مؤید حسینیصدر در همایش تولید و توسعه پایدار، صنایع پاییندست پتروشیمی و تعاون با رویکرد تامین مالی و بورس گفت: ظرفیت صنایع بالادست پتروشیمی ایران هماکنون حدود ۶۰ میلیون تن برآورد میشود، در حالیکه این ظرفیت برای کشور عربستان هماکنون به بیش از ۱۰۰ میلیون تن رسیده است.
وی افزود: این وضعیت در حالی است که مشخص نیست آیا قیمت خوراک باعث این ظرفیت پایین برای کشور شده یا ارزانبودن آن حاصل عدم توسعه ظرفیتهاست. وی افزود: صنایع پاییندست پتروشیمی از زمانی که در مجلس بودم همواره با مشکلات بسیاری در حوزههای مختلفی همچون نساجی، لوله و اتصالات، پلاستیک و ... مواجه بودند و همچنان نیز این مشکلات ادامه دارد.
مشاور وزیر نفت چند نرخی بودن ارز را دلیل بروز مشکلات مختلف برای صنایع پاییندست پتروشیمی دانست و افزود: این وضعیت باعث شده به دلیل وجود سود چند برابری، تولیدکننده تمایلی برای سرمایهگذاری و ایجاد تولید در کشور نداشته باشد.
سهم ناچیز ایران در بازار پاییندستی پتروشیمی
حسینیصدر از وجود ظرفیت اشتغال ۵۰۰ هزار نفری در صنایع پاییندست پتروشیمی سخن گفت و افزود: این در حالیست که صنعت پاییندست پتروشیمی میتواند از اشتغال یک میلیون نفری نیز برخوردار باشد. بازار بزرگ صنایع پاییندست در حالیست که سهم ایران تنها در حدود یک میلیون دلار میشود و برای کشوری که ادعای وجود این همه متخصص در رشتههایی همچون نفت، شیمی و... را دارد زیبنده نیست.
نماینده سابق مجلس شورایاسلامی از دست رفتن بازارهای عراق و افغانستان را یکی از ضعفهای امروز در بازار صادراتی صنایع پاییندست پتروشیمی عنوان کرد و افزود: میانگین نرخ مواد اولیه در بورس کالا برای صنایع پاییندست پتروشیمی معادل ۷ هزار تومان تمام میشود، در حالیکه سهمیه دریافتی نهتنها وارد تولید نمیشود بلکه در بازار آزاد به قیمت بیش از ۲۵ هزار تومان بهدست تولیدکننده میرسد.
رگولاتوری نباید حذف شود
وی با بیان اینکه متولی واحدی برای سر و سامان دادن صنایع بالادستی و پاییندستی پتروشیمی وجود ندارد، گفت: سامانه بهینیاب در حالحاضر قابلیت خود را از دست داده و نیاز به یک مسوول صاحباختیار که بتواند مسوولان وزارت نفت، وزارت صنعت و سایر نهادهای نظارتی را پشت یک میز بنشاند، بسیار احساس میشود.
حسینیصدر با بیان اینکه نباید رگولاتوری در کشور حذف شود، عنوان کرد: بهرغم تصویب قوانین اما وزارت نفت نباید مسوول ایجاد شهرک شیمی باشد، این در حالی است که در کشورهایی همچون سنگاپور معادل ۱۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای توسعه صنایع پاییندستی و بالادستی پتروشیمی صورت میگیرد اما در ایران همچنان صنعت پاییندست را دشمن و در مقابل صنایع بالادست نگاه میکنند.
مشاور وزیر نفت با انتقاد از خروج نخبگان از کشور گفت: بهترین دانشجویانی که از هوش بالاتری برخوردارند و با انگیزه بیشتری میتوانند کار کنند، اجازه خودنمایی ندارند. وی افزود: در حالحاضر اغلب استخدامهای کشور با پارتیبازی و بهکارگیری افرادی بوده که از هوش کافی برخوردار نیستند و معلوم نیست بر چه اساسی از رتبه شغلی برخوردار شدهاند.
این در حالی است که همچنان نخبگان از ایران در حال خارج شدن هستند، باید اجازه داد نخبگان واقعی در کشور سهمآفرینی کنند و از همین همایش بهعنوان نقطه آغاز برای ارائه خروجیهای واضح و درست به رئیسجمهور استفاده کرد. در حالحاضر تولید و استخراج گاز طبیعی در کشور که به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده که باعث شده تا نیمی از این راه را طی کنیم، بنابراین باید با انصاف و دلسوزی این راه را طی کرد.
منبع: خبرگزاری فارس
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- فشار دو سویه به واحدهای پایین دست
- انقلاب خاورمیانه در صنایع پاییندستی پتروشیمی
- همایش تولید و توسعه پایدار، صنایع پایین دستی پتروشیمی و تعاون آغاز به کار کرد
- دغدغه صنایع پایین دست پتروشیمی در تامین خوراک/پالایشگاه های جدیدی با مجوز سران سه قوه ساخته می شود
- بلایی که به زودی بر سر صنایع پایین دست نازل می شود/ خطر قیمت های پایه
- رییس جدید دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی معرفی شد + رزومه