد.
گفتوگوهای صریح: در محیطهای کاری که آرامش در آنها وجود دارد همه با هم گفتوگو میکنند. ویژگی بارز این گفتوگوها صریح و شفاف بودن آنها و آزاد بودن کارکنان در بیان عقاید و دیدگاههایشان است.
پنج راه برای ایجاد آرامش روانی در محیطهای کاری
آرامش روانی باعث میشود کارکنان در محیط کارشان احساس شادی کرده و بهترین عملکرد ممکن را از خود بروز دهند و دست به نوآوریهای جسورانهای بزنند که کلید موفقیت و جهشهای بزرگ شرکتها در دنیای پر از رقابت امروز میشود.
چگونه میتوان محیطهای کاری مملو از آرامش روانی ایجاد کرد و احساس آرامش روانی را در میان کارکنان تقویت کرد؟
در ادامه به پنج راه برای ایجاد و تقویت آرامش روانی در محیطهای کاری اشاره خواهد شد که مدیران میتوانند از طریق آنها به اهدافی همچون افزایش بهرهوری و ایجاد احساس شادی در میان کارکنان جامه عمل بپوشانند.
۱- به طور پیوسته در مورد آرامش روانی در محل کار صحبت کنید
شاید در نگاه اول خیلی ساده و ابتدایی به نظر برسد اما واقعیت این است که اولین گام برای ایجاد آرامش روانی در محیطهای کاری این است که هم مدیران و هم کارکنان در مورد اهمیت وجود آرامش روانی در درون سازمان صحبت کنند تا در نتیجه این اطمینان خاطر در میان کارکنان به وجود آید که در یک محیط کاری امن از نظر روانی کار میکنند و رهبران و مدیران سازمان از آنها پشتیبانی کامل دارند.
علاوه بر این، لازم است که مدیران ارشد سازمان درباره مفهوم آرامش روانی شفافسازی کنند و جلوی برداشتهای نادرست در خصوص آرامش روانی در درون سازمان را بگیرند و به طور دقیق مشخص کنند کارکنان اجازه دارند دست به چه نوع نوآوریهایی در سازمان بزنند و تا چه حد مستقل عمل کنند.
۲- میزان آرامش روانی کارکنان را مورد سنجش دقیق قرار دهید
گام دوم در راستای ایجاد و تقویت آرامش روانی در درون سازمان این است که سطح آرامش روانی در میان کارکنان مورد سنجش و اندازهگیری دقیق قرار گیرد.
برای این کار میتوان یک سری پرسشنامه و فرم نظرسنجی در اختیار کارکنان قرار داد که در آنها گزینههایی مانند «کاملا موافقم»، «موافقم»، «مخالفم» و «کاملا مخالفم» گنجانده شده باشد و از تمام کارکنان خواسته شود این پرسشنامههای بینام را بادقت تکمیل کنند.
بررسی و جمعبندی پاسخهایی که کارکنان به سوالات مطرحشده در این پرسشنامهها میدهند میتواند سطح آرامش روانی شرکتها و سازمانها را تا حد زیادی هویدا سازد و به رهبران سازمان این امکان را بدهد برای ارتقای سطح روانی سازمان اقدامات و برنامهریزیهای لازم را انجام دهند و موانع و عوامل مختلکننده آرامش روانی کارکنان را شناسایی و برطرف کنند.
۳-از کارکنانتان بخواهید در مورد وضعیت آرامش روانی شرکت به شما بازخورد دهند
یکی از اقدامات اساسی در خصوص ایجاد و تقویت آرامش روانی در میان کارکنان این است که از آنها در این مورد بازخورد بگیرید. لازمه دریافت بازخورد از کارکنان این است که به طور پیوسته از آنها در مورد میزان آرامش روانیشان سوال پرسیده شود.
تجربه نشان داده که هر گاه از کارکنان در مورد سطح آرامش روانی موجود در محیط کاری نظرخواهی میشود این احساس در آنها تقویت میشود که مدیریت سازمان برای آنها ارزش زیادی قائل است. نظر خواستن از کارکنان در مورد تصمیمهای مهم سازمانی و درخواست از آنها برای بیان عقاید و ایدههایی که در ذهن دارند نیز باعث افزایش احساس آرامش روانی بین کارکنان و اعضای تیمهای کاری خواهد شد و سطح مشارکتجویی کارکنان در سازمان را ارتقا خواهد بخشید. بنابراین اگر میخواهید آرامش روانی سازمان تحت رهبریتان را ارتقا دهید حتما برای بازخورد گرفتن از کارکنان بهصورت دورهای و مستمر برنامهریزی کنید.
۴-اشتباههای خودتان را بپذیرید
هنر مدیران بزرگ و تاثیرگذار این است که اشتباههایی که خودشان مرتکب شدهاند را شجاعانه میپذیرند و از پذیرش آن طفره نمیروند. اتخاذ چنین رویکردی از جانب مدیران یک سازمان باعث میشود فرهنگ پذیرش اشتباه و درسگرفتن از آنها در سطح سازمان گسترش یابد.
رواج پیدا کردن چنین فرهنگی در درون سازمان باعث افزایش احساس آرامش روانی در میان کارکنان خواهد شد و این اطمینان خاطر را در آنها به وجود خواهد آورد که در صورت اشتباه کردن و شکست خوردن در پروژههای نوآورانهشان، نهتنها تنبیه و بازخواستی در انتظارشان نخواهد بود، بلکه مورد تشویق و حمایت مدیریت سازمان نیز قرار خواهند گرفت.
۵- ارزیابیهای مستمر و دقیق از وضعیت آرامش روانی سازمانتان داشته باشید
مدیرانی که مشتاقند محیطهای کاری مساعد و سرشار از آرامش روانی ایجاد کنند، باید به طور پیوسته و بادقت تمام بر میزان آرامش روانی کارکنانشان نظارت داشته باشند و ارزیابیهای دورهای دقیق و همهجانبهای دراینخصوص داشته باشند. حتی یک حادثه کوچک و به ظاهر کماهمیت هم میتواند باعث به هم خوردن آرامش روانی کارکنان و افزایش احساس ناامنی روانی در بین آنها شود. بنابراین لازم است که به طور مرتب و بادقت تمام از کارکنان خواسته شود ارزیابیشان را از میزان آرامش روانی سازمان به مدیران منتقل کنند.
منبع: Harvard Business School/ دنیای اقتصاد
ویکی پلاست | مرجع صنعت پلاستیک
-
۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفهای
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب -
صرفا چون دلتان میخواهد ، نباید مدیر شوید
ادامه مطلب -
اهمیت «مدیریت پرتفو» در سازمانهای پروژهمحور
ادامه مطلب -
تکنیکها و مراحل پیادهسازی پروژه تغییر
ادامه مطلب -
کامپاند چگونه تولید میشود؟
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب