- تاریخ انتشار ۱۳ دى ۱۴۰۳
- تعداد بازدید 60 بازدید
- دسته بندی مدیران
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
نقش تکنولوژی در ارتقای ایمنی محیط کار
حوادث محیط کار هر از چند گاهی رخ میدهد و تاثیر بلند مدت نامطلوبی بر زندگی فرد حادثهدیده میگذارد و به شرکتها زیان فراوان میرساند. اما به یمن پیشرفت تکنولوژی، میتوان از صدمات احتمالی کارکنان کاست و از روان بودن عملیات اطمینان حاصل کرد. هنگام صحبت از تکنولوژی، دو موضوع اصلی به ذهن متبادر میشود.
اول آنکه تکنولوژی چگونه میتواند بهرهوری کارکنان را افزایش دهد و دوم آنکه تا چه حد باید استراتژیهای شرکت را در زمینه فناوری اطلاعات توسعه دهیم.
تکنولوژی محیط کار، حفاظت کارکنان را ارتقا میدهد و از ریسک حوادث و تصادمات محیط کار میکاهد و به اجرای کامل مقررات ایمنی کمک میکند.به دلیل پیشرفتهای اخیر، اکنون شرکتها قادرند از ابزارهای پیشرفتهتری برای پایش، گزارشدهی، آموزش و بهبود ایمنی استفاده کنند.
تکنولوژی آگاهی کارکنان را درباره محیط کار و همه خطرات بالقوه آن افزایش میدهد و ایمنی را از طریق افزایش سرعت ارتباطات در سازمان بهبود میبخشد. با ظهور و رواج دورکاری، ملاحظات جدیدی در ارتباط با ایمنی محیط کار مطرح است که سازمانها میتوانند آنها را نیز با بهرهگیری از تکنولوژی به شیوه بهتری مدیریت کنند.
پیشرفتهای اخیر در تکنولوژی همچون هوش مصنوعی، محاسبات ابری، ویرایش ژن و یادگیری ماشین نقش مهمی به ویژه در صنایع تولیدی ایفا کرده و این محیطهای بالذاته خطرزا را برای کارکنان ایمنتر است.
مدیریت ریسکها در زمینه ایمنی و بهداشت همزمان با انجام وظایف روزانه آسان نیست و از سوی دیگر خطرات ایمنی گاه از چشمها دور میمانند. اما به یمن تکنولوژی، روشهایی برای شناسایی خطرات بالفعل و بالقوه وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره میشود:
۱- اپلیکیشنها
اپلیکیشنها میتوانند خطرات را شناسایی و ثبت و ضبط کرده و به شما اعلان کنند.
مثلا میتوان به برنامه DataScope اشاره کرد که امکان میدهد خطرات را شناسایی کنید، چک لیستهای ایمنی و بهداشت برقرار کنید و در صورت وقوع حوادث با تلفن همراه خود عکس بگیرید و دادههای مربوطه را در برنامه ثبت و ارسال کنید.
۲- تکنولوژی اینترنت اشیا
تکنولوژی اینترنت اشیا (IoT) شامل مجموعهای از تجهیزات است که با یکدیگر از سویی و با فضای ابری از سوی دیگر در ارتباط هستند. انواع حسگرها (سنسورها) و محرکها (Actuator)، لوازم و ابزارهای مختلف از تجهیزات رایج در تکنولوژی اشیا هستند. یکی از کاربردهای تکنولوژی اشیا که به ارتقای ایمنی در صنعت کمک میکند، تکنولوژی اشیا برای تشخیص عملکرد نامناسب تجهیزات و دستگاهها است.
سنسورها شرایط دستگاهها را مرتب چک میکنند و سازمان را از مواردی که میتواند به طور بالقوه خطرزا باشد آگاه میسازند. با توجه به اینکه دادهها در این تکنولوژی در لحظه تهیه میشوند و انتقال مییابند و تجهیزات را با یکدیگر و با فضای اینترنت به سرعت مرتبط میکنند، میتواند نقش موثری در پیشگیری از حوادث محیط کار داشته باشد.
۳- پهپادها
پهپادها پرندههای هدایتپذیر از دور هستند و ابزار ارزشمندی به عنوان مثال برای کار در ارتفاع که در آن خطرات بالقوه فاجعهباری کارکنان را تهدید میکند، به حساب میآیند. سرپرست کارکنان به کمک پهپاد به منطقه دسترسی و اشراف پیدا میکند و لذا تمهیدات ایمنی لازم را پیشبینی کرده و به اجرا میگذارد.
۴- نرمافزارهای آموزشی
یکی از عوامل اصلی که منجر به بروز حوادث محیط کار میشود عدم استفاده درست از تجهیزات است. یکی از دلایل این امر آن است که کارکنان برای آنکه بدون صدمه زدن به خود از تجهیزات و ابزار کار استفاده کنند آموزشهای دقیقی ندیدهاند.
سازمانها برای آموزش موارد مربوط به ایمنی میتوانند از تکنولوژیهای پیشرفتهای چون واقعیت مجازی (VR) استفاده کنند. این ابزار به کارکنان امکان میدهد به یک محیط کاری مجازی مشابه محیط واقعی که توسط کامپیوتر ساخته شده است وارد شوند و از این طریق روش استفاده درست از تجهیزات را بیاموزند. این تکنولوژی اگرچه گران است، اما در بلندمدت چنانچه بتواند از بروز حوادث بکاهد برای شرکت اقتصادی خواهد بود.
۵- تکنولوژی پوشیدنی
تجهیزات پوشیدنی از طریق پایش علائم حیاتی همچون ضربان قلب، دمای بدن و سطح اکسیژن خون از کارکنان مراقبت میکنند. تصور کنید دمای بدن یکی از کارکنان به سطح بحرانی برسد. در این حالت این تجهیزات یک سیگنال هشدار به سرپرست او ارسال میکنند و او اقدام لازم را برای کمک به فرد اتخاذ میکند. ویژگی دیگر تکنولوژی پوشیدنی آن است که میتواند سلامت هوا را ردیابی کرده و به کارکنان اطلاع دهد.
۶- تصویرسازی سهبعدی
در صنایعی چون معدنکاری، کارگران در محیطهایی ایزوله از دنیای خارج کار میکنند و بنابراین در معرض خطرات بزرگی قرار دارند. با استفاده از تکنولوژی تصویرسازی سهبعدی میتوان ریسک این خطرات را کاهش داد. این ابزار محیط کار را به صورت دیجیتالی شبیهسازی میکند و از این طریق کارفرمایان از قبل خطرات بالقوه محیط کار را تشخیص میدهند و ایمنترین اقدام لازم را اعمال میکنند./ دنیای اقتصاد
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب