دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۲۵ شهریور ۱۴۰۰ 0 1071

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته چهارم شهریور 1400

پایان ماه عسل عرضه های جبرانی/ تجمیع 3 ماهه سهمیه ها

پایان ماه عسل عرضه های جبرانی/ تجمیع 3 ماهه سهمیه ها
رفته رفته بازار در حال خداحافظی با عرضه های بالای 100 هزار تُنی‌ست و عرضه پتروشیمی ها در حال بازگشت به شرایط نرمال است. تجمیع سهمیه ها به 3 ماهه نیز، نوید بازار پرشوری در هفته پایانی شهریور را می دهد.

به گزارش ویکی پلاست، کارنامه معاملات محصولات پلیمری در هفته چهارم شهریور ماه در حالی بسته شد که هم عرضه ها 6 ‌هزار و 305 تن نسبت به هفته قبل کاهش یافت و هم معاملات یک‌هزار و 231 تن کمتر شد. جمع معاملات این هفته به 66 هزار 693 تن بود. معاملاتِ این هفته، 1.8 درصد کمتر از هفته‌ی سوم شهریور ماه بود و 70 درصد عرضه های این هفته معامله شد.

کم شدن هفته به هفته‌ی عرضه ها در پی نزدیک شدن به پایان جبران کسری عرضه پتروشیمی ها به علت دو تعطیلی در تیر و مرداد است. هر چند روند معاملات را باید در سایه تغییرات دلار بررسی کرد.

دلار
این هفته دلار، نوسان زیادی داشت و به دنبال اخبار سیاسی منتشر شده و سفر گُروسی به ایران، بین پایین ترین تا نرخ های بالای کانال 27 هزار تومان، دلار در رفت و آمد بود. دادن مجوز به بازرسان آژانس جهت دسترسی به دوربین های نصب شده در تأسیسات هسته ای و اخباری مبنی بر بازگشت ایران به مذاکرات وین، قیمت دلار را تحت تأثیر قرار داد که البته این تحولات، نتوانست دلار را به کانال 26 هزار تومان پایین بکشد.

دلار در صرافی ملی کانال 26 هزار تومان را انتخاب کرده و آخرین قیمت روز چهارشنبه 24 شهریور، 222 تومان کمتر از آخرین قیمت هفته سوم شهریور است. آخرین قیمت دلار در روز گذشته، 26,660 تومان بود.

سهمیه ها
در هفته پایانی تیر و مرداد، به علت تعطیلی اعلام شده توسط ستاد ملی کرونا، تولیدکنندگانی که خرید خود را به هفته آخر محول کرده بودند، دست خالی ماندند. به همین دلیل کمیته تخصصی پتروشیمی، سهمیه بهین یاب را بسیاری کالاها را به سه ماهه تغییر داد و بورس کالا هم در نامه ای، میزان خرید از بهین یاب 17 کالای پتروشیمی را افزایش داد که عمدتا با سقف سه ماهه بودند.

مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای سال تا هفته چهارم شهریور 1400

البته کالاهایی مانند پ پ های نساجی و شیمیایی از این فرصت محروم ماندند و هنوز مشخص نیست تکلیف سهمیه خریداری نشده این تولیدکنندگان چه می شود!

قیمت های پایه و یک اتفاق کم سابقه!
بیست و چهارمین قیمت های پایه‌ی امسال، روز یکشنبه 21 شهریور در حالی اعلام شد که دلار نیمایی 25 تومان نسبت به 14 شهریور، کاهش داشت و نتیجتا، اثری بر قیمت ها نگذاشت اما تغییرات قیمت های جهانی باعث شد قیمت برخی کالاها با افزایش و برخی دیگر با کاهش مواجه شوند.

در اتفاقی کم سابقه، پ پ های شیمیایی، هم جایگاه بیشترین افزایش هم جایگاه بیشترین کاهش را به دست آوردند. MR230 و ZR230 تا 1490 تومان بیشتر و 440L و 548R تا 2,013 تومان کمتر از هفته قبل، قیمت گذاری شدند و البته هنوز هیچ توضیحی برای این شکل قیمت گذاری، اعلام نشده است. (که البته به این بی توضیح ماندن‌ها عادت کرده ایم)

دلار نیمایی
میانگین هفتگی دلار نیمایی در قیمت های پایه‌ی روز 21 شهریور 25 تومان کاهش داشت ولی بعد از اعلام قیمت ها، دلار نیمایی تغییر مسیر داد و در روندی آرام رو به افزایش گذاشت. از 21 شهریور تا امروز یعنی 25 شهریور، میانگین هفتگی دلار نیمایی 65 تومان رشد داشت و به 22,976 تومان رسید. فاصله میانگین هفتگی تا کانال 23 هزار تومان، تنها 24 تومان است. میانگین روزانه به کانال 23 هزار تومان صعود کرده و احتمال می رود تا یکشنبه آینده (28 شهریور) میانگین هفتگی نیز به بالای مرز 23 هزار تومان صعود کند. هر چند میزان افزایش محدود بوده و نمی توان انتظار داشت نیما در هفته بعد هم، اثر مهمی روی قیمت های پایه داشته باشد.

رقابت ها
بورس محصولات پلیمری در روزهای دوشنبه و سه شنبه، یعنی روزهایی که عرضه های بهین یابی انجام می شود، دو روز کم رونق را پشت سر گذاشت. رقابت ها در گروه پ پ ها و PVC کاهش یافت و در کالاهای گروه پلی اتیلن هم هیجان زیادی برای رقابت اتفاق نیفتاد. البته پت های بطری که هفته قبل بین 2 تا 3 درصد رقابت شده بودند، با پایان گرفتن عرضه‌ی شنبه ها، این هفته بین 5 تا 9 درصد رقابت شدند.

بازار آزاد
مقایسه آخرین قیمت های هفته قبل مواد پلیمری با آخرین قیمت دیروز (چهارشنبه 24 شهریور) نشان می دهد کالاهای گروه سبک خطی تا 700، پلی استایرن معمولی تا 600، پ پ های نساجی 500، پلی استایرن مقاوم و سبک فیلم تا 400 و سنگین بادی، 300 تومان نسبت به هفته افزایش قیمت دارند. در مقابل پت های بطری تا 3100 تومان، پ پ شیمیایی 548R تا 2 هزار و سنگین اکستروژن 1300 و سنگین فیلم و سنگین تزریقی، تا 200 تومان نسبت به هفته قبل، کاهش قیمت دارند.

خبر مهم دیگری که روز سه شنبه در بازار پیچید، سرکشی به یکی از انبارهای شورآباد بود. اثر روانی همین خبر بر بازار، قیمت بسیاری کالاها را کاهشی کرد.

مقایسه معاملات
بیشترین حجم معامله در این هفته، بعد از پت های نساجی به PVC ها اختصاص داشت که 6,995 تن معامله شدند. البته با وجود اینکه پی وی سی ها ربته دوم بیشترین حجم معاملات را دارند ولی با 2,911 تن کاهش، بیشترین کاهش حجم معاملات نسبت به هفته قبل هم به کالاهای گروه PVC اختصاص دارد. گروه سبک خطی هم با 6,059 تن بعد از پی وی سی ها، بیشترین معاملات این هفته را داشتند.

صعود برنت به 75 دلار
نفت معاملات هفته قبل را روز جمعه با 72 دلار به پایان رساند و روز دوشنبه با صعود به 73 دلار، معاملات آغاز شد. قیمت نفت برنت، شب گذشته (چهارشنبه شب) از مرز 75 دلار گذشت و این یعنی، 3 دلار افزایش نسبت به قیمت پایانی هفته قبل. نفتا هم در مسیر صعودی است و از دوشنبه تا دیروز با 14 دلار افزایش به 675 دلار رسیده است.

هفته آینده
بازار در حالی به استقبال هفته آخر شهریور می رود که احتمالا نیما در قیمت های هفته بعد هم نقش پررنگی نداشته باشد. دلار آزاد به شدت تحت تأثیر اخبار سیاسی است و اگر اخبار مثبت مذاکرات ادامه داشته باشد، احتمالا باید منتظر تغییرات کاهشی در نرخ دلار باشیم. سهمیه ها تجمیع و سه ماهه شده و احتمال می رود در هفته پایانی شهریور، شاهد بازار جذابی باشیم.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟