جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

جزئیات آماری افت‌و‌خیز تجارت با اوراسیا
جزئیات تجارت ایران و اوراسیا در دو ماهه نخست سال 1400 از سوی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران منتشر شد. آمار و ارقام تجارت خارجی کشور با این اتحادیه اقتصادی بیانگر تراز تجاری منفی 6/ 21 میلیون دلاری است.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، در مجموع 382 میلیون دلار کالا بین ایران و اوراسیا در دو ماهه نخست امسال مورد مبادله قرار گرفته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد در ماه نخست سال 1400 در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، صادرات کالایی ایران به همه طرف‌های تجاری اوراسیا افزایش و در مقابل واردات کاهش داشته است.

در بازه مورد بررسی، تراز تجاری ایران با همه کشورهای اوراسیا به جز روسیه به نفع ایران،‌ مثبت بوده؛ ضمن اینکه کسری تجاری با روسیه نیز در مقایسه با مدت مشابه سال 99 کاهش یافته است. در مجموع برآیند تحولات مزبور منجر به بهبود 9/ 91 درصد کسری تراز تجاری ایران با کشورهای اوراسیا طی دو ماهه ابتدایی سال 1400 شده است.

واردات و صادرات

براساس گزارش منتشر شده از سوی معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، در دو ماه نخست امسال 180 میلیون و 200 هزار دلار کالا از سوی ایران به اتحادیه اوراسیا صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 3/ 66 درصدی را تجربه کرده  است. سهم صادرات به اوراسیا از کل صادرات ایران در این بازه زمانی 9/ 2 درصد بوده است.

واردات از اوراسیا در دو ماه منتهی به اردیبهشت 1400 ارزشی معادل 201 میلیون و 800 هزار دلار داشته است. این رقم در مقایسه با واردات از اتحادیه مذکور با کاهش 1/ 46 درصدی روبه‌رو بوده است. سهم ارزشی واردات از اوراسیا نسبت به کل ارزش واردات در دو ماهه نخست امسال معادل 1/ 3 درصد بوده است.

در این گزارش تجارت ایران با پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز بررسی شده است. براساس آمار اعلام شده، روسیه در دو ماه ابتدایی 1400 خریدار 96 میلیون دلار کالای ایرانی بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد 7/ 41 درصدی روبه‌رو بوده است.

همچنین واردات از این کشور در بازه زمانی مورد نظر با افت 2/ 48 درصدی نسبت به دو ماه نخست سال گذشته، ارزش 8/ 184 درصدی را تجربه کرده است. صادرات ایران به ارمنستان در دوماه نخست سال 1400 معادل 41 میلیون و 100 هزار دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 94 درصد رشد داشته است.

همچنین واردات از این کشور با افت 38 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 2 میلیون و 600 هزار دلار رسیده است.

قزاقستان در دو ماه منتهی به اردیبهشت سال‌جاری خریدار 27 میلیون و 400 هزار دلار کالای ایرانی بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 61 درصد رشد داشته است. واردات از قزاقستان نیز در این بازه زمانی ارزشی معادل 10 میلیون و 300 هزار دلار داشته که افت 4/ 4 درصدی را تجربه کرده است.

صادرات ایران به قرقیزستان در دو ماهه نخست امسال 11 میلیون و 800 هزار دلار ارزش داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 905 درصد رشد یافته است.

واردات 569  هزار دلاری از این کشور نیز در کارنامه تجارت خارجی ایران  و قرقیزستان ثبت شده که نشان می‌دهد واردات از این کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 1/ 52 درصدی داشته است.  

صدور کالای ایرانی به بلاروس در دو ماه منتهی به اردیبهشت امسال ارزشی معادل 3 میلیون و 900 هزار دلار داشته است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 216 درصدی را تجربه کرده است. همچنین واردات از این کشور نیز 5/ 3  میلیون دلار ارزش دارد که رشد 151 درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت رسانده است.

عمده‌ترین کالاهای صادراتی

5 گروه کالایی، بیشترین صادرات را در این بازه زمانی به خود اختصاص داده‌اند که عبارتند از: «میوه‌های خوراکی»، «سبزیجات، نباتات، ریشه و غده‌های زیرخاکی خوراکی»، «مواد پلاستیکی و اشیای آن»، «چدن، آهن و فولاد» و «فرآورده‌ها از سبزیجات و میوه ها».

میوه‌های خوراکی: ارزش صادرات میوه‌های خوراکی در دو ماه نخست امسال 70 میلیون دلار بوده که 2/ 41 درصد از کل صادرات ایران به اوراسیا را تشکیل می‌دهد. از میان این گروه، پسته با پوست تازه سهم 8/ 11 درصدی را از کل صادرات به این اتحادیه به خود اختصاص داده است. پس از آن نیز سیب تازه سهم 6/ 8 درصدی از صادرات ایران به اوراسیا را به نام خود ثبت کرده است.

سبزیجات، نباتات، ریشه و غده‌های زیرخاکی خوراکی: ارزش صادرات این گروه به کشورهای اوراسیایی معادل 23 میلیون دلار بوده است و سهم 8/ 13 درصدی را از کل صادرات به این اتحادیه به خود تخصیص داده است. بیشترین صادرات در این گروه کالایی مربوط به فلفل فرنگی با سهم 3/ 4 درصدی و گوجه فرنگی با سهم 4/ 3 درصدی از کل صادرات دو ماه نخست امسال به اوراسیا است.

مواد پلاستیکی و اشیای آن: ارزش این گروه کالایی با سهم 5/ 12درصدی از کل صادرات ایران به اوراسیا، در دوماه نخست امسال 21 میلیون دلار بوده است. پلی استیرن غیرقابل انبساط معمولی و پلی استیرن غیرقابل انبساط مقاوم در برابر ضربه، دو کالای عمده صادراتی این گروه کالایی هستند که به ترتیب سهم ارزشی 1/ 7درصدی و 8/ 1درصدی از کل صادرات ایران به اوراسیا در دو ماه منتهی به اردیبهشت امسال را در اختیار دارند.

چدن، آهن و فولاد: ارزش صادرات این گروه کالایی 8 میلیون دلار و سهم ارزشی آن از کل صادرات ایران به اوراسیا 9/ 4 درصد است. میله‌های آهنی یا فولادی با سهم 9/ 1 درصدی از کل صادرات به اتحادیه مذکور و میلگرد کلاف با قطر کمتر از 9 میلی‌متر از آهن یا فولاد با سهم 1/ 1 درصدی دو کالای مهم صادراتی در این گروه کالایی محسوب می‌شوند.

فرآورده‌ها از سبزیجات و میوه‌ها: ارزش صادرات این گروه کالایی 6 میلیون دلار  بوده که سهم 4/ 3 درصدی از کل صادرات به اتحادیه اوراسیا در دو ماه امسال را به خود اختصاص داده است. دو کالای صادراتی عمده در این گروه عبارتند: از رب‌گوجه فرنگی با سهم 1/ 7 درصدی و آب آناناس تغلیظ شده با سهم 9/ 0 درصدی از کل ارزش صادرات ایران به اتحادیه اوراسیا در بازه زمانی مذکور.

عمده‌ترین کالاهای وارداتی

«چربی‌ها و روغن‌های حیوانی یا نباتی»، «غلات»، «چوب و اشیای چوبی»، «رآکتورهای هسته‌ای، دیگ‌های بخار آب گرم» و «محصولات شیمیایی - معدنی»، 5 گروه عمده کالای وارداتی ایران از اوراسیا هستند.

چربی‌ها و روغن‌های حیوانی یا نباتی: ارزش واردات این گروه کالایی در دوماه ابتدایی امسال 89 میلیون دلار بوده و سهم  ارزشی آن از کل واردات  از اوراسیا در این بازه زمانی معادل 44 درصد رقم خورده است. روغن دانه آفتابگردان کالای اصلی وارداتی این گروه است که سهم 44 درصدی را از کل واردات از اوراسیا در اختیار دارد.

غلات: ارزش واردات غلات از اتحادیه اوراسیا در بازه زمانی مذکور 57 میلیون دلار بوده که سهم 2/ 28 درصدی را از کل واردات از این اتحادیه به خود اختصاص داده است. گندم با سهم 8/ 20 درصدی و جو با سهم 7/ 4 درصدی مهم‌ترین کالاهای وارداتی این گروه کالایی محسوب می‌شوند.  

چوب و اشیای چوبی: ارزش واردات این گروه کالایی 16 میلیون دلار ثبت شده و سهم آن از کل واردات از اوراسیا در دوماه منتهی به اردیبهشت سال‌جاری، 1/ 8 درصد است. دو کالای چوب اره شده یا ناهمواری گرفته شده با سهم 6/ 6 درصد و چوب اره شده یا ناهمواری گرفته شده از درازا، لایه بری شده یا پوست کنده با سهم 7/ 0 درصد عمده‌ترین کالاهای وارداتی این گروه کالایی محسوب می‌شوند.

رآکتورهای هسته‌ای و دیگ‌های بخار آب گرم: ارزش واردات این گروه کالایی 15 میلیون دلار است و سهم آن نیز 3/ 7 درصد از کل واردات دو ماهه نخست امسال از اوراسیا است. اجزا و قطعات رآکتورهای هسته‌ای با سهم 9/ 1 درصدی و ماشین‌آلات و دستگاه‌ها برای آماده کردن گوشت یا پرندگان خانگی با سهم 4/ 1 درصدی از کل واردات از اوراسیا در بازه مذکور، دو کالای عمده در این گروه کالایی محسوب می‌شوند.

محصولات شیمیایی- معدنی: ارزش واردات این گروه کالایی به 4 میلیون دلار در دو ماه نخست امسال می‌رسد که سهم آن از کل واردات از اوراسیا در همین بازه زمانی 2/ 2 درصد بوده است. سایر ترکیبات و ملغمه‌ها نیز عمده‌ترین کالای این گروه کالایی وارداتی است که سهم آن از کل واردات به اوراسیا 2 درصد است.
 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟