چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۱۱ آذر ۱۴۰۰ 0 994

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته دوم آذرماه 1400

چرا خریداران منتظر قیمت های پایه هفته بعد نماندند؟

چرا خریداران منتظر قیمت های پایه هفته بعد نماندند؟
درست در روزهایی که نفت در حال تجربه سقوط قیمت و دلار نیمایی کاهشی است، معاملات 9 هزار تن افزایش یافت و به بالای مرز 80 هزار تن رسید. این گزارش به بررسی علل افزایش معاملات می پردازد.

به گزارش ویکی پلاست، کشف سویه‌ی جدید کرونا (اُمیکرون) و ثبت ابتلاهای این سویه در کشورها مختلف، نگرانی های زیادی را از هفته گذشته ایجاد کرد و ریزش سنگین قیمت ها در بازارهای جهانی نشان می دهد تا چه حد نگرانی ها، جدی‌ست.

طی دو هفته گذشته، قیمت جهانی نفت (برنت) تا 13 دلار کاهش داشت و از 82 دلار به 69 دلار رسیده است. نفتا، روز گذشته یکی از کم سابقه ترین سقوط قیمت ها را تجربه کرد و با 98 دلار کاهش به 635 دلار رسید.

مدیر عامل شرکت دارویی مدرنا پیش بینی کرده واکسن های کنونی ویروس کرونا در برابر سویه اومیکرون با مشکل مواجه خواهند شد. استفان بنسل به فایننشال تایمز گفت که قطعا تاثیر واکسن‌ها بر این سویه جدید با تاثیر آن‌ها بر سویه دلتا یکسان نخواهد بود. دانشمندان طی دو هفته آینده در مورد تاثیر واکسن‌ها در برابر این سویه اطلاعات بیشتری کسب خواهند کرد. اما ماه‌ها طول خواهد کشید تا واکسن کافی برای واکنش به یک سویه خاص در مقیاس گسترده تولید شود.

در کنار این رخداد مهم، اولین دور مذاکرات برجامی دولت رییسی، دوشنبه‌ی این هفته در وین آغاز شد. اولویت تیم مذاکره کننده ایرانی، رفع تحریم هاست و به رغم گذشت سه روز از آغاز دور جدید مذاکرات، هنوز خبر مهمی در باب رسیدن به نتیجه از سوی طرفین، مخابره نشده است.

دلار که با نزدیک شدن به مذاکرات، مرز 29 هزار تومان را پشت سر گذاشته بود، با شروع مذاکرات، در کانال 29 هزار تومان متوقف شد و نوسان محدودی بین 29 تا 29.500 تومان داشت. هر چه دلار صرافی میل به حفظ کانال 26 هزار تومان دارد، دلار آزاد منتظر دریافت شواهد قطعی تری از سوی مذاکرات برای حرکت به قیمت های پایین تر است.

معاملات محصولات پلیمری در هفته دوم آذرماه، بی‌توجه به همه رخدادهای مهمی که گفته شد، 12.7 درصد نسبت به هفته پیش افزایش یافت و با 9 هزار و 77 تن رشد، مرز 80 هزار تن را پشت سر گذاشت.

نخستن دلیل افزایش معاملات، رشد 5 هزار و 420 تنی عرضه ها بود. عرضه ها در هفته‌ی جاری، به 83 هزار و 890 تن رسید. نکته مهم در مورد بازار این هفته، نسبت معاملات به عرضه بود. این هفته، 90 درصد عرضه های پلیمری، معامله شد.

دلیل دوم افزایش معاملات را می توان بی اعتمادی بازار به قیمت دلار دانست. تداوم قیمت دلار در 29 هزار تومان و ایجاد اختلاف 2600 تومانی دلار آزاد و صرافی از یک سو و شکاف 5 هزار و 700 تومانی دلار آزاد و نیما، همچنان محرک مهمی در تصمیمات خریداران به شمار می رود. (آخرین قیمت دلار آزاد، 29,200، دلار صرافی، 26,906 و دلار نیمایی 23,460 تومان است.)

دلیل سوم را می توان اخبار مرتبط با ابلاغیه بانک مرکزی مبنی بر عدم الزام شرکت های عمده صادراتی به فروش ارز به قیمت تثبیتی پایه نیما دانست. هفته گذشته شرکت های فولادی و پتروشیمی در انجمن صنفی کارفرمایی جلسه ای برای هماهنگی روند پیاده سازی این ابلاغیه داشتند. بر اساس اخبار منتشر شده، این پیاده سازی طی یک بازه 3 ماهه و به مرور زمان، صورت می گیرد تا عامل بروز نوسانات ارزی نشود.

در حالی که انتظار می رفت، پس از افزایش 79 تومانی میانگین هفتگی دلار نیمایی از یکشنبه 30 آبان تا 7 آذر، رشد نیما، شتاب بیشتری بگیرد، صعود نیما متوقف شد و میانگین روزانه به قیمت های پایین تر رفت، به نحوی که از یکشنبه 7 آذر تا امروز (پنجشنبه 11 آذرماه) میانگین هفتگی دلار نیمایی 60 تومان، کاهش را تجربه کرده است.

طی هفته جاری، فاز دوم حذف سقف خرید از بهین یاب 7 گروه دیگر کالاهای پتروشیمی اجرا شد و از یکشنبه 7 آذرماه، خرید از بهین یاب ABS، LMP، استایرن بوتادین رابر تیره، پلی اتیلن سبک تزریقی، پلی اتیلن سنگین اکستروژن، پلی اتیلن سنگین تورانی و دی اتیلن گلایکول، حذف شد.

نگاهی به حجم کلی عرضه ها نشان می دهد، کماکان حجم عرضه ها زیر 85 هزار تن است و با وجود اینکه در گروه هایی مانند سنگین تزریقی، سنگین فیلم، پت بطری، PVC، پلی استایرن معمولی، 100 درصد عرضه ها معامله شده یا معاملات پ پ های شیمیایی و نساجی بالای 90 و 95 درصد است، در سوی عرضه ها، تلاش چندانی برای افزایش دیده نمی شود و تنها اقدام بورس کالا در آبان و آذر، گرم کردن تنور تقاضا بوده است.

از اجرایی شدن الگوی جدید مدیریت بازار، خبر جدیدی نمی رسد و بنا بر شنیده ها، تصمیمات و گام های اجرایی این الگو به دفتر معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت سپرده شده است. رضا محتشمی پور که سابقه ریاست دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی و قائم مقام بورس کالا را در کارنامه دارد، در پایان آبان ماه، مسئولیت این معاونت را به عهده گرفت.

تعزیرات حکومتی، برنامه سرکشی به انبارها را، این هفته هم ادامه داد. مجتمع تجریشی و چند انبار در شورآباد، در هفته جاری مورد بازرسی قرار گرفتند و دو انبار هم، با مجموع هزار تن مواد اولیه بهین یابی، پلمب شدند.

این هفته، قیمت ها در بازار آزاد مواد به دو نیمه مساوی کاهش و افزایش تقسیم شد. پلی استایرن معمولی 1700، سبک فیلم 020 تا 700، پت بطری 781 تا 600، پلی استایرن مقاوم تا 200 و سبک خطی تا 100 تومان نسبت به آخرین قیمت هفته قبل افزایش داشتند. در مقابل پلی پروپیلن نساجی 500 تومان، پ پ شیمیایی 300 تومان، پی وی سی S65 و ABS تا 200 تومان و سنگین بادی و سنگین تزریقی، 100 تومان نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، کاهش پیدا کردند. سنگین فیلم و سنگین اکستروژن هم، بدون تغییر ماندند.

بازار در حالی به استقبال هفته سوم آذرماه می رود که قیمت های جهانی، متأثر از ریزش قیمت نفت به احتمال زیاد نزولی خواهد بود، دلار نیمایی همچنان کاهشی است، دلار آزاد و صرافی در 29 و 26 هزار تومان متوقف اند و قیمت های پایه، به احتمال زیاد کاهشی خواهد بود.

مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای سال تا هفته دوم آذر 1400

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات کالاهای پلیمری

میزان معاملات هفته اول آذر : 89,310

 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟