- تاریخ انتشار ۲۱ آبان ۱۴۰۳
- تعداد بازدید 110 بازدید
- دسته بندی مدیران
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
هم مدیر باشید، هم فنی بمانید
این افراد چنانچه بخواهند جدای از نقش مدیریتی که در سازمان خود دارند، در پروژهای به عنوان مشاور ایفای نقش کنند دیگر قابلیتهای فنی لازم را نخواهند داشت. آنها میخواهند شغل مدیریتی خود را حفظ کنند و در عین حال در زمینههای تخصصی خودشان هم بهروز باشند. بنابراین تلاش میکنند با قبول پروژههای فنی کوچک حتی به عنوان کارداوطلبانه به این هدف برسند، اما احساس میکنند که این کافی نیست.
واقعیت آن است که فعال ماندن در زمینه فنی هنگامی که مدیر میشوید کار آسانی نیست، زیرا حتی اگر در بخشی که مدیریت آن را به عهده دارید کاری فنی انجام شود باز قادر به ورود به جزئیات فنی نخواهید بود. پرداختن به جزئیات کاری است که اعضای تیم شما روی آن متمرکز هستند و تمرکز شما به عنوان مدیر باید روی تصویر بزرگتری از کار باشد. اگر علاقه شما آن است که در کار فنی و در کنار کارکنان فنی پیشگام و پیشرو باشید آنگاه شغل مدیریتیتان دیگر برایتان دلچسب نخواهد بود، چون موجب شده که از جزئیات فاصله بگیرید و هرچه این فاصله بیشتر باشد دانش فنی شما نیز با سرعت بیشتری تحلیل میرود.
برای اینکه همزمان با مدیر بودن در زمینه فنی نیز بهروز بمانید، میتوانید فرصتهای موجود در شرکتی را که هماکنون در آن در حال فعالیت هستید بررسی کنید. اگرچه نقش اصلی شما در این شرکت مدیر بودن است، اما ممکن است فرصتهایی را در بخشهای دیگر سازمان شناسایی کنید که به وجود شما به عنوان یک راهنمای فنی احتیاج باشد.
اگر شرکت شما بخش جداگانه یا مرکز رشدی دارد که به تحقیق در مورد تکنولوژیهای جدید میپردازد، برای محصولات نمونههای اولیه (پروتوتایپ) میسازد، یا در شرکتهای پیشرو سرمایهگذاری میکند، احتمال یافتن فرصت برای شما بیشتر خواهد بود. اما چنانچه رسما چنین مرکز رشدی وجود ندارد، شاید یک مدیر ارشد با تخصصی مشابه شما در شرکت وجود داشته باشد که بپذیرد به عنوان پشتیبان به او کمک کنید. اگر این هم میسر نشد حداقل فهمیدهاید که تمرکز شرکت شما بر چه موضوعاتی است و ضمنا در این اثنی موفق شدهاید شبکه ارتباطی خود را نیز گسترش دهید.
کار دیگری که میتوانید انجام دهید روی آوردن به تدریس است. اگر در نزدیکی شما آموزشگاه یا دانشگاهی وجود دارد که برای رشته تخصصی شما به مدرس نیاز دارد، میتوانید به آنها درخواست همکاری بدهید. اگر هماکنون مدرس دیگری نیازشان را برطرف میکند، میتوانید به او پیشنهاد بدهید که به عنوان سخنران مدعو در کلاسهایش سخنرانی کنید. همچنین میتوانید در کنفرانسهای فنی سخنرانی کنید. آماده شدن برای تدریس باعث میشود در مورد آخرین پیشرفتهای فنی رشته خود بهروز بمانید.
همچنین اگر دانشگاه نزدیک محل زندگی شما، یک مرکز رشد دارد که با استفاده از تکنولوژی مورد نظرتان استارتآپها را توسعه میدهد، میتوانید مشاور آنها باشید. آنها از تجربیات فنی و مشاوره مدیریتی شما استفاده میکنند و شما نیز با تکنولوژی و دانش جدید خودتان را بهروز میکنید. علاوه بر اینها، میتوانید در رویدادهای رقابتی که بین طرحهای کسب و کار برگزار میشود به عنوان داور حضور پیدا کنید.
پیشنهاد انجام تحقیق به استادان دانشگاه، روزنامهنگاران یا تحلیلگران بازاریابی که در زمینه فنی مورد نظر شما کار میکنند گزینه دیگری است که میتواند شما را بهروز نگه دارد. و بالاخره اینکه اگر شرکتتان امتیازاتی برای آموزش دیدن ارائه میدهد، از آن استفاده کنید و در اردوها یا دورههای آموزشی که تمرکزشان بر جدیدترین تکنولوژیها در رشته شماست شرکت کنید.
دقت کنید که حتی یک دوره تحصیلی لیسانس یا فوق لیسانس هم ممکن است نتواند همه گرایشهای تکنولوژیک جدید را برای شما به ارمغان بیاورد. اما اردوها یا دورههای خاص این امکان را دارند. بهعلاوه میتوانید از مدیر بالادست خود بخواهید که شما را به کنفرانسهای فنی بفرستد. گزارشهای تحقیقی و مقالههای تجاری در حوزه فنی خود را بخوانید و از دوستان و همکارانی که هنوز به کار فنی اشتغال دارند بخواهید که اطلاعات مربوط به تکنولوژیهای نو را با شما در میان بگذارند.
در هر حال باید توجه کنید که فنی ماندن همزمان با مدیر بودن نیازمند تخصیص زمان است، چون مطالعه کردن، شرکت در کنفرانسها و کلاسها، فعالیت در اکوسیستم استارتآپی، تدریس، سخنرانی و پذیرفتن پروژه در موضوعات فنی که ربطی به کار مدیریتیتان ندارد وقت قابلتوجهی را از شما میگیرد. مدیر بودن به خودی خود نقشی وقتگیر است و یافتن وقت اضافی برای فعالیتهای فوق برنامه اصلا آسان نیست. بنابراین اگر واقعا تصمیم شما آن است که همزمان با مدیر بودن فنی بمانید، باید آن را در اولویت قرار داده و سایر امور را رها کنید. این امر به آن بستگی دارد که قادر باشید زمان خود را به صورت فعال و پویا مدیریت کنید.
منبع: Forbes/ دنیای اقتصاد
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب