به گزارش ویکی پلاست، در هفته گذشته شاهد افت حجم عرضهها در بورس کالا بودیم و در کل عرضهها نزدیک به 4 درصد کاهش داشت. این وضعیت در کنار کاهش قیمتهای پایه در بورس کالا به معنی بیمیلی نسبی عرضهکنندگان به عرضههاست آنهم در شرایطی که قیمت دلار در هم در بازار آزاد ( برای هفته گذشته ) و هم در سامانه نیما افزایشی است.
این مطلب البته موجب شد تا جذابیت خرید با چند محرک مختلف افزایش یابد و در نهایت شاهد رشد نزدیک به 20 درصدی تقاضا در بورس کالا بودیم و موجب شد تا حجم معامله پلیمرها بیش از 11 درصد افزایش یابد. همین داده یعنی رشد حجم داد و ستد در بورس کالا به معنی تزریق بیشتر مواد اولیه به بازار داخلی است ولی در وضعیتی که بازارهای جهانی با اهرم نفت خام میل به افت نرخ پیدا کردهاند اندکی شرایط پیچیده می شود. در هر حال حجم معاملات این هفته پلیمرها در بورس کالا افزایشی بود که خود یک داده مثبت برای این بازار به شمار میرود.
مهمترین رخدادها در هفته گذشته در بازار پلیمرها:
- کاهش قیمتهای پایه در بورس کالا
- کاهش حجم عرضهها و تقویت شدیدتر حجم تقاضا و داد و ستد پلیمرها
- افزایش قیمت دلار در بازار آزاد در طول هفته گذشته و افزایش قیمت ارز نیمایی ( تاکنون )
- پایین بودن جدی موجودی انبارها در بازار آزاد در کنار نزدیکشدن به روزهای پایانی سال که پتانسیل بهبود حجم تولید و تقاضا را مطرح میکند.
همانگونه که در اواخر هفته گذشته هم به آن اشاره کردیم ؛ هفتهای که گذشت با دادههای متناقضی همراه بود تا جایی که یک هفته مبهم به ثبت رسید و همین ابهامات به تغییر شکنندهای در وضعیت معاملاتی و قیمتها منتهی شد. به عنوان یک نمونه مشخص میتوان به جرقههای رشد نرخ در همین هفته اشاره کرد که به رغم بسیاری از نظرات متناقض ، ولی در نهایت بازار چهرهای نسبتاً مثبت به خود گرفت اگرچه برخی از گریدها برای افزایش نرخ مردد بودند. این وضعیت به معنی تقویت تقاضا در برابر عرضهها در بازار داخلی بود که نیاز به موشکافی دقیقتری دارد.
آرام آرام به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم و به صورت کلی انتظار برای رشد حجم تقاضا در بازار داخلی برای محصولات نهایی تقویت خواهد شد. همین داده احتمال رشد تقاضا در بازار آزاد و بورس کالا را مطرح میکند آنهم در شرایطی که پتانسیل رشد صادرات محصولات نهایی به کشورهای افغانستان ، تاجیکستان ، بخشهایی از ترکمنستان و عراق را تقویت میکند. شاید هنوز برای اظهارنظر در این خصوص زود باشد ولی با توجه به جرقههای رشد نرخ شاید این شرایط از هماکنون نیاز به توجه داشته باشد.
بازار در گذشته نظارتی بود ولی هماکنون این روند تسریع شده و به جز برخی گریدهای جذاب ، به گریدهای رایج هم سرایت کرده است یعنی بخشهای بزرگتری از بازار به لاک دفاعی جدی فرورفته است. این احتمال وجود دارد که این جو نظارتی باز هم ادامه یابد اگرچه هماکنون حتی تقویت شده است. در این وضعیت خرید از بورس کالا و فروش در بازار داخلی در حجم بالا نه تنها جذاب نیست بلکه دلهرهآور است چون رخدادهای موجود شاید در ماههای گذشته غیرقابل باور بود و البته شاید نیاز به توضیح بیشتری نباشد.
با توجه به رشد حجم معاملات در بورس کالا شاهد هستیم که اغلب گروههای کالایی با رشد حجم معاملات همراه شدند اگرچه ذات رشد تقاضا به این معنی بود که رقابت بیشتری در بین اهالی بازار به ثبت رسید و به نسبت رشد نرخ هم به ثبت رسید. در هر حال این بازار با پیچیدگیهای جدیدی روبهرو شده که برای بررسی آن ها شاید به دادههای ابتدایی هفته آینده و قیمتهای پایه نیاز داشته باشیم.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه