گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته سوم مرداد 1401
متهمان اصلی سقوط معاملات/ کاهش ها متوقف میشود؟
به گزارش ویکی پلاست، یکشنبه و دوشنبه این هفته مصادف با تاسوعا و عاشورا و تعطیل بود. به علت تعطیلی، دفتر توسعه، هفته گذشته اعلام کرد که قیمت های پایه 9 مرداد تا دو هفته معتبر است و قیمت های پایه در این هفته، منتشر نخواهد شد. درست در همین بازه، قیمت های جهانی کاهش قابل توجهی پیدا کردند و خریداران بورس کالا ترجیح دادند خریدهای خود را به بعد از 23 مرداد، یعنی زمان انتشار قیمت های پایه جدید، موکول کنند. از همین رو، عرضه های این هفته، مورد استقبال قرار نگرفت.
روند نزولی قیمت نفت در بازارهای جهانی و بازگشت برنت به زیر مرز 100 دلار، کاهش بیشتر قیمت خوراک و محصولات پتروشیمی را نیز قوت داد. بورس 24 درباره آینده قیمت نفت نوشت: "قیمت نفت در این هفته، تغییرات مهمی نداشته و آخرین قیمت برنت، 97.3 دلار در هر بشکه است. قیمت ها نسبت به ابتدای هفته بالاتر است اما درباره وضعیت تقاضا در ماه های آینده، نگرانی هایی وجود دارد. اقتصاد چین امسال رشد بسیار پایینی خواهد داشت".
لذا باز هم می توان انتظار داشت احتمالا قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی در این هفته نیز، روند هفته های گذشته را تا حدودی، حفظ کنند.
نباید فراموش کرد کاهش قیمت های جهانی در هفته گذشته، اثر خود را در قیمت های پایه هفته بعد خواهد گذشت و حتی در صورت تغییرات محدود قیمت های جهانی در هفته اخیر، نمی توان کاهش هفته گذشته را نادیده گرفت.
ریزش قیمت دلار در بازار
با پایان گرفتن مذاکرات وین در روز دوشنبه، دلار که مذاکرات را بی نتیجه می دید، سر به افزایش گذاشت و تا 32,280 تومان نیز پیش رفت اما درست از روز سه شنبه، قیمت دلار رو به کاهش گذاشت. در نگاه اول، کاهش دلار را می شد به ورود بانک مرکزی برای کنترل بازار مرتبط دانست ولی ادامه دار شدن ریزش و سقوط دلار تا کانال 30 هزار تومان در روز چهارشنبه، گمان ها را به سمت موضوع جدی تری بُرد. احتمال قبول بسته پیشنهادی اروپا برای بازگشت به برجام، بسیاری را فروشنده دلار کرد. هر چند هنوز اطلاعات موثق و معتبری از تصمیم جمهوری اسلامی در مورد بسته پیشنهادی اروپا منتشر نشده اما بخشی از بازار، قبول بسته اروپا را مسجل می داند.
صعود آرام دلار نیمایی
رشد دلار نیمایی ادارمه دارد. میانگین هفتگی دلار نیمایی به 26 هزار و 545 تومان رسید و نسبت به یکشنبه 9 مرداد ماه 160 تومان رشد پیدا کرد. عقب نشینی میانگین روزانه به 26,400 تومان می تواند اختلاف میانگین هفتگی را نیز کاهش دهد و در قیمت های 23 مرداد، احتمالا نیما تأثیر مهمی در تغییرات ایفا نمی کند.
افت رقابت ها در بورس کالا
استقبال پایین خریداران از عرضه های این هفته، باعث شد رقابت ها نیز به پایین ترین حد برسد و بیشتر کالاها با قیمت پایه معامله شد. معاملات در هفته جاری به علت تعطیلی یکشبنه و دوشنبه، یک روز عقب افتاد. پ پ و پی وی سی ها سه شنبه و پلی اتیلن ها و ABS و انسباطی ها، چهارشنبه معامله شدند.
رقابت های پ پ نساجی هم که هفته قبل بین 1 تا 9 درصد بود روز سه شنبه 18 مرداد، به قیمت پایه تا نهایتا 2 درصد رسید. رقابت های گروه پ پ شیمیایی نیز ریزشی بود و رقابت ها از 2 تا 19 درصد به قیمت پایه تا 5 درصد اُفت کرد. گروه پی وی سی نیز که هفته قبل با رقابت هایی بین 1 تا 7 درصد معامله شده بود، روز سه شنبه همگی با قیمت پایه معامله شدند.
روز چهارشنبه 19 مرداد، معاملات در گروه های پرمصرف نایلون و نایلکس عمدتا با قیمت پایه و در معاملات گروه پت بطری و پت نساجی، رقابت ها کمتر از هفته قبل بود. کالاهای گروه پت بطری که هفته قبل بین 9 تا 15 درصد بود با رقابتی بین 5 تا 8 درصد معامله شدند. گروه سبک فیلم نیز که هفته پیش بین 1 تا 27 درصد رقابت شده بودند، دیروز با قیمت پایه تا نهایتا 2 درصد رقابت، معامله شدند.
تداوم کاهش قیمت ها در بازار
کالای ABS که هفته گذشته، 11 هزار تومان بالاتر از پایه، عرضه شد، این هفته و به رغم عدم انتشار پایه ها، 3 هزار تومان کاهش یافت. از همین رو در بازار هم قیمت کالاهای این گروه بیشترین ریزش را داشت. 3,200 تومان کاهش، ABS را در جدول تغییرات قیمت های بازار به رتبه اول رساند.
گرید پ پ شیمیایی 548R این هفته با 1,200 تومان، رتبه دوم بیشترین کاهش را به نام خود ثبت کرد. سبک خطی 209 و پلی استایرن مقاوم 7240 هر دو 800 تومان، سنگین فیلم F7000 تا 700 تومان، سنگین اکستروژن EX3 و سنگین تزریقی تا 500 تومان، سنگین بادی تا 400، سبک فیلم تا 100 و پلی استایرن معمولی و PVC ها تا 100 تومان نسبت به هفته قبل، کاهش قیمت پیدا کردند. تنها کالای افزایشی این هفته، پت ها بودند. پت 781 نسبت به هفته قبل، 500 تومان افزایش داشت. پ پ های نساجی نیز، نسبت به هفته قبل، بدون تغییر ماندند.
بازار در حالی به استقبال هفته چهارم مرداد می رود که قیمت های جهانی، عمدتا روندی کاهشی دارند و دلار نیمایی هم تغییر مهم و اثرگذاری نخواهد داشت. هنوز تکلیف بازگشت ایران به برجام مشخص نیست و دلار در بلاتکلیفی به سر می برد، هر چند روند نزولی دلار، نشانه های بازگشت را قوی تر می داند. طرف های برجام 10 روز فرصت دارند نظر خود را در مورد بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا با بله یا خیر، اعلام کنند.
مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای سال تا هفته سوم مرداد 1401
آمار مقایسه ای بازار فیزیکی هفته جاری و هفته قبل
جدول مقایسه ای حجم معامله همه گروه های پلیمری در هفته دوم و سوم مرداد
میزان معاملات هفته جاری: 52,156 تن
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه