به گزارش ویکی پلاست، رکود در بازارهای داخلی و صادراتی همچون گذشته پابرجاست و تولید از رونق افتاده است.
تا زمانی که این وضعیت بهبود نیابد نمیتوان به تغییر فاز جدی بازار امیدوار بود اگرچه موجودی انبارها به شدت پایین است و با ورود تقاضای جدید میتوان به تغییر فاز بازار امیدوار بود؛ شاید در اواخر هفته آینده.
حجم معاملات هنوز از متوسط سال قبل کمتر است و این مطلب به معنی اثبات رکود در آمارهای رسمی خرید مواد اولیه به شمار میرود.
این هفته بازار اندکی بهبود یافت و از رکود سخت هفته قبل وعقبنشینی جدی خریداران فاصله گرفت ولی هنوز هم شاهد رشد محسوس حجم معاملات و رونق کلی در بازار پلیمرهای بورس کالا نیستیم.
این شرایط در بازار آزاد هم تجربه میشود و شاهد ضعف کلی در داد و ستد مواد اولیه پلیمری و البته عدم جذابیت تولید در صنایع تکمیلی هستیم.
روند کاهشی قیمتها در بازار داخلی در هفته گذشته به خوبی این ادعا را اثبات میکند یعنی برتری عرضه بر تقاضا مشهود است و ترس از کاهش بیشتر قیمتها، میل به فروش را افزایش میدهد.
البته این بازار برای هفته پیشرو بیش از همه به قیمتهای پایه توجه خواهد کرد و در این نرخها نیز قیمت دلار از اهمیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
در هفتهای که گذشت قیمتهای پایه برای برخی از گروههای کالایی کاهشی بود و برای برخی دیگر افزایشی تا جایی که میتوان گفت بازار از مسیر قیمتهای پایه در بورس کالا تغییر چندانی را حس نکرد.
این در حالی بود که با رشد تقاضا در هفتهای که گذشت و همچنین حجم معاملات، رقابت برای خرید نیز اندکی افزایش یافت مخصوصاً در مورد گریدهای جذابی که در روز دوشنبه با کاهش عرضهها نیز روبهرو شده بودند.
این سیگنال به معنی رشد نسبی قیمتها در بورس کالا بود که البته بر بازار داخلی اثر چندانی نداشت.
از سوی دیگر قیمت پایه مورد محاسبه در نرخهای پیشین در رقمی کمتر از 10 هزار تومان نرخگذاری شد ولی تا لحظه تنظیم این گزارش قیمتهای دلار نیمایی برای متوسط هفتگی و یا معاملات روزانه همگی بالاتر از 11 هزار تومان بودند که به معنی افزایش احتمالی قیمت دلار در محاسبه نرخهای پایه در هفته پیشرو خواهد بود.
از سوی دیگر افت قیمتهای جهانی هم با شتاب کمتری همراه شده ولی هنوز روند نزولی برای بسیاری از گریدها و گونهها ادامه یافته است.
این موارد احتمال افزایش قیمتهای پایه در بورس کالا را مطرح میکند ولی این احتمال هم خیلی قطعی نیست و تا لحظه اعلام رسمی قیمتهای پایه نمی توان به این اظهارنظرها یقین داشت و البته هیچ بعید نیست که قیمتهای پایه آنگونه که انتظار داریم اعلام نشود.
در گذشته این اتفاقات بارها رخ داده و هرگونه پیشداوری در مورد نرخهای پایه پیشرو قطعیت نداشته و تنها یک اظهارنظر است.
در هر حال در زمانی که بازار با روند نزولی نرخ روبهروست حتی اگر قیمتهای پایه افزایشی هم اعلام شود به معنی تغییر فاز سریع بازار نخواهد بود اگرچه احتمال تغییر را باید در ساز و کار معاملاتی در نظر گرفت.
همینکه بازار به رغم رشد تقاضا با کاهش نرخ مواجه شده نشان میدهد که بازار ضعیفتر از چیزی است که به نظر میرسد اما رشد تقاضا برای هر گروه کالایی و یا هر تغییر پیشبینینشدهای میتواند جریان کلی قیمتی را برای هر گرید تغییر دهد.
مقایسه قیمت بازار آزاد چند گرید شاخص پلیمری در 22 و 29 خرداد 1398
مقایسه حجم معاملات گروه های پلیمری هفته سوم و چهارم خرداد 1398
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه