دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۲۵ مهر ۱۳۹۹ 0 1323

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته چهارم مهرماه 1399

نتیجه‌ی غل و زنجیر به پای تقاضا!

نتیجه‌ی غل و زنجیر به پای تقاضا!
با وجود وضع محدودیت برای خرید محصولات پ پ نساجی، نه تنها رقابت ها کم نشد، بلکه برخی گریدها با رقابت های بالای 90 و 100 درصد معامله شدند. حالا باز تصمیمی جدید در راه است...

به گزارش ویکی پلاست، در هفته چهارم مهرماه، معاملات 9,8 درصد نسبت به هفته قبل، کاهش یافت و از 72 هزار و 93 تن عرضه، 63 هزار و 386 تن معامله انجام شد. عرضه ها هم، این هفته نزدیک 9 هزار تن نسبت به هفته قبل کاهش یافت. غیبت پتروشیمی های اروند، مارون و لاله در هفته چهارم مهرماه از یک طرف و کم شدن عرضه های پ پ (هفته قبل معاملات ابطال شده پ پ ها به جمع عرضه ها اضافه شده بود)، دلیل اصلی کاهش عرضه ها بود.

از 13 مهرماه، وزارت صمت همان فرمول کاهش سهمیه، یعنی آمار تولید و مقدار خرید از بورس در سال 98 را روی محصولات پ پ نساجی هم اجرا کرد؛ به گفته مدیرکل دفتر صنایع غیر فلزی وزارت صمت، مجموع سهمیه ها پیش از این 28 هزار و 400 تن بود که بعد از اصلاح به حدود 50 درصد سهمیه قبلی و به میزان 14 هزار و 500 تن رسید. اما این کاهش سهمیه های پ پ نساجی تاثیری نداشت و در هفته چهارم مهر نیز رقابت های بالا در خرید پ پ نساجی در بورس کالا را رقم زد. در کنار این تصمیم، بورس کالا هم پیش دریافت خرید را از 10 درصد به 50 درصد افزایش داد، ولی هر دو تصمیم، تأثیری در نتیجه نگذاشت و این هفته، ضمن اینکه 100 درصد عرضه ها معامله شد، رقابت های بسیار بالایی در پ پ ها ثبت شد.

حالا تصمیم جدیدی برای خریداران پ پ نساجی و شیمیایی گرفته شده؛ بورس کالا، به منظور بررسی و کنترل خریداران محصولات زیر مجموعه پلی پروپیلن نساجی و شیمیایی، از خریداران خواسته تا بارنامه خرید سال 1399 را تا 10 آبان 1399 به بازرسی بورس کالا ارسال کنند.

نکته مهم که از نظر سیاستگذار دور مانده، افزایش حجم عرضه هاست؛ در حالی که با افزایش عرضه در گروه های ملتهب، می توان بخشی از رقابت ها را کنترل کرد، همچنان سمت خریدار در حال دستکاری و تصمیمات جدید است! این تصمیمات و سیاست های جدید در حالی گرفته می شود که تولیدکنندگان به دلیل کاهش نقدینگی تحت فشار زیادی هستند و تصمیماتی مانند افزایش پیش دریافت از 10 به 50 درصد، بخشی از تولیدکنندگان را از گردونه خریداران خارج کرده است.

بالا بودن رقابت های این هفته پ پ نساجی و پ پ شیمیایی باعث شد که قیمت بازار آزاد محصولات گروه های رقابت شده، نیز نسبت به هفته گذشته بین 5 هزار تومان تا 7 تومان افزایش یابد.

چشم ها در بازارهای مختلف به دلار دوخته شده و دلار هر هفته مرزهای جدیدی را پشت سر می گذارد. این هفته دلار صرافی، مرز 30 و 31 هزار تومان را پشت سر گذاشت و فقط در یک هفته، 2 هزار و 500 تومان (8.5 درصد) افزایش قیمت یافت. قیمت پایانی دلار صرافی در هفته گذشته، 29 هزار و 800 تومان و آخرین قیمت دلار در این هفته به 31 هزار و 700 تومان رسید. تداوم افزایش دلار، انتظارات تورمی را تشدید می کند و تقاضای خرید در بازار محصولات پتروشیمی را شدت می بخشد. دلار صرافی با 16 هزار و 800 تومان افزایش نسبت به ابتدای امسال، 112.7 درصد صعود را تجربه کرده و نسبت به ابتدای سال نرخ خود را از 2 برابر افزایش داد.

قیمت گذاری محصولات پتروشیمی در هفته هایی که شنبه و یکشنبه تعطیل است
دفتر توسعه صنایع پایین دستی که پیش از این، در هفته هایی که شنبه یا یکشنبه آن تعطیل بود، قیمت ها را صرفا با ارز نیمایی اعلام می کرد، تصمیم دارد از این پس، در هفته هایی با این شرایط، روزهای دوشنبه، قیمت های پایه را مثل روال معمول و با استفاده از قیمت های جهانی و دلار نیمایی محاسبه و اعلام کند. به این ترتیب، در هفته آینده که شنبه‌ی آن مقارن با 28 صفر و تعطیل است، قیمت های پایه در روز دوشنبه با قیمت های جهانی و ارز نیمایی محاسبه و اعلام خواهند شد.

با این تصمیم می توان انتظار داشت بازار دائما، تأثیرات قیمت های جهانی را در قیمت های پایه خواهد دید و به علت تعطیلی ها، نرخ ها از تأثیر قیمت های جهانی، محروم نمی شوند.

خروج بازار آزاد از شوک میانگین ماهانه
بعد از تغییر دلار نیمایی از میانگین هفتگی به ماهانه، قیمت ها در بازار آزاد کاهشی شد، اما بازگشت دلار ماهانه به مسیر میانگین هفتگی و از سرگیری صعود، قیمت محصولات پتروشیمی در بازار آزاد این هفته به روال گذشته بازگشت و رشد روزافزون دلار صرافی و رسیدن به 31 هزار و 700 تومان، دلیل دیگری بود قیمت ها در بازار آزاد را افزایشی کرد.

دلار نیمایی نیز روند افزایشی خود را همچنان ادامه می‌دهد و پنجشنبه 24 مهر با 499 تومان افزایش نسبت به دلار قیمت های 20 مهر به 23 هزار و 139 تومان رسید. تغییرات میانگین هفتگی دلار نیمایی از ابتدای امسال، 9,577 تومان افزایش یعنی 70.6 درصد است. با این روند دلار نیمایی که چندان دور از انتظار هم نبود، باز هم می توان انتظار داشت قیمت های پایه در هفته آینده، با افزایش مواجه شوند.

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟