گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته سوم اردیبهشت 1399
محرک نفتی معاملات مواد اولیه پتروشیمی
به گزارش ویکی پلاست، معاملات هفته سوم اردیبهشت نسبت به هفته دوم، 6.4 درصد افزایش داشت و از نظر مقایسه با 5 هفته گذشته سال 99، معاملات این هفته در رتبه سوم بیشترین معاملات قرار گرفت.
بازگشت نفت به مسیر صعودی
قیمت نفت در معاملات این هفته بازارهای جهانی صعودی شد و حتی دیروز (چهارشنبه 17 اردیبهشت) از مرز 32 دلار نیز گذشت و امروز (پنجشنبه 18 اردیبهشت) به محدوده 29 دلار بازگشت. صعود 5 دلاری نفت، در کنار تداوم افزایش دلار نیمایی، دو محرک مهم بازار محصولات پتروشیمی در این هفته بود.
با صعود قیمت جهانی نفت و همچنین نفتا، باید منتظر تأثیرات احتمالی افزایش ها، روی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی و همچنین قیمت های پایه 21 اردیبهشت باشیم. البته نباید کاهش تولید محصولات نهایی در کشورها به علت کرونا را فراموش کرد و در احتمالات پیش رو، کرونا، همچنان یک متغیر مهم در محاسبات خواهد بود.
گام های دلار نیمایی در حوالی 14 هزار تومان
میانگین هفتگی دلار نیمایی در قیمت های پایه 14 اردیبهشت، 13 هزار و 956 تومان بود و تنها 44 تومان افزایش لازم بود تا دلار نیمایی به 14 هزار تومان برسد.
ادامه افزایش دلار نیمایی در این هفته، این پیش بینی را محقق کرد و روز سه شنبه (16 اردییبهشت 1399)، میانگین هفتگی دلار نیمایی از 14 هزار تومان گذشت. اما امروز میزان اختلاف دلار نیمایی از 58 تومان به 30 تومان رسید. 13 تومان، فاصله میانگین هفتگی دلار نیمایی تا قله 14 هزار تومان است.
افزایش قیمت ها در بازار آزاد
نگاهی به جدول مقایسه ای قیمت های محصولات پتروشیمی در هفته دوم و سوم اردیبهشت 99 نشان می دهد قیمت ها روندی افزایشی داشته اند.
PVC، سنگین اکستروژن و سنگین تزریقی، کالاهای دارای بیشترین افزایش بودند. بازار PVC از کمبود عرضه های نقدی رنج می برد و در غیاب بندرامام، اروند و غدیر، توانایی پاسخ به تقاضای موجود در بازار را ندارند. رقابت های بالای 20 و 30 درصد در بورس PVC رقم می خورد و نهایتا، تعادل عرضه و تقاضا در این بازار، به هم خورده است.
افزایش 200 تومانی دلار در بازار آزاد
دلار بازار آزاد، این هفته با 16.050 تومان کار خود را آغاز کرد و در بالاترین قیمت، 16.300 تومان را نیز در روز چهارشنبه لمس کرد، اما نهایتا به 16.250 تومان، رسید.
پدلار صرافی هم این هفته 100 تومان افزایش داشت و از 15.600 تومان به 15.700 تومان رسید. اختلاف قیمت دلار صرافی و دلار در بازار آزاد تا ساعت پایانی چهارشنبه 17 اردیبهشت، 550 تومان است.
صدای پای کاهش سهمیه ها
بورس کالا، این هفته ابلاغیه ای را منتشر کرد که بر اساس آن، سهمیه مواد اولیه واحدهای تولیدی که اطلاعات فروش محصولات خود را در سامانه جامع تجارت وارد نکرده اند، از اول خرداد 99 به صورت هفتگی 10 درصد، کسر خواهد شد. همچنین، سهمیه واحدهایی که گرید مصرفی خودشان را در بهین یاب، تعیین نکرده اند، از اول تیرماه 99، تعلیق خواهد شد.
این خبر، می تواند تأثیر مهمی در میزان خریدهای هفته پیش رو داشته باشد و واحدهایی که هنوز سهمیه کامل خود را خرید نکرده اند، برای خرید، وارد بازار شوند.
همچنین، با کسر سهمیه هفتگی واحدهایی که اطلاعات فروش خود را در سامانه جامع تجارت وارد نکرده اند، بخشی از خریدهای واحدها، احتمالا به سمت بازار غیررسمی هدایت می شوند.
مقایسه قیمت بازار آزاد چند گرید شاخص پلیمری در 10 و 17 اردیبهشت 1399
مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته دوم و هفته سوم اردیبهشت 1399
مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از دیماه سال 98 تا هفته سوم اردیبهشت 1399
جدول مقایسه معاملات هفته دوم و هفته سوم اردیبهشت 1399
میزان معاملات هفته سوم اردیبهشت ماه : 74.581 تن
نوسان میانگین هفتگی خرید و فروش دلار نیمایی از 6 تا 18 اردیبهشت 1399
مقایسه فروش دلارصرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از 17 آذر 98 تا 18
اردیبهشت 1399
نمودار نوسان قیمت فروش دلار صرافی ها از 6 تا 18 اردیبهشت 1399
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه