دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ 0 2389

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته سوم اردیبهشت 1401

طغیان دلار به 30 هزار تومان و غافلگیری بازار

طغیان دلار به 30 هزار تومان و غافلگیری بازار
با پایان گرفتن ماه رمضان و اعلام سیاست های جدید دولت برای حذف ارز ترجیحی کالاهای اساسی و تغییر مبالغ یارانه ها، دلار به 30 هزار تومان رسید و بازار، ناباورانه، نظاره گر شکستن مرزهای قیمتی بود. در این پست، بازار محصولات پلیمری در هفته سوم اردیبهشت ماه 1401 را بررسی می کنیم.

به گزارش ویکی پلاست، بورس کالا هفته‌ی شلوغی را به پایان برد. انتقال عرضه های چهارشنبه هفته قبل به این هفته، بار کاری بورس کالا و کارگزاری ها را افزایش داد. به جز معاملات 40 هزار تنی در روز شنبه 17 اردیبهشت، 77 هزار تن معامله هم در روزهای یکشنبه تا چهارشنبه انجام شد.

با تفکیک معاملات شنبه 17 اردیبهشت از معاملات این هفته، علی رغم کاهش هزار و 298 تنی عرضه ها، معاملات 4 هزار و 585 تن بیشتر از هفته قبل شد. جمع معاملات این هفته به 77 هزار و 493 تن بود. معاملاتِ این هفته، 6.3 درصد بیشتر از هفته‌ی دوم اردیبهشت ماه بود و جمعا 88.2 درصدِ عرضه ها، معامله شد.

بعد از یک هفته توقف، قیمت های پایه در روز یکشنبه با افزایش 416 تومانی دلار نیمایی اعلام شد و به رغم عدم تغییر یا نوسان محدود قیمت های جهانی، برخی کالاها با افزایش، نرخ گذاری شدند. بازگشت واحدهای تولیدی از تعطیلات پایان ماه رمضان نیز، تقاضای خرید را کمی افزایش داد و در نتیجه، خریداران 4 هزار و 585 تن، بیشتر از هفته گذشته خرید کردند.
نگاهی دقیق تر به قیمت‌های دلار نشان می دهد دلار نیمایی و دلار صرافی با دلار آزاد، دو مسیر متفاوت را پیش گرفته اند. دلار نیمایی بعد از روز یکشنبه و اعلام قیمت های پایه، از صعود دست کشید و تا امروز (پنجشنبه 22 اردیبهشت) 81 تومان کاهش داشته است. میانگین هفتگی در روز یکشنبه 18 اردیبهشت، 249,638 ریال و امروز 248,828 ریال است. تداوم قیمت میانگین روزانه در کانال 24,800 تومان نشان می دهد نوسان نیما کاهش یافته و حداقل تا قیمت های 25 اردیبهشت، نمی توان انتظار تغییر زیادی از این شاخص تعیین کننده قیمت های پایه داشت.

اما دلار آزاد هفته متفاوتی را به پایان رساند. قیمت دلار در روز شنبه 17 اردیبهشت، 28,380 تومان بود ولی در فاصله چند روز، دلار آزاد به سرعت مرزهای 29 و 30 هزار تومان را پشت سر گذاشت و امروز به 30,050 تومان رسید. البته صالح آبادی، رییس کل بانک مرکزی در واکنش به نوسانات شدید بازار گفت: "التهاب در بازار غیر رسمی که ناشی از آثار روانی است حتما کاهش خواهد یافت."

دلار صرافی که قیمت آن توسط بانک مرکزی تعیین می شود با تغییر ریاست آن از همتی به صالح آبادی، سیاست تعقیب دلار آزاد را کنار گذاشته و کمی بالاتر از دلار نیمایی، قیمت گذاری می شود. آخرین قیمت دلار صرافی ملی 25,736 تومان است که بیش ار 4 هزار و 200 تومان با دلار آزاد، فاصله دارد.

تهران، این هفته میزبان انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و امیر قطر است. هر چند مقام ارشد دولت آمریکا مدعی شد که نماینده اروپا در مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین حامل پیام جدیدی از سوی آمریکا نیست ولی باید دید نتیجه ملاقات امیر قطر با مقامات ایرانی چه خواهد بود و آیا می تواند تأثیری بر سرنوشت برجام داشته باشد یا خیر. شیخ تمیم بن حمد آل ثانی،‌ امیر قطر، امروز در راس یک هیئت بلندپایه سیاسی - اقتصادی به دعوت رسمی سید ابراهیم رئیسی،‌ به تهران سفر می‌کند.

قیمت ها در بازار صعودی شد
قیمت مواد اولیه بعد از افزایش دلار، رو به صعود گذاشت. مقایسه قیمت های پایانی چهارشنبه 21 اردیبهشت با دوشنبه 12 اردیبهشت نشان می دهد، سنگین اکستروژن با 1200 تومان، بیشترین افزایش هفته را داشت و سبک خطی با 900 و پ پ های نساجی با 600 تومان، در رتبه های بعدی بیشترین افزایش این هفته دیده می شوند. پت های بطری 500، پ پ شیمیایی 548R جم و سنگین بادی با 400 و سنگین فیلم با 300 تومان، رتبه های بعدی بیشترین افزایش این هفته را داشتند. در سمت مقابل و در کاهشی ها، ABS و پلی استایرن مقاوم با 1500 تومان، بیشترین کاهش این هفته را داشتند و پلی استایرن معمولی هم با 800 تومان بعد از ABS و 7240، بیشترین کاهش را تجربه کرد.

نفت کاهشی است
قیمت نفت که روز جمعه در بازارهای جهانی 112 دلار بود، این هفته تا 102 دلار نیز کاهش یافت. هر چند با ادامه بازار، نفت کمی از مرز 100 دلار فاصله گرفت و امروز به 106 دلار رسید. با نزولی شدن قیمت نفت، احتمال می رود بازارهای جهانی محصولات پتروشیمی نیز تأثیر گرفته و این هفته شاهد عدم تغییر یا حتی کاهش قیمت های محصولات پتروشیمی باشیم.

در اتفاق متضاد در بازار
این هفته با وجود رسیدن دلار به مرز 30 هزار تومان، اما به گفته تأمین کنندگان، آنچنان که بعد از اتمام تعطیلات انتظار می رفت افزایش پیدا کرد، خریدها چندان زیاد نبود. البته از عصر چهارشنبه بر میزان معاملات افزوده شد و گویی بازار پذیرفت که صعود دلار حتمی است. کاهشی شدن دلار نیمایی از یک سو و ریزش قیمت نفت، این احتمال را تقویت می کند که در هفته پایانی اردیبهشت، قیمت های پایه، صعودی نباشند و شاید این موارد، دلایلی بر بالا نبودن تقاضا در بازار غیررسمی باشد.

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات کالاهای پلیمری



مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای سال تا هفته اول اردیبهشت 1401

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 89%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟