گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته دوم فروردین 1399
تأثیر کرونا و سقوط نفت بر معاملات محصولات پتروشیمی
به گزارش ویکی پلاست، بی میلی این هفته خریداران محصولات پتروشیمی در بورس کالا در حالی بود که اولین قیمت های پایه امسال روز شنبه 9 فروردین، متأثر از کاهش قیمت های جهانی با ریزش کم سابقه همراه بود و بسیاری کالاها از 11 تا 6 درصد ریزش قیمت داشتند.
جمع معاملات هفته دوم فروردین (31.390 تن) نسبت به معاملات آخرین هفته اسفند پارسال (37.040 تن)، 5.650 تن کاهش داشت.
جوّ کاهشی قیمت نفت (تا 21 دلار!) و تأثیر کرونا روی فعالیت واحدها، تعطیلات نوروز، کاهش صادرات و نزدیک شدن به ماه رمضان را می توان از مهمترین دلایل عدم تمایل خریداران در بورس کالای محصولات پتروشیمی دانست.
ساعت کاری بانکها را نیز می توان از دیگر دلایل پایین آمدن تقاضا دانست؛ کم شدن ساعت کاری بانکها به علت کرونا، زمان جابجایی پول به حسابها را کاهش داده و احتمال دارد این موضوع را هم در آماده نشدن خریداران، مؤثر دانست.
به دلایل کاهش معاملات، عرضه همه محصولات در یک روز را نیز می توان اضافه کرد. معمولا هنگامی که عرضه های محصولات پتروشیمی به جای دوشنبه و سه شنبه، در یک روز انجام می شود، معمولا نتیجه معاملات مانند هفته های معمولی نیست و آمار معاملات، کاهش پیدا می کند. بر اساس اطلاعیه ای که دوشنبه 11 فروردین، بورس کالا منتشر کرد، در دو هفته آینده هم عرضه های محصولات پتروشیمی در روزهای 19 و 26 فروردین ماه انجام خواهد شد.
اما دلار نیمایی، در سال 99 مسیر افزایشی را در پیش گرفته و هر چند حتی در بالاترین قیمت های سال 98، حداکثر قیمت دلار نیمایی، کانال 13.600 تومان بود اما در نخستین قیمت امسال، میانگین روزانه و هفتگی خرید، 14.800 تومان اعلام شد. این رقم در روزهای بعد تعدیل شد و بر اساس فرمول محاسبه دفتر توسعه صنایع پایین دستی که میانگین هفتگی خرید و فروش دلار نیمایی را جمع و تقسیم بر 2 می کند، دلار نیمایی به کانال 13 هزار تومان برگشت.
آخرین میزان اختلاف میانگین هفتگی دلار نیمایی با قیمتی که دفتر توسعه در روز 9 فروردین برای قیمت های پایه محاسبه کرد، 298 تومان است و مشخص نیست که در هفته آینده و دومین اعلام قیمت سال 99، این اختلاف افزایش پیدا می کند یا کاهش. این ابهام در حالیست که در سال جدید، هنوز هیچ قیمتی توسط صرافی بانک ملی اعلام نشده و قیمت دلار در بازار آزاد از مرز 16.500 تومان گذشته است.
به نظر می رسد این هفته، خریداران، بین احتمال افزایش قیمت دلار نیمایی در هفته آینده و ریزش قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی ناشی از کاهش قیمت نفت، گزینه ریزش بیشتر قیمت های پایه را انتخاب کردند و در انتظار قیمت های پایه هفته آینده ماندند.
قیمت جهانی نفت این هفته تا 21 دلار سقوط کرد، قیمت نفتا هم امروز با 116 دلار کاهش، به 132 دلار یعنی پایین ترین قیمت در 14 سال گذشته رسید. قیمت جهانی محصولات پتروشیمی در هفته ای که گذشت کاهشی بودند و انتظار می رود روند کاهش در هفته آینده هم ادامه داشته باشد.
پی وی سی با 6.128 تن، بیشترین حجم معاملات این هفته را به خود اختصاص داد، پت بطری هم با 5.214 تن در رتبه بیشترین حجم معاملات قرار گرفت و سنگین بادی با 3.904 تن، رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
نمودار تفکیکی معاملات محصولات پتروشیمی در هفته دوم فروردین 1399
مقایسه معاملات در هفته پایانی اسفند 98 با هفته دوم فروردین ماه 1399
مودار نوسان میانگین هفتگی خرید و فروش دلار نیمایی از 15 اسفند 98 تا 14 فروردین 1399
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- ماه عسل بورس محصولات پتروشیمی در آغاز اردیبهشت
- بوی نفت؛ حس ترس
- قیمت منفی نفت چیست و چهمعنایی برای مصرفکنندگان دارد؟
- قیمت نفت صفر میشود؟
- رونق تولید یا سراب دلالی؟
- خروج از تعطیلات بازار محصولات پتروشیمی زیر سایه کرونا
- تداوم افت قیمت محصولات پتروشیمی در ماه آوریل
- پایان بی رمق معاملات در بورس کالا/ کارنامه سال 98 بسته شد
- بی انگیزگی تقاضا و معاملات در هفته 100 هزار تنی عرضه ها
- بورس کالا ترمز رقابت های بالا را کشید/ اعمال قدرت آری یا خیر؟