- تاریخ انتشار ۲۶ فروردین ۱۴۰۳
- تعداد بازدید 315 بازدید
- دسته بندی مدیران
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
دگرگون سازی کسب و کار با هوش مصنوعی مولد
تمام این پیشرفتها و جهشها در شرایطی رخ میدهد که تکنولوژی هوش مصنوعی مولد عمری بسیار کوتاه دارد و با وجود این توانسته تا این حد زبانزد خاص و عام شود.
در نتیجه امروزه کمتر کنفرانس یا مجمع اقتصادی محلی، منطقهای و بینالمللی در حوزه کسب و کار و مدیریت را میتوان یافت که یکی از موضوعات اصلی مطرحشده در آن هوش مصنوعی مولد نباشد.
بنابراین، برای تمام رهبران و مدیران سازمانها و شرکتها، بهویژه مدیران جوان و آیندهداری که تشنه نوآوری و استفاده از جدیدترین تکنولوژیها در مسیر رهبری و مدیریت زیرمجموعههای خود هستند، لازم است ضمن آشنایی کامل با پتانسیلها، فرصتها و مخاطرات نهفته در هوش مصنوعی مولد به گونهای برنامهریزی و عمل کنند که بتوانند بیشترین و بهترین استفادهها را با کمترین ریسک از هوش مصنوعی مولد داشته باشند.
در ادامه به سه نکته کلیدی و تعیینکننده اشاره خواهد شد که در صورت توجه کامل به آنها میتوان اطمینان یافت یک مجموعه کاری در مسیر درستی برای بهرهگیری حداکثری از تکنولوژی دگرگونساز و آیندهساز هوش مصنوعی مولد قرار دارد.
۱- یک استراتژی مبتنی بر استقبال از تعامل و نوآوری به وجود آورید
امروزه بسیاری از سازمانها و شرکتها بهطور جدی و با قدرت تمام بر راهحلهای تاکتیکی و کاملا نوآورانه تمرکز کردهاند که مبتنی بر هوش مصنوعی مولد بوده و اثرات فوری و قابلتوجهی بر کارآیی و بهرهوری دارد.
در این میان هستند شرکتهایی که توانستهاند نسخه منحصربهفرد و خاص خود را برای بهرهگیری از هوش مصنوعی مولد پیدا کنند و بهگونهای برنامهریزی کنند که بتوانند تمام فرصتها و پتانسیلهایی را که هوش مصنوعی مولد میتواند برای کسب و کارشان به وجود آورد به بهترین شکل ممکن شناسایی کنند و به کار بگیرند.
به این ترتیب تمام فرآیندهای کاریشان را دگرگون سازند و به این وسیله فاصلهای قابلتوجه با رقبای خود ایجاد کنند. گام نخست و حیاتی برای موفقیت در این زمینه عبارت است از ترسیم یک استراتژی جامع و منسجم هوش مصنوعی مولد و گسترش دادن آن در تمام استراتژیهای بخشی و سازمانی و در نهایت تبدیل این استراتژی به بنیان اصلی نگهدارنده و پیشبرنده شرکت.
هنگامی که یک شرکت بتواند استراتژی اصلی خود را بر مبنای استقبال و تشویق، تعامل و نوآوری شکل دهد و ریسکها و مخاطرات مرتبط با پانهادن در عرصه ناشناخته و پیچیده تکنولوژیهایی مانند هوش مصنوعی مولد را به جان بخرد، آنگاه خواهد توانست خود را با یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عوامل برهمزننده و دگرگونساز سیستمهای کسب و کار در آینده یعنی هوش مصنوعی مولد همگام و سازگار سازد.
برای این کار نیز لازم است که بستر مناسبی برای ارتباطات و تعاملات درونسازمانی و برونسازمانی به وجود آورد.
۲-برای اثرگذاری عامل انسانی اولویت قائل شوید
هوش مصنوعی مولد همزمان با گشودن راههای جدیدی برای کار کردن و پیشبرد اهداف شرکتها و کسب و کارها به میزان قابلتوجهی بر نیروی انسانی موجود در آنها نیز تاثیر میگذارد و شیوه کار کردن، یادگیری و تعاملات بین آنها را تحتتاثیر قرار میدهد.
در این میان رهبران و مدیران سازمانها و تیمهای کاری باید هوشیار باشند که به عامل انسانی که مهمترین و ارزشمندترین سرمایه هر سازمانی محسوب میشود نیز توجه ویژهای داشته باشند و برای آموزش، ارتقای مهارتها و شناسایی مسیرهای افزایش بهرهوری و کارآیی آنها در عصر هوش مصنوعی مولد سرمایهگذاری کنند.
متاسفانه، در حال حاضر بسیاری از شرکتهایی که شروع به استفاده جدی و فراگیر از هوش مصنوعی مولد کردهاند، برای ارتقای سطح کیفی کارکنان خود و مطابقت پیدا کردن با فرآیندهای کاری مبتنی بر این تکنولوژی جدید، اقدامات لازم را صورت ندادهاند. در نتیجه اغلب کارکنان آنها یا دچار سرخوردگی و انفعال و بلاتکلیفی در برخورد با موضوع هوش مصنوعی مولد هستند یا اینکه احساس میکنند این تکنولوژی جدید و قدرتمند آمده تا جای آنها را بگیرد و باعث بیکار شدن آنها شود.
بنابراین باید دانست که وارد کردن تکنولوژی هوش مصنوعی مولد بدون بسترسازی و آموزش دادن به نیروی انسانی نهتنها به شرکتها کمکی نخواهد کرد و موجب برتری آنها بر رقبا نخواهد شد، بلکه موجب ناامیدی و اضطراب کارکنان آنها نیز خواهد شد و شرایط را بهگونهای پیش خواهد برد که کارکنان احساس کنند هوش مصنوعی مولد یک رقیب خطرناک و مرموز و نه یک رفیق کمککننده و مکمل برای آنهاست.
در نتیجه برای جلوگیری از شکلگیری چنین احساسی در کارکنان لازم است که آموزشهای لازم برای استفاده بهینه و حداکثری از هوش مصنوعی مولد بهعنوان یک دستیار و مکمل هوشمند و با دانش به تمام کارکنان و پرسنل شرکتها داده شود و این احساس در افراد تقویت شود که شرکت برای آنها اولویت و ارزشی بسیار فراتر از ماشینها و هوش مصنوعی قائل است.
۳-یک رویکرد فعال و پویا در خصوص ریسکهای مرتبط با هوش مصنوعی مولد اتخاذ کنید
اگرچه هوش مصنوعی مولد این قابلیت را دارد تا انبوهی از راهها و شیوههای جدید کارکردن و دگرگونسازی شرکتها را در اختیار آنها قرار دهد، اما در همین حال یکسری ریسکها و مخاطرات سهمگین و ناشناخته را نیز به دنبال خود خواهد داشت که ناآگاهی از آنها و بیتوجهی به این مخاطرات میتواند بهشدت مهلک و آسیبزا باشد.
بر همین اساس لازم است یک سیستم منسجم و جامع مدیریت ریسک در ارتباط با هوش مصنوعی مولد در شرکتها و سازمانها ایجاد شود. با ایجاد و تقویت چنین سیستمی میتوان به این اطمینان رسید که یک شرکت پس از ورود جدی به حوزه هوش مصنوعی مولد و دگرگونسازی ساختارهای سازمانی و فرآیندهای کاری خود با کمترین ریسک و چالش در این خصوص مواجه خواهد شد و از مزایای ورود این تکنولوژی دگرگونساز به درون شرکت، بیشترین بهره را خواهد برد؛ نه اینکه از مخاطرات و چالشهای آن آسیب ببیند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
- ۴ راهکار پایدارسازی هوش مصنوعی شرکتها
- مولد سازی در بنبست
- مدیریت منابع انسانی پایدار مبتنی بر هوش مصنوعی
- مدیریت ریز هزینههای کسب و کارهای سبز
- چرا فشار بر رهبران سازمانها برای استفاده از هوشمصنوعی افزایش یافته است؟
- متاورس چگونه آینده شرکتها را متحول میکند؟
- ۱۲ اصل اخلاقی برای مدیریت کسب و کار
- در استفاده از هوش مصنوعی اخلاق را رعایت کنید
- آینده هوش مصنوعی در سازمانها
- آیا هوش مصنوعی میتواند به مدیران مشاوره بدهد؟
-
چرا شرکتها نمیخواهند نسل زد را استخدام کنند؟
ادامه مطلب -
متدهای تیمسازی برای کار ترکیبی
ادامه مطلب -
چگونه در شرایط متلاطم بازار رشد کنیم؟
ادامه مطلب -
درسهایی از انقلاب تغییر مهارتها در خاورمیانه
ادامه مطلب -
مهار فاکتور استرس در تصمیمگیریهای مهم
ادامه مطلب -
سه باور ساختگی در شبکهسازی که رشد شغلی را عقب میاندازد
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب