گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته سوم مهرماه
آرامش شکننده بازار پلیمرها
به گزارش ویکی پلاست، آرامش نسبی حجم معاملات بورس کالا در کنار نوسان محدود نرخ در بازار آزاد پلیمرها با تمایل به افت نرخ را میتوان چهره غالب بازار در روزهای گذشته به شمار آورد اگر چه این آرامش شکننده برای همه گریدها به یک میزان نبوده و نیست.
ابهام در دورنمای بازار و شکننده بودن این آرامش قیمتی را میتوان ویژگیهای مهم بازار در روزهای آینده به شمار آورد.
هفته گذشته را میتوان زمانی خنثی در حجم داد و ستد در بورس کالا به شمار آورد اگرچه تمایل بازار به کاهش نرخ مشاهده شد. این سیگنال به صورت عمومی بیش از همه بر حجم تقاضا در بورس کالا مؤثر بود و با فرض مشکلات حمل و نقل و وجود عرضه نسبتاً مطلوب در بازار داخلی، حجم تقاضا در بورس کالا کاهش محسوسی را تجربه کرد.
به صورت دقیقتر شاهد بودیم که تقاضای پلیمرها در بورس کالا نزدیک به 24 درصد افت داشت که خود داده مهمی برای دورنمای بازار به شمار میرود. این در حالی بود که حجم عرضهها در بورس کالا نزدیک به 1 درصد افزایش یافت ولی حجم معاملات رشد کمتری را تجربه کرد. ثبات نسبی حجم معاملات در بورس به این معناست که رخداد مهمی برای کلیت بازار تجربه نشده ولی باید دقیقتر در مورد گروههای کالایی سخن گفت.
به نظر میرسد عرضههای پلیمرها در سطوحی نزدیک به 64 تا 65 هزار تن به ثبات رسیده ولی این مطلب به معنی آن است که دیگر خبری از عرضههای بیش از 72 هزار تن هفتههای قبل نیست که البته برای کلیت بازار چندان هم جذاب نخواهد بود. البته این داده با فرض موجودی نسبتاً بالای انبارها از کالای خریداری شده و همچنین بهبود روزشمار وضعیت حمل و نقل میتواند چندان هم مهم ارزیابی نشود ولی تداوم این شرایط تأثیراتی بر آینده بازار بر جای میگذارد که هماکنون زمان پرداختن به آن فرانرسیده است.
قیمتهای پایه در بورس کالا نیز بر مبنای متوسط 4 هفته اخیر خواهد بود یعنی قیمتها با یک کف بنیادین روبهرو میشوند و این داده ناخودآگاه تأثیرات خاص خود را بر بازار بر جای میگذارد که در آینده به آن میپردازیم. این سیگنال یعنی کف قیمتها به صورت ناخودآگاه برای بازار نوشته شده و تأثیرات خاص خود را بر جای میگذارد.
ثبات نسبی حجم معاملات انتظار از عدم تغییر جدی حجم معاملات را برجستهتر میسازد ولی نگاهی به جدول فوق نشان میدهد که برخی از گریدها با رشد حجم معاملات و برخی دیگر با افت همراه شدهاند که همین داده به تنهایی به این معنی است که هنوز هم بازار با نوسانهای بسیاری برای معاملات در بازار آزاد روبهروست.
پلی استایرنهای انبساطی ، سنگین تزریقی ، سنگین اکستروژن و گریدهای لوله ، سنگین بادی و پلیپروپیلنها با کاهش بیشتر حجم معاملات روبه رو بودند و در برابر آن پت بطری و نساجی و همچنین سبک خطی و PVC با رشد حجم معاملات مواجه شدند. این موارد میتواند داده مهمی برای دورنمای بازار باشد اگرچه موجودی برخی از گریدها بیش از سایر انواع است و میتواند در فرآیندهای قیمتگذاری موثر باشد.
دورنمای بازار اندکی مبهم است زیرا چند داده متضاد در حال ایفای نقش هستند و این موارد هستند که آینده بازار را تعیین خواهد کرد. دو هفته پیاپی حجم معاملات در بورس کالا کاهش داشته ولی در سطح نسبتاً متعادلی قرار گرفته است.
موجودی انبارها در واحدهای تولیدی بالادستی و پایین دستی بالاست و همین داده جذابیت خرید را کاهش میدهد آن هم در وضعیتی که هیچ قطعیتی در برابر نوسان قیمت دلار متصور نیستیم. این مطلب هم ناخودآگاه به کاهش جذابیت خرید منتهی میشود آن هم در شرایطی که نزدیک به یک هفته و یا بیشتر است که بازار تمایل به افت قیمتها را نشان میدهد.
مشکلات صادراتی هنوز هم کم و بیش پابرجاست ولی این واقعیت به معنی توقف صادرات نیست. این روند عمومی به معنی تقابل دو گروه سیگنالهای روانی و بنیادی با یکدیگر است.
جو روانی بازار از خرید و رشد قیمتها حمایت نمیکند ولی در فاز واقعی اگر تقاضای بزرگی به بازار وارد شود میتواند به رشد قیمتها منتهی شود اگرچه هماکنون خبری از این شرایط هم نیست. تقابل این دادهها به ابهام در بازار منتهی می شود و همین ابهام نیز موجب شده تا به رغم رشد قیمت دلار در روزهای اخیر ، باز هم بازار به سمت افت قیمتها متمایل شود یعنی جو روانی حاکم بر بازار هنوز هم میل به افت نرخ دارد.
با توجه به این شرایط اگر جو روانی موجود باز هم ادامه یابد و از رشد قیمتها حمایت نکند بازار باز هم کاهشی خواهد بود ولی چندان عمیق نیست. این در حالی است که برای همه گریدها یک شرایط مشخص وجود ندارد و هر بازار مسیر خود را طی میکند. جریان عمومی افت نرخ در کنار چند جرقه رشد قیمتها را میتوان چهره غالب بازار به شمار آورد ولی این شرایط از پتانسیل تغییر سریع برخوردار است. بازار پیش رو بسیار شکننده است بنابراین حفظ جانب احتیاط را باید یکی از اولویتها به شمار آورد اگرچه خریدهای سفتهبازی هم بسیار خطرناک است.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه