به گزارش ویکی پلاست، بهبود محدود حجم معاملات پلیمرها در بورس کالا احتمال خروج بازار از رکود را برجسته ساخته است ولی هنوز شواهد محکمی از بهبود بازار دیده نمی شود. افزایش تقاضا در کنار رشد عرضهها و بهبود حجم معاملات در کنار برخی از جرقههای رشد قیمتها اگرچه به معنی تحریک بازار است ولی خروج از رکود هماکنون چیزی بیشتر از یک امیدواری نیست.
نوسان قیمتهای پایه در هفته گذشته از دو مسیر رشد قیمت دلار نیمایی و افت قیمتهای جهانی رهگیری شد و برخی از گریدها رشد نرخ و برخی دیگر افت قیمت را تجربه کردند.
البته در طول هفته گذشته در بورس کالا شاهد رشد حجم معاملات و افزایش جذابیت خرید بودیم که در نهایت به افزایش رقابت برای خرید و رشد نرخ در بورس کالا منتهی شد.
این شرایط برای هفته پیش رو امکان خودنمایی دارد یعنی پتانسیل رشد قیمتهای محدود را میتوان در نظر گرفت.
البته قیمتهای پایه هم از اهمیت روانی و فنی بالایی برخوردار است و این سیگنال هم برای بازار نقشآفرینی خواهد کرد و تا زمانی که این نرخ به صورت رسمی اعلام نشده نمیتوان در مورد آن اظهارنظر قاطعی داشت.
نوسان قیمتها در طول هفته گذشته هم نشان داد که بازار استعداد و پتانسیل نوسان نرخ جدی ندارد یعنی بعد از چند تکانه منفی، باز هم چند جرقه مثبت را شاهد هستیم که باز هم تعادلی شکننده را نشان میدهد.
البته جریان غالب در هفتههای اخیر در بازار آزاد از میل به کاهش نرخ ولی بسیار ناچیز حکایت داشته ولی این احتمال وجود دارد که برای هفته پیش رو این روند به سمت رشد قیمتهایی نامحسوس حرکت کند ولی در کل میتوان گفت که احتمالاً نوسان قیمتها چندان برجسته نخواهد بود.
هم حجم معاملات کل در هفته گذشته و هم حجم معاملات اغلب گروههای کالایی به نسبت متوسط سال قبل کاهشی است و این مطلب نشان میدهد که رکود پیشین هنوز ادامه داشته و شواهد امر از خروج بازار و صنعت پلیمرها از رکود حکایت ندارد.
برای چهارمین هفته پیاپی حجم معاملات پلیمرها در بورس کالا کمتر از 50 هزار تن بوده که به خوبی رکود را نشان میدهد. البته از اواخر مهرماه تا اواسط دیماه سال گذشته شرایط شبیه به همین وضعیت را شاهد بودیم ولی حجم معاملات و رونق بازار به نسبت بالاتر بود.
در دوره شبه رکود پیشین اوضاع دو ماه و نیم شرایط شبیه به اوضاع فعلی را داشت یعنی اگر قرار باشد بازار به صورت بنیادین و با تکیه بر دادههای ذاتی خود اصلاح شود اوضاع به این زودیها اصلاح نشده و بهبود نمییابد مخصوصاً در شرایطی که سختگیریهای جانبی هم بر وضعیت بازار اثرگذار است.
تقویت حجم معاملات در بورس کالا اگرچه یک داده مثبت تلقی میشود ولی به معنای خروج از رکود نیست و حتی نمیتوان از آن به عنوان سیگنالی برای حمایت از بازار یاد کرد زیرا دادههای محدودکننده بسیاری را شاهد هستیم.
ذات رشد قیمت دلار نیمایی در کنار کاهش و یا عدم رشد قیمت دلار آزاد در کنار رکود جدی تقاضا در بازار محصولات نهایی و یا عدم رونق جدید در بازارهای صادراتی از جمله مواردی است که احتمال بهبود سریع را محدود میکند.
البته بخشی از خرید در هفتهای که گذشت از آن جهت بود که شاید سختگیریها بر مسیر خرید مواد اولیه جدی شود و برخی از افراد ترجیح دادند سریعتر محمولههای مورد نیاز خود را خریداری کنند.
اگر برای هفته پیش رو حجم معاملات بیش از 50 هزار تن بود میتوان گفت که یک سیگنال مثبت برای خروج از رکود را تجربه کردهایم. فعالیت در دورههای رکودی الزامات خاصی دارد که در آینده میتوان به آن پرداخت.
مقایسه قیمت بازار آزاد چند گرید شاخص پلیمری در 28 خرداد و 5 تیر 1398
نمودار شماره 1: مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای سال 1398 تا پایان هفته اول تیرماه
نمودار شماره 2: مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته اول تیرماه با هفته پایانی خردادماه 1398
توضیح: تفاوت اعداد این نمودار با نمودار شماره 1، اضافه نکردن گریدهای پتروشیمی خوزستان است.
نظر شما چیست؟ در بخش نظرات برای ما بنویسید.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه