جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳
الزامات اخلاقی برای مدیران شهری

الزامات اخلاقی برای مدیران شهری

۳۰ ژانویه امسال، برندگان جوایز شهردار جهانی سال ۲۰۲۳ مشخص شدند. پروژه شهردار جهانی در سال ۲۰۰۴ توسط بنیاد شهرداران شهری (The City Mayors Foundation) به منظور کشف، شناساندن و بزرگداشت شهرداران استثنایی از سراسر دنیا کلید خورد.

این پروژه هرگز به دنبال انتخاب بهترین شهردار جهان نبوده و اساسا آن را تلاشی بیهوده می‌‌‌داند، زیرا کلان‌شهرها، شهرهای کوچک، شهرهای در حال صلح یا نواحی جنگ‌زده، شهرهای اعیان‌نشین و شهرهای در حال ستیز و تعارض و... هر کدام به شهردارانی با ذهنیت‌‌‌ها و کیفیت‌‌‌های متفاوت نیاز دارند.

همچنین برخی از شهرداران قادرند با اطمینان برای آینده برنامه‌‌‌ریزی کنند، در حالی که برخی دیگر حتی برای تامین نیازهای پایه‌‌‌ای و ایمنی شهروندان خود دچار چالش هستند.

جایزه شهردار جهانی هر دو سال یک بار به شهرداران برجسته‌‌‌ای که با شجاعت و با تمام وجود و ذوق و ابتکار خود به شهروندان خدمت کرده‌‌‌اند اهدا می‌شود.

جایزه شهردار جهانی سال ۲۰۲۳ به «الکه کار» (Elke Kahr)، شهردار شهر گرتس اتریش، به خاطر خدمات فداکارانه به شهر و مردم اهدا شد.

خانم کار ثابت کرد که سیاست‌‌‌های محلی شهروندمحور می‌توانند بسیار تاثیرگذار و موفق باشند. تصمیم خانم کار برای اختصاص بخش بزرگی از دستمزدش به نیازمندان نیز تحسین جهانیان را به دنبال داشته است. 

جایزه دیگر جامعه شهردار جهانی، به تونی کیتس، شهردار شهر «دوور» در استان نیوفاندلند کانادا، به خاطر ارائه خدمات فوق‌العاده به شهر و مردم از سال ۱۹۹۶ تاکنون داده شد. آقای کیتس نشان داد که شهردار یک شهر کوچک هم می‌تواند الگویی برای مدیران شهری در همه جای جهان باشد.

همچنین «جایزه دوستی» شهردار جهانی به «استفان فاسبیندر»، شهردار شهر گرایفسوالد آلمان، به خاطر کمک به جوامعی در اوکراین، مجارستان و برزیل و نیز کمک‌‌‌رسانی به مهاجران جنگ‌‌‌زده اوکراینی تعلق گرفت و بالاخره جایزه هیات ژوری، به مانوئل داراهو، شهردار شهر کولیمان موزامبیک، به خاطر دفاع از ارزش‌‌‌های دموکراتیک در کشور و طرح‌‌‌ها و ابتکارات بلندپروازانه‌‌‌اش برای تبدیل شهر کولیمان به یکی از پایدارترین شهرها در قاره آفریقا اهدا شد. بنیاد شهرداران شهری یک منشور اخلاقی برای شهردارانی که مایلند وظایف خود را ورای همه عیب‌‌‌جویی‌‌‌ها و نکوهش‌‌‌ها انجام دهند تدوین کرده است.

محتوای این منشور اخلاقی به قرار زیر است:

مقدمه: دولت‌‌‌های محلی خوب و پاکدست، بنیان هر ملتی را تشکیل می‌دهند و برای تامین شادی، امنیت و رفاه شهروندان می‌‌‌کوشند. بی‌‌‌کفایتی، فساد و اقدامات نادرست دولت‌‌‌های محلی، ارزش بنیادی پاک بودن را در جامعه مورد تهدید قرار می‌دهند.

ماده ۱: شهردار باید از مقام شهرداری در جهت منافع جوامع تحت قلمرو خود استفاده کند و در عین حال از اقداماتی که موجب صدمه به جوامع دیگر یا به کل جهان می‌شود پرهیز کند. شهردار مسوولیت اعمال خود و همکارانش را به طور کامل به‌‌‌عهده می‌گیرد.

ماده ۲: شهردار نباید میان افراد یا گروه‌‌‌ها بر اساس گرایش‌‌‌های سیاسی، نژادی، مذهبی، جنسیتی و معلولیت تبعیض قائل شود.

ماده ۳: شهردار باید از برقراری و حاکمیت روح قوانین در قلمرو خود و نیز قوانین بین‌المللی مرتبط با آن حمایت و پاسداری کند. او باید همین میزان احترام به قانون را از همکاران خود نیز مطالبه کند.

ماده ۴: شهردار باید با آزادی کامل با قوانینی در قلمرو خود که با اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل متحد مغایرت دارند مخالفت کند.

ماده ۵: شهردار باید از منابع عمومی در جهت منافع عمومی جوامع تحت قلمرو خود استفاده کند و در عین حال توجه کند که این استفاده موجب صدمه نامعقول به سایر جوامع و کل جهان نشود.

ماده ۶: شهردار هرگز نباید با استفاده از موقعیت‌‌‌های رسمی خود برای امتیازات غیرموجه یا برای منافع خود، اعضای خانواده، دوستان، همکاران و سایرین حاشیه امن یا پشت‌گرمی ایجاد کند.

ماده ۷: شهردار باید از انجام هر گونه اقدام رسمی در مواردی که یک دخالت شخصی یا مالی مستقیم یا غیرمستقیم به عینی بودن و استقلال یک قضاوت لطمه می‌‌‌زند، خودداری کند.

شهردار باید رعایت این میزان بی‌‌‌طرفی را از همکاران خود نیز مطالبه کند.

ماده ۸: شهردار نباید به صورت صریح یا ضمنی هدیه یا پیشنهادی را که موجب خلل در انجام وظایفش در برابر جامعه می‌شود بپذیرد یا بر سر آن تفاهم کند. او باید همین سطح از شرافت را از همکاران خود نیز مطالبه کند.

ماده ۹: شهردار باید از موشکافی اقدامات شهرداری و کارکنان آن توسط جامعه استقبال و با گشاده‌‌‌رویی برخورد کند. این اقدامات از جمله ارتباطات رسمی و غیررسمی با تامین‌‌‌کنندگان، مشاوران و شرکای کاری شهرداری را نیز شامل می‌شود. شهردار باید هرگونه اقدام ناشایست چون رشوه‌‌‌گیری، حق حساب و پیشنهاد هدیه را که شاهد آن بوده است گزارش دهد.

ماده ۱۰: شهردار باید از طریق افزایش آگاهی عمومی و ایجاد اعتماد نسبت به اقدامات شهرداری در تقویت جامعه مدنی بکوشد.

ماده ۱۱: شهردار باید از نفوذ خود برای ارتقای همکاری و ایجاد حسن نیت در قلمرو خود و نیز در سطح ملی و بین‌المللی استفاده کند. پروژه شهردار جهانی به موضوعات مهم جهان امروز همچون بحران مهاجران، عدم‌حضور زنان در دولت‌‌‌های محلی، وضعیت شهرها در جریان پاندمی، دموکراسی و حقوق بشر توجه داشته است. بد نیست بدانیم که پروژه شهردار جهانی هیچ‌گونه اسپانسر، آبونمان، تبلیغات، کمک مالی و اساسا هیچ پیشنهاد درآمدی را نمی‌‌‌پذیرد و به طور کامل از سوی بنیاد شهرداران شهری تامین مالی می‌شود.

منبع


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟