حتی پیش از اینکه از لحاظ شغلی به جایگاه مدیریت برسید، میتوانید فرصتهای ارزشمندی را بیابید تا تواناییهای رهبری خود در شرکتی که در آن مشغول به کار هستید را نشان دهید.
یکی از راه های نمایش مهارتهای رهبری در ابتدای کار، این است که شما رهبری یک تیم را به عهده بگیرید.
رهبران یک تیم به افراد تیم جهت میدهند و آنان را راهنمایی میکنند تا باهمدیگر برای تحقق هدف مشترکشان کار کنند. سرپرست تیم باید پیشرفت را در جهت رسیدن به هدف موردنظر نظارت کند و به سرپرست گروه گزارش دهد.
یک رهبر گروه باید تلاش کند تا مؤثر، پاسخگو، همدل و شجاع باشد. رهبر یک گروه بودن فرصتی عالی برای پیشرفت شخصیت خود شما نیز است. از برخی خصوصیات یک رهبر موفق میتوان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
توانایی برقراری ارتباط موثر
داشتن ارتباط موثر و پیوسته به عملکرد شما به عنوان یک هبر بسیار کمک خواهد کرد. رهبران تیم باید اطلاعات را به طور مداوم و روشن با تیم خود در میان بگذارند. یک رهبر گروه خوب همچنین شنوندهای ماهر است که میتواند نظرات، پیشنهادات و نگرانی اعضای تیم را بپذیرد و بر اساس آن عمل کند.
داشتن اعتماد به نفس
قبل از اینکه در جایگاه رهبر قرار بگیرید، باید یاد بگیرید که داشتن اعتماد به نفس را در خودتان تقویت کنید، اگر بتوانید باور خودتان را بالا ببرید، در جایگاه رهبری هم میتوانید به اعضای خود باور داشته باشید تا این انرژی به اعضای تیم هم منتقل شود.
یک رهبرخوب به توانایی تیمش در تحقق اهداف گروه ایمان دارد. این اغلب باعث افزایش اعتماد به نفس، تلاش و انگیزه اعضای تیم میشود.
منصف بودن
قوانین و دستورالعملها باید به روشنی ابلاغ و به طور مداوم اعمال شوند. فرقی نمیکند که آیا این قوانین برای ایجاد برنامه است یا برای تعیین وظایف اعضای گروه، شما باید برای ایجاد یک محیط شغلی برابر و بدون طرف، بدون اینکه تمایز و تفاوتی بین اعضای تیم خود قائل شوید، تلاش کنید.
الهام بخش بودن
یک رهبر موفق باید بداند که در بعضی از شرایط استرسزا و پرفشار، حامی و پشتیبان حقیقی اععضای تیم خود باشد؛ در این شرایط افراد ممکن است بخاطر فشار و مشکلات در پیش رو انگیره و انرژی خود را تا حدودی از دست بدهند، یک رهبر خوب میتواند الهام بخش و انگیزه بخش برای تیم خود باشد.
منعطف بودن
همیشه شاید برنامهها به شیوه و ترتیبی که از ابتدا چیده شده است، پیش نرود و این امر کاملا طبیعی است، در این شرایط سرپرست تیم باید پیشرفت گروه را تحت نظر داشته باشد و در صورت لزوم تغییراتی را ایجاد کند.
نماینده بودن
یک رهبر خوب تیم میداند کدام قسمتهای یک پروژه را باید خودش اداره کند و کدام وظایف را برا عهده اعضای خاص تیم بگذارد. این عمل به تیم کمک میکند تا اهداف خود را برآورده سازد و قدرت بیشتری را در کار خود حس کنند.
برخی از نکاتی که برای مدیریت و رهبری موفقیتآمیز یک تیم یه شما کمک میکند، در اینجا ذکر شده است:
به تیم خود اعتماد کنید تا کارشان را انجام دهند
وظایف نمایندگی در صدر لیست مهارتهای مدیریت و رهبری یک تیم قرار دارد، بنابراین همیشه به یاد داشته باشید که این وظیفهتان را به درستی انجام دهید.
از مدیریت ذرهبینی خودداری کنید؛ زیرا میتواند بسیار برایتان در کار مزاحمت ایجاد کند و نشانگر عدم اعتماد شما به تواناییهای اعضای گروهتان باشد.
با این حال، اگر برخی از افراد به دستورالعملها و راهنمایی بیشتری نیاز دارند، آنان را پشتیبانی کنید. شما باید تعادل را در هرچیزی به بهترین شکل ممکن رعایت کنید.
دستاوردها را بشناسید
اگر کسی کاری را به درستی انجام داده است، آن را تصدیق کنید. تصدیق تلاشها به تیم شما نشان میدهد که به آنها توجه میکنید و از سختکوشی آنها قدردانی میکنید.
این کار میتواند به سادگی اعلام کردن اسامی آنها برای تشویق در مقابل همتیمیهایشان باشد یا حتی چیزی خاصتر، مانند اعطای لوح تقدیر یا هدیه کوچکی باشد.
فقط بخاطر داشته باشید که حفظ تعادل در این امر بسیار اهمیت دارد، قطعا آخرین چیزی که میخواهید این است که کسی فکر کند که در کار گروهی از بقیه مستثنی و برتر است و در آینده از این موضوع سو استفاده کند.
برای براورده شدن انتظاراتتان از خودتان شروع کنید
بهترین راه برای ایجاد ارتباط موثر میان انتظاراتتان و اعضای گروه ، نشان دادن این انتظار است. به عنوان مدیر، رفتار شما تأثیر زیادی در نحوه ی عملکرد تیم شما و تعامل آن ها با یکدیگر خواهد گذاشت.
به عنوان مثال، شما نمیتوانید از هم گروهیهای خود انتظار داشته باشید که به موقع سر جلسه حاضر باشند، وقتی خودتان همیشه دیر میرسید.
آنها نه تنها فکر میکنند که دیر رسیدن قابل قبول است، بلکه ممکن است یکپارچگی و درستی عملکردتان به عنوان رهبرگروه را زیر سوال ببرند. تنها راه برای اینکه مفهوم بهتری از وظایف اعضای تیم را به آنها نشان دهید، اینست که از طریق اعمال خودتان بر آنها تأثیر بگذارید.
روابط کاری مثبت ایجاد کنید
بطور جداگانه با هر کدام از اعضای تیم خود آشنا شوید، نه تنها در سطح حرفهای بلکه در سطحی کمی شخصی تر.! وقتی تلاش میکنید تا کمی بیشتر در مورد نحوه کار همکارانتان، علایق و مهارتهای آنها بدانید، موجب میگردد روابط تیمی شما بسیار بهتر شود.
خودتان باشید
تیم شما از شما انتظار ندارد که فردی فوق بشری باشید، بنابراین اگر فشار کاریتان زیاد است و کمک میخواهید، از اعتراف این موضوع نترسید وچنانکه مرتکب اشتباه شدید، آن را بپذیرید.
شما با نشان دادن خصایص انسانی خود و اینکه این اجازه را به کارکنانتان بدهید تا کمی بهتر شما را بشناسند، احساس راحتی و ارامش بیشتری به آنها منتقل میکنید تا بتوانند به شما بهتر نزدیک شوند و در نهایت اعتماد و باور بیشتری نسبت به شما پیدا کنند.
کار را به کاردان بسپارید
این مورد یکی از مهمترین نکاتی است که باید هر رهبری بداند و در مدیریت تیم خود آن را لحاظ کند. با اعضای تیم خود حتما رابطه خوبی بسازید و به صورت جداگانه با آنها آشنا شوید و نقاط قوت آنها را ارزیابی کنید.
افراد زمانی که عملکرد بهتری دارند و بیشتر به قوانین پایبندند، احساس میکنند که به بهترین نحو ممکن از مهارتهای خود استفاده میکنند. بنابراین واگذاری کارها متناسب با توانایی هریک از افراد، تأثیر بسزایی در بهرهوری از تیم خواهد داشت.
منبع
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- رهبری تیم، ربطی به عنوان شغلی ندارد
- ایدههایی برای تیم سازی
- 7 هنر و مهارت رهبری در محیط کار را بشناسید
- زمانهای مناسب برای ایجاد تیمهای مجازی در سازمان
- کلمههای مورد استفاده رهبران موفق
- 8 نشانه ای که باید در زندگی خود تغییری ایجاد کنید
- انواع مختلف مدیر و نحوه کار با آنها
- ۷ مهارت رهبری که هر کارآفرینی باید بداند
- ۱۰ ویژگی کلیدی رهبری
- تعریف رهبری؛ ۴ مهارتی که هر رهبری باید داشته باشد