wikiplast.ir
۴ مرحله برندسازی و دلایل اهمیت آن در کسبوکار
در این مطلب توضیح میدهیم که چرا برندسازی مهم است و در ادامه به فرایند گامبهگام برندسازی اشاره میکنیم که تیم بازاریابی باید آن را دنبال کند.
چرا برندسازی مهم است؟
نحوه برندسازی توسط یک شرکت مشخص میکند که مردم چگونه کسبوکار و محصولات آنها را درک میکنند. برندهای موفق میتوانند بر برداشت مردم از نام، داستان، لوگو و کمپینهای تبلیغاتی شرکت تأثیر بگذارند. در بیشتر مواقع، برند بهاندازه کیفیت و قیمت محصول مهم است. وقتی مردم محصولی را میخرند، در واقع سبک زندگیای را میخرند که محصول موردنظر نماینده آن است.
اگر شرکتی برند بهیادماندنی و هیجانانگیزی را خلق کند، عموم مردم محصولات و خدمات آن را راحتتر خواهند شناخت و از ارزشی که آن محصول میتواند به زندگیشان اضافه کند درک روشنتری خواهند داشت؛ همچنین برندسازی یکی از مؤثرترین راههای کسب اعتماد مشتریان است.
چگونه برندسازی کنیم؟
اگر عضوی از تیم بازاریابی هستید و باید برند شرکت خود را خلق کنید، میتوانید ۴ گام زیر را دنبال کنید:
۱. مخاطب هدف خود را تعیین کنید؛
۲. جایگاه محصول و کسبوکار خود را مشخص کنید؛
۳. شخصیت شرکت خود را تعریف کنید؛
۴. لوگو و شعار تبلیغاتی خود را انتخاب کنید.
۱. مخاطب یا گروه هدف خود را تعیین کنید
برای برندسازی مخاطب یا گروه هدف خود را تعیین کنید
اولین قدم برای برندسازی، تعیین مخاطب هدفتان است. برای ایجاد پایگاه مشتریان ترجیحی خود باید اقدامات زیر را انجام دهید :
مشخص کنید که بیش از همه احتمال دارد که چه کسی محصول شما را بخرد. عوامل مختلفی مانند سن، جنسیت، مکان و درآمد را برای ایجاد پایگاه جمعیتشناختی خود در نظر بگیرید؛ برای مثال، اگر برنامه دارید که عینک گران و مد روزی را بفروشید، مخاطبان هدف شما میتوانند افراد زیر ۴۰ سال با میزان حقوق و دستمزد دریافتی متوسط یا پردرآمد باشند؛ اما اگر محصول شما نوشیدنی انرژیزا باشد، مخاطبان هدف شما عمدتا شامل ورزشکاران خواهند بود.
از آمار و اطلاعات فروش موجود کمک بگیرید. این اطلاعات میتواند به شما کمک کند تا دانش ارزشمندی را درباره عادات خرید مشتریان به دست آورید؛ همچنین آمار میتواند درباره اینکه محصولتان برای گروه خاصی از مردم جذاب است یا خیر، بینشی را در اختیارتان قرار دهد؛ برای مثال، آمار میتواند نشان دهد که دهه شصتیها نسبت به قیمت خیلی حساس هستند و ترجیح میدهند که آنلاین خرید کنند. در صورت نیاز حتی میتوانید دادههای آماری خود را از طریق پرسشنامهها به دست آورید یا این کار را به شرکت دیگری بسپارید.
شرکتهای مشابه را بررسی کنید. میتوانید از شرکتهایی که محصولات یا خدمات مشابهی را ارائه میدهند یاد بگیرید. تلاش کنید که اطلاعات بیشتری از نحوه ایجاد کمپینهای تبلیغاتی آنها به دست آورید که در آنها گروههای خاصی را که بیشتر از همه محصولاتشان را میخرند، هدف قرار میدهند. اطلاعات و دادههای شرکتهای مختلف را با هم مقایسه کنید تا بتوانید درک جامع و کاملی را نسبت به برندهای آنها کسب کنید.
با بازار هدف خود صحبت کنید. با افرادی صحبت کنید که با تصویر ایدئال مشتری شما مطابقت دارند و از این طریق نیازها و علاقهمندیهای آنها را شناسایی کنید؛ همچنین برندهایی را که برای آنها جذاب است، شناسایی کنید و دلیل جذابیتشان را از آنها جویا شوید. با این کار میتوانید نسبت به آنچه مشتریانتان بهطور دقیق میخواهند، طرح کلی دقیقتری را ترسیم کنید.
بعد از اینکه درباره مخاطب هدفتان تصمیم گرفتید، میتوانید شروع به برندسازی کنید که آنها را جذب میکند.
۲. برای برندسازی باید جایگاه محصول و کسبوکار خود را مشخص کنید
این کار شامل تصمیم گیری درباره نحوه متمایزکردن محصولات یا خدماتتان از سایر پیشنهادهای مشابه در بازار است. برای انجام آن ابتدا باید تا جایی که میتوانید درباره رقابتهای مستقیم شرکت خود اطلاعات کسب کنید؛ اطلاعاتی مثل جزئیات محصولات، قیمتها، بازارها، خدمات یا بخشهایی از بازار که آنها نمیتوانند راضی نگه دارند؛ سپس از این اطلاعات به نفع خود استفاده کنید.
وقتی رقیبان خود را بررسی کردید، باید برنامه فروش منحصربهفرد (unique selling proposition)، یا بهاختصار USP، خود را توسعه دهید. USP بیانیهای است که به صورت روشن و دقیق به مشتریان میگوید که شرکت شما چه چیزی را به آنها ارائه میدهد. USP شما باید ویژگیهایی از محصولتان را برجسته کند که آن را خاص میکند و برای مشتری ارزشمند است.
۳. شخصیت شرکت خود را تعریف کنید
شخصیت شرکت خود را تعریف کنید- برندسازی
برند تا حد بسیاری هویت کسبوکار شما را منتقل میکند؛ در نتیجه، یک گام مهم در برندسازی شامل تعیین شخصیت شرکت است. علاوه بر محصولات و خدمات شرکت، مخاطبان هدف آن نیز به ایجاد شخصیت شرکت کمک میکنند. اگر مخاطبان هدف شما طرفدار دوچرخهسواری هستند، باید پرسونا ی پرتحرکی داشته باشید.
تصمیمگیری درباره شخصیت شرکت نیازمند طوفان فکری خلاقانه با اعضای دیگر تیم برندسازی است. میتوانید این فرایند را اینگونه آغاز کنید که شرکت را به صورت یک فرد تصور کنید؛ برای مثال، اگر شرکت یک کولهگرد (backpaker) باشد، میتوانید ظاهر و نحوه رفتار آن شخص را توصیف کنید. استفاده از واژگان توصیفی مثل «مسافر»، «مستقل»، «انقلابی» یا «باحال» به شما و تیم برندسازی کمک میکند تا افکار انتزاعی خود را در قالب کلام درآورید.
همچنین میتوانید محصول یا شرکت خود را به هر تصویر یا ایدهای که در ذهن دارید مرتبط سازید؛ برای مثال، اگر شرکت شما تولیدکننده کفشهای دویدن است، ممکن است به غزال فکر کنید و از این تصویر برای تولید ایدههای بیشتر استفاده کنید.
این نوع از فرایندهای تفکر خلاق به شما و تیمتان اجازه میدهد تا صدای منحصربهفردی برای شرکتتان خلق کنید.
۴. لوگو و شعار تبلیغاتی انتخاب کنید
یک لوگوی مؤثر میتواند برند شما را از نظر بصری جذاب کند، اما یک لوگوی موفق میتواند باعث شود تا مشتریان محصول شما را به خاطر بسپارند.
لوگو: لوگو تصویر و شخصیت برند را منتقل میکند. شاید بهتر باشد که در طول این فرایند با یک طراح حرفهای یا آژانس برندسازی مشورت کنید تا مطمئن شوید لوگوی شما بهره وری دارد و با سلیقه طراحی شده است. یک طراح حرفهای درباره مواردی چون فونت، رنگ، سایز، نمادشناسی و طرح کلی مشورت میدهد؛ همچنین به شما کمک میکند تا لوگویی را طراحی کنید که نام برند شما را منعکس یا تکمیل میکند.
شعار تبلیغاتی: شعار تبلیغاتی عبارت کوتاه و جذابی است که میتوانید در حین کمپینهای تبلیغاتی استفاده کنید و از این طریق به برند خود جذابیت بیشتری بدهید. شعار تبلیغاتی ویژگی دائمی برند شما نیست. بنابراین میتوانید آن را با هر کمپین تبلیغاتی جدیدی تغییر دهید. برای مثال، اگر تجهیزات غواصی میفروشید، شعار تبلیغاتی شما میتواند «بهترین چشمانداز را زیر دریا داشته باشید» باشد.
برند شما باید الهامبخش فرهنگ شرکت شما باشد. میتوانید برند خود را به صورت داخلی تبلیغ کنید؛ برای مثال، میتوانید لباس فرم کارکنان، رفتار حرفه ای و صدای خود را با برندتان تنظیم کنید. رفتار شما، استاندارد رفتار کارکنان دیگر را تعیین میکند که نشاندهنده فرهنگ سازمانی تان است.
منیع : کاربوم
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه