به گزارش ویکی پلاست به نقل از ایرنا، علیرضا شریفی نیک نفس در سیزدهمین همایش سالانه اتحادیه صادرکنندگان نفت گاز و پتروشیمی که در مرکز همایش های صدا و سیما برگزار شد، افزود: بیشتر از تحریمهای خارجی، مشکلات داخلی مشکلساز است که باید با عقلانیت و همدلی رفع شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی ادامه داد: اولویت اصلی صنعت پتروشیمی در شرایط حاضر این است که بازارهایی که ایجاد شده را حفظ کند.
وی به افزایش مشکلات ناشی از تحریم اشاره کرد و افزود: پس از توافق برجام حدود 18 شرکت کشتیرانی در کشور ایجاد شده که به ارائه خدمات پرداختند اما پس از تشدید تحریمها به تدریج فعالیت خود را ترک کردند.
شریفی توضیح داد: کانال های مالی که در گذشته وجود داشت نیز اکنون کاهش یافته است.
وی یادآورشد که افزایش هزینههای حمل و نقل محصولات پتروشیمی سبب کاهش شدید سودآوری شده به طوری که حاشیه سود برخی مواد صادراتی پتروشیمی به زیر یک درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی تصریح کرد: شرکتهای پتروشیمی اکنون با ریسک بالا اقدام به صادرات محصولات و دریافت پول می کنند.
شریفی به تحولات بازارهای جهانی پتروشیمی اشاره کرد و گفت: تحولاتی که رخ داده نشان میدهد باید به دنبال استفاده از روشهای نوین در صادرات بود و در ساختارهای کنونی بازنگری کرد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال شرکت سابیک عربستان محصولات خود را با اسناد اعتباری 6 ماهه به فروش می رساند، این در حالی است که بیشتر پتروشیمیهای کشور تحت نظر صندوقهای بازنشستگی قرار دارند که به علت نیاز به پول برای پرداخت حقوق بازنشستگان و سایر هزینهها ناچار به فروش نقدی هستند.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی به تحولات جهانی صنعت پتروشیمی اشاره و از تولید شیل گاز آمریکا، افزایش تولید محصولات این کشور و ظهور رقبای جدید به عنوان تهدیدات جدید صادرات پتروشیمی یاد کرد.
وی توضیح داد: برای توسعه صادرات و حفظ بازارها باید از ابزارهای جدید بهره گرفت و در سیاست های صادراتی بازنگری کرد.
شریفی با انتقاد از وضع تعرفههای بالا برای صادرات پلیمر ایران افزود: در حالی که ترکیه برای صادرات پلیمر ایران تعرفه هفت و نیم درصدی وضع کرده، شرکت های دیگر مانند سابیک عربستان با تعرفه صفر درصد اقدام به صادرات به این کشور میکنند که باعث کاهش قدرت رقابت شرکت های ایرانی شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی تصریح کرد: در حالی که شرکت های ترکیه ای می توانند برخی محصولات خود را با تعرفه پایین به ایران صادر کنند چرا اقدامی برای کاهش تعرفههای محصولات صادراتی پلیمر ایران نمیشود.
وی از عدم وجود نهاد رگولاتوری (هماهنگ سازی) در ایران انتقاد کرد و گفت: در مسائل و موضوعات مرتبط با صنعت پتروشیمی شاهد عدم تمرکز و موازی کاری هستیم که باید رفع شود.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- پاسخهای استراتژیک به تهدیدهای پیچیده
- مدیران بزرگ چه ویژگیهایی دارند؟
- 11 نقل قول الهام بخش که هر مدیری باید به خاطر بسپارد
- داشتن یک رئیس بد میتواند شما را به مدیری موفق تبدیل کند
- راهنمای گام به گام ساخت یک رزومه حرفه ای
- ۱۰ اشتباه رایجی که سخنرانیهایتان را خراب میکند
- چگونه در دفاتر کار باز، بهینه کار کنیم
- چگونه در دفاتر کار باز، بهینه کار کنیم
- یک مدیر عامل تازهکار باید به چه مواردی توجه کند
- چگونه موفقیتآمیز شکست بخوریم؟