یکشنبه ۲ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

یک گام به پس؛ دو گام به پیش
کاهش قیمت‌های پایه در هفته گذشته موجب شد تا فعالان بازار این عقب‌گرد قیمتی را فرصتی برای خرید به شمار آورده و با توجه به رشد احتمال قیمت‌های پایه در هفته پیش‌رو، دورنمای بازار را افزایشی ببینند.

به گزارش ویکی پلاست، این داده موجب شد تا در تقویت نسبی عرضه‌ها، حجم معاملات تقویت شود ولی قیمت‌های بازار آزاد تاکنون کاهشی باقی بماند. این وضعیت یک گام به پس با کاهش قیمت‌های پایه و دو گام به پیش با انتظار رشد نرخ در بورس کالا و افزایش حجم معاملات در بازار پلیمرها قلمداد می‌شود.

در هفته گذشته شاهد تغییرات مهمی در معاملات پلیمرها در بورس کالا بودیم. حجم عرضه‌ها به نسبت هفته قبل از آن نزدیک به 12 درصد رشد داشت و همچنین تقاضا هم 32 درصد تقویت شد. تجمیع این موارد به معنی رشد 27 درصدی حجم معاملات بود که یک هفته مطلوب را به نسبت هفته‌های قبل رقم زد.

این شرایط موجب شد تا حجم معاملات به بالاترین حد در 7 هفته اخیر افزایش یابد و می‌توان گفت که بازار به صورت مقطعی از رکود فاصله گرفته است. همچنین در هفته گذشته با احتساب معاملات مچینگ نزدیک به 78 درصد از عرضه‌ها مورد داد و ستد قرار گرفت که بالاترین رقم در 7 هفته اخیر است.

این داده های مثبت در شرایطی ثبت شد که قیمت‌ها در بازار داخلی کاهشی بود یعنی تنها خوش‌بینی به رشد قیمت‌های آینده دلیل تقویت حجم تقاضا بود اگرچه عرضه‌های جذابی هم در بورس کالا ثبت شد که تقاضا را به سمت خود جذب کرد.  

مهمترین رخدادها در هفته گذشته در بازار پلیمرها:

  • کاهش قیمت‌های پایه در بورس کالا
  • رشد حجم عرضه‌ها و تقویت حجم داد و ستد پلیمرها
  • بیم و امید از رشد قیمت‌ها در هفته پیش‌رو در بورس کالا
  • کاهش قیمت دلار در بازار آزاد و رشد قیمت ارز نیمایی (تاکنون)
  • تداوم رکود در بازار داخلی که در کنار رشد حجم معاملات در بورس کالا، افزایش قیمت‌های آینده را با ابهام همراه می‌سازد.


اعلام کاهش قیمت‌های پایه در هفته ای که گذشت موجب شد تا بازار داخلی به سمت افت قیمت‌ها به سرعت متمایل شود و این شرایط تا پایان هفته ادامه داشت. وقتی بازار با یک تلنگر قیمتی کاهشی می شود به این معنی است که پشتوانه‌های بازار نه تنها قدرتمند نیست بلکه با یک تکانه نه چندان بزرگ عقب‌نشینی قیمتی را حتی توجیه می‌کند. این داده در شرایطی خودنمایی می‌کند که تقاضای مؤثر ضعیف است و فروشندگان هم صبر چندانی ندارند. در این وضعیت ادعای رشد قیمت‌ها باید با اندکی احتیاط صورت پذیرد.

کاهش قیمت دلار و رشد قیمت ارز نیمایی بیش از همه ذهنیت یکسان‌سازی ارزی را برجسته می‌کند گویا قرار است ارز در کل بازار با یک نرخ و یا نرخ‌هایی نزدیک به هم مورد معامله قرار بگیرد. این داده برای قیمت‌های پایه به معنی رشد دلاری قیمتی است و اگر به نرخ‌های موجود در سامانه ارزی بانک مرکزی هم توجه کنیم شاهد رشد قیمت دلار ثانویه در مقایسه با قیمت‌های پایه فعلی خواهیم شد.

این مطلب به این معناست که می‌توان بر رشد قیمت‌های پایه در هفته آینده شرط‌بندی کرد. بازار هم با ذهنیت احتمال رشد قیمت‌ها در بورس کالا و به مدد افزایش حجم عرضه‌ها، تمام قد به سمت معاملات متمایل شد تا جایی که نسبت تقاضا به عرضه 1.25 واحد شد و 78 درصد از عرضه‌ها نیز مورد معامله قرار گرفت.

جذابیت بالای عرضه‌ها و احتمال بازگشت شرکت‌های پتروشیمی به فاز تولید پس از دوره اورهال نیز به کمک رشد حجم معاملات آمد. نسبت 1.25 واحدی تقاضا به نسبت عرضه‌ها بالاترین حد در 7 هفته اخیر است و شاید اولین جرقه بهبود بازار پلیمرها را شاهد هستیم. البته کاهش مستمر قیمت دلار در هفته گذشته خود تکانه روانی مهمی برای بازار بود و افت قیمت‌ها را توجیه کرد.

در بازارهای جهانی شاهد ثبات نسبی و شکننده قیمت نفت خام هستیم ولی جریان غالب در بازار محصولات پتروشیمی هنوز هم کاهشی است. حال در شرایطی که قیمت دلار نیمایی نیز به نسبت آخرین قیمت‌های پایه 5 درصد افزایش داشته است؛ اگر تدبیر ارزی نداشته باشیم احتمالاً قیمت‌های پایه صعودی است و شاید 4 درصد رشد نرخ (و یا بیشتر) را بتوان در نظر گرفت.

البته رشد قیمت‌های پایه قطعاً به معنی رشد نرخ در بازار آزاد نیست آن هم در شرایطی که هم دلار آزاد افت نرخ جدی داشته و هم رکود داخلی برطرف نشده و هم حجم بالای معاملات در هفته گذشته به افزایش تزریق کالا به بازار آزاد منتهی خواهد شد.

این داده‌ها اگر با کاهش قیمت‌های جهانی و یا نوسان دلار کمتر از 10 هزار تومان همراه شود به معنی مقاومت بازار در برابر رشد قیمت‌ها خواهد بود یعنی بازار حتی شاید از رشد قیمت‌های پایه در بورس کالا تبعیت نکند. این داده را باید جدی گرفت زیرا بازاری سراسر ابهام را ترسیم می‌کند که یک داده افزایشی مهم ولی چند داده کاهشی پراکنده دارد.

باید منتظر ماند و دید که آیا پروانه رشد قیمت‌ها که می‌تواند رونقی شکننده را به بازار تزریق کند از تارعنکبوت رکود رها خواهد شد و یا طعمه رکود عمیق تقاضا می‌شود و جریان کاهشی قیمت‌ها که هفته‌هاست در بازار ایفای نقش کرده باز هم بازاری راکند را ترسیم خواهد کرد و یا خیر.

البته رخدادهای قیمتی این هفته در بورس کالا به شدت جالب بود. پت بطری و نساجی، پ پ نساجی و PVC حتی در این بازار هم با رشد متوسط قیمت‌ها روبه‌رو شدند که در نهایت برای این بازارها نمی‌توان انتظار افت جدی نرخ را مطرح کرد ولی سایر بازارها با کاهش قیمت‌ در بورس کالا همراه بودند. اغلب گروه‌های کالایی هم رشد حجم معاملات را تجربه کردند که در نهایت واقعیت‌های این بازار را ترسیم کرده است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟