افزایش مصرف مواد پلاستیکی به خاطر شیوع کرونا
تهرانیها روزانه 600 تن پلاستیک دور میریزند
به گزارش ویکی پلاست به نقل از همشهری آنلاین، اگرچه آمار دقیقی از میزان پلاستیکهایی که راهی زباله میشوند یا سر از طبیعت در میآورند، نیست اما مشاهدات عینی و میدانی و آمارهایی که از سازمانهای مختلف منتشر میشود، نشان میدهد ایرانیها طی هر روز، پلاستیک زیادی مصرف میکنند.
درست مثل آماری که سازمان میادین میوه و ترهبار ارائه و اعلام کرده است: «روزانه حدود 5000 تن کیسه پلاستیکی در ایران استفاده میشود.»
امروز هفته «نه به کیسههای پلاستیکی» به پایان میرسد و بهعنوان نتیجه مفید آن، از همین الآن میتوان قرار گذاشت تا حواسمان به کمتر مصرف کردن کیسههای پلاستیکی باشد.
برای این منظور بارها راهحلها سادهای مثل همراه بردن کیسههای پارچهای برای خرید نان، یا نه گفتن به فروشنده سوپرمارکتیها برای گذاشتن اجناس کم در کیسه پلاستیکی و ... توصیه شده است. با این حال همچنان زیاد پلاستیک استفاده میکنیم.
در روزهای کرونایی نیز به خاطر افزایش مصرف دستکش، به تبع میزان پسماندهای پلاستیکی بالا رفته و تا جایی که هرچه برای تلاش شده بود تا میزان تولید پلاستیک تهرانیها در هر روز به زیر 500 تن برسد اما چند ماهی میشود که آمار خیز برداشته و دستکم به بالای 700 کیلوگرم رسیده است.
هر روز 600 هرتن کیسه پلاستیکی
صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهر تهران با اشاره به اثرات تخریبی مواد پلاستیکی و اجناسی با ترکیبهای شیمیایی مشابه گفت: «حدودا 10 درصد از زبالههای تهران را کیسههای پلاستیکی تشکیل میدهند.
به عبارتی اگر از میان 6 هزار تن زباله روزانه پایتخت، 600 تن کیسههای پلاستیکی است.» به گفته او این عدد قابل توجهی است که باید برای آن چارهاندیشی شود.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران نیز به سایت شهر در این خصوص گفت: «بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، فعالیت ایستگاههای میانی پسماند در شهر تهران متوقف و به تبع آن تفکیک پسماندی هم صورت نگرفت.
به همین دلیل آمار موثقی از اینکه مواد پلاستیکی در مثلا فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه پارسال چه میزان افزایش پیدا کرده وجود ندارد، اما بررسیهای میدانی نشان میدهد، میزان استفاده از محصولات پلاستیکی به خصوص دستکش و ظروف یکبار مصرف افزایش قابل توجهی داشته است.»
شینا انصاری ادامه داد: «اگرچه در شرایط شیوع بیماری خطرناکی مانند کرونا، تبعیت از پروتکلهای بهداشتی ضرورتی اجتنابناپذیر است ولی در سایه قرارگرفتن جنبههای محیطزیستی اقداماتی مانند مصرف گسترده فراوردههای پلاستیکی یکبارمصرف و بیتوجهی به میزان تولید این پسماندهای زیانبار برای طبیعت، با توجه به مدیریت مصرف این محصولات در سایر کشورهای درگیر با بیماری کرونا، بیانگر این واقعیت است که میتوان ضمن حفظ بهداشت فردی و رعایت تمامی موازین مدنظر، مصرف محصولات پلاستیکی را مدیریت و آلودگی کمتری به محیط زیست تحمیل کرد.»
آمارها را چه میگویند؟
381 میلیون تن مصرف سالانه پلاستیک در جهان است
پلاستیک مصرفی سالانه = جرم دوسوم جمعیت جهان
(منبع: اتحادیه بینالمللی حفاظت از محیطزیست (IUCN))
- 5000 تن مصرف روزانه کیسه پلاستیکی در ایران است
- 600 تن مصرف پلاستیک روزانه در تهران است
- 66 گرم مصرف پلاستیک روزانه هر تهرانی است
- 56 هزار کیلوگرم کیسه پلاستیکی هر روز در تهران دور ریخته میشود
- 26 میلیون و 400 هزار عدد کیسه پلاستیکی هر روز در تهران مصرف میشود
- 300 سال زمان برای تجزیه کیسههای پلاستیکی لازم است
- 3 کیسه پلاستیکی روزانه هر شهروند تهرانی، به چرخه محیطزیست وارد میکند
- 25 کیلوگرم سرانه سالانه تولید ضایعات بستهبندی پلاستیکی هر تهرانی است
- هر اروپایی روزانه نصف هر تهرانی ضایعات بستهبندی پلاستیکی تولید میکند
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه