شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۱۸ آذر ۱۴۰۰ 0 1170

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته سوم آذرماه 1400

نتیجه برخورد دلار 31 هزار تومانی با قیمت های پایه‌ی کاهشی

نتیجه برخورد دلار 31 هزار تومانی با قیمت های پایه‌ی کاهشی
بازار، چه در شوک افزایشی و چه در شوک کاهشی دلار، دچار سرگیجه و بلاتکلیفی می شود. این هفته، دلار آزاد از مرز 31 هزار تومان گذشت و نفت هم به مدار صعودی برگشت. این پست به بررسی وضعیت بازار محصولات پتروشیمی و مهمترین رخدادهای بازار ارز می پردازد.

به گزارش ویکی پلاست، آخرین قیمت دلار در هفته‌ی گذشته، 29,400 تومان بود و شنبه 13 آذر، مرز 30 هزار تومان و یکشنبه مرز 31 هزار تومان شکسته شد. تغییرات شدید دلار در حالی بود که یکشنبه، 14 آذر، قیمت های پایه با کاهش قابل توجه، منتشر شد.

موج نزولی شدن قیمت نفت در بازارهای جهانی و کاهش قیمت محصولات پتروشیمی، به قیمت های پایه رسید و همه قیمت های پایه را پایین کشید. دلار نیمایی 73 تومان کاهش داشت و قیمت های پایه با دلار 23,447 تومان محاسبه شد.

تقابل رشد سرسام‌آور قیمت دلار و قیمت های پایه، بازار را در بهت فرو برد. این هفته را هم مثل هفته قبل، می توان به دو رفتار مختلف خریداران تقسیم‌بندی کرد. رفتار خریداران بورس کالا و رفتار خریداران بازار آزاد.

در هفته‌ی قبل، به رغم اینکه مشخص بود قیمت های پایه کاهشی خواهد شد، ولی خریداران بورس کالا تصمیم خود را گرفتند و با 12 درصد رشد، بیش از 80 هزار تن مواد اولیه را خریداری کردند. این هفته نیز مشابه هفته قبل، معاملات به رغم کاهشی بودن قیمت های پایه، با 2 درصد رشد به 82 هزار تن رسید.

اما در بازار آزاد، شوک‌های ناشی از افزایش قیمت دلار، معاملات را کاهش داد و بعد از تغییر مسیر دلار در روز چهارشنبه و کاهشی شدن آن، عملا معاملات متوقف شد. ابهام در وضعیت دلار، هم خریداران و هم فروشندگان را سردرگم کرد. از همین رو، مقایسه قیمت های بازار با هفته گذشته نشان می دهد عموم کالاها با کاهش قیمت مواجه شده اند.

چند شاخص مهم در آمار معاملات هفته سوم آذرماه، دیده می‌شود؛ بالاخره عرضه ها به 90 هزار تن رسید و معاملات از 82 هزار تن گذشت. عرضه ها 782 تن و معاملات 1,526 تن بیشتر از هفته دوم آذر بود و 91.1 درصد عرضه های پلیمری در بورس کالا، این هفته خریداری شد.

دلار نیمایی صعودی شد
میانگین هفتگی دلار نیمایی که تا روز یکشنبه، 14 آذر، 73 تومان کاهش داشت، از دوشنبه افزایشی شد و تا امروز (پنجشنبه 18 آذر)، 183 تومان افزایش یافت. میانگین هفتگی دلار نیمایی، 23,631 تومان و میانگین روزانه در کانال 23,800 تومان است که نشان می دهد مسیر پیش روی نیما، احتمالا افزایشی‌ست. آخرین اختلاف دلار نیمایی با دلار آزاد 7,170 و با دلار صرافی، 3,870 تومان است.

اختلاف 3 هزار و 300 تومان دلار صرافی و دلار آزاد
در حالی که دلار آزاد هفته پر حادثه ای را پشت سر گذاشت و رکوردهای جدیدی را در سال 1400 ثبت کرد اما دلار صرافی محدود 27 هزار تومان را حفظ و از نزدیک شدن به قیمت های بازار آزاد خودداری کرد تا نشان دهد نرخ های بالای 28 هزار تومان را به رسمیت، نمی‌شناسد. آخرین قیمت ثبت شده اسکناس دلار در سامانه سنا، 27,500 است و اختلاف دلار آزاد 30,800 تومانی با این نرخ، 3,300 تومان است.

دلایل کاهشی شدن دلار
1- سه شنبه 16 آذر ماه و به دنبال افزایش شدید قیمت دلار، 700 حساب بانکی توسط وزارت اطلاعات مسدود شد. این حساب ها در طی 9 ماه، 20 هزار میلیارد تومان گردش مالی داشتند. به گفته مدیر کل مبارزه با قاچاق معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات، حساب‌های بانکی بیش از 700 نفر از فعالان غیرمجاز ارزی در سطح کشور شناسایی و مسدود شد.

2- سه شنبه 16 آذرماه، صالح آبادی رییس کل بانک مرکزی از صرافی های میدان فردوسی بازدید کرد و گفت: صف‌های خرید ارز تا ۲ ماه آینده جمع می‌شود. روز چهارشنبه بانک مرکزی در مکاتبه ای با رئیس شورای عالی کانون صرافان ایران خواستار اعلام نیازهای جدید ارزی متقاضیان واقعی به بانک مرکزی شد و در خبری دیگر، بانک مرکزی از راه اندازی سامانه ای برای پاسخگویی به نیازهای خرد ارزی مردم، اطلاع داد.

3- سازمان امور مالیاتی کشور هم اعلام کرد در راستای اجرای مقررات ماده 163 قانون مالیات های مستقیم،با اعلام بانک‌مرکزی نسبت به برقراری مالیات علی الحساب به میزان 10 درصد از فروش ارز آنها اقدام می کند.

اما مهمترین خبر مؤثر بر بازار ارز، شروع دور جدید مذاکرات از امروز در وین است. مذاکره کننده ارشد ایران ساعتی دیگر برای ادامه گفت‌وگوها با مذاکره کنندگان ارشد گروه ۱+۴ و اتحادیه اروپا وارد وین خواهد شد و پس از انجام رایزنی‌های دیپلماتیک، نشست کمیسیون مشترک برجام در سطح مذاکره کنندگان ارشد طرف های عضو توافق، ظهر امروز (پنجشنبه) برگزار خواهد شد.

قیمت های بازار نزولی شد
به دنبال کاهش قیمت‌های پایه، قیمت های بازار آزاد محصولات پتروشیمی، عمدتا کاهشی شدند. پت بطری که در قیمت های پایه بین 1,780 تا 1900 تومان کاهش داشت، در بازار هم بیشترین کاهش را با 1,200 تومان به نام خود ثبت کرد.

کالای ABS هم 1,000 تومان نسبت به هفته قبل کاهش دارد و پلی پروپیلن شیمیایی 548R تا 700 و پلی پروپیلن نساجی Z30s نیز 600 تومان نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، کاهش یافت. تنها کالایی که نسبت به هفته گذشته افزایش چشمگیری را تجربه کرد، پلی استایرن معمولی 1540 است که 3,400 تومان نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، افزایش دارد.

نفت صعودی شد
برنت معاملات هفته قبل را با 69 دلار به اتمام رساند اما هفته جدید را با صعود به 71 دلار شروع کرد و در ادامه به 76 دلار رسید. هر چند هنوز نوسان زیادی در قیمت نفت دیده می شود اما به نظر می آید تأثیر سویه جدید کرونا بر بازارها در حال کاهش است و قیمت ها، حرکت به اعداد پشین را از سر گرفته‌اند.

بازار هفته چهارم آذر
بازار محصولات پلیمری در حالی به استقبال هفته چهارم آذر می رود که نیما و قیمت نفت، صعودی هستند. دلار آزاد و صرافی منتظر نتایج مذاکرات امروز وین هستند و خریداران بورس کالا، دو هفته خرید خوب را پشت سر گذاشته‌اند.


ویکی پلاست| مرجع بازار صنعت پلاستیک

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 91%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟