به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، این بررسی حاکی از آن است که پتروشیمی و پایه نفتی و میعانات گازی که در قالب یک زیر گروه محاسبه شدهاند، بیشترین ارزش را به خود اختصاص دادهاند، پس از آن نیز صنایع معدنی فلزی بالاترین ارزش را نسبت به سایر زیرگروهها به ثبت رسانده است. میوه و ترهبار، خشکبار و صنایع پلیمری نیز به ترتیب پس از صنایع معدنی فلزی دارای بیشترین ارزش هستند.
در عین حال بیشترین رشد ارزشی در صادرات صنایع معدنی فلزی اتفاق افتاده است و پس از آن، ماشینسازی و تجهیزات، سایر صنایع معدنیفلزی و خودرو و نیروی محرکه بیشترین افزایش را در ارزش صادرات 9ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ثبت رساندهاند.
وضعیت کلی صادرات در 5 بخش اصلی
پتروشیمی و میعانات گازی، معدن و صنایع معدنی، کشاورزی و صنایع غذایی، فرش و صنایعدستی و صنعت 5 بخش اصلی صادرات هستند که در 9ماهه امسال بیشترین رشد صادرات در معدن و صنایع معدنی تجربه شده است. ارزش این بخش با رشد 92درصدی به 9 میلیارد و 310 میلیون دلار رسیده است.
وزن این بخش نیز با 11درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 33 میلیون و 518 هزار تن را به ثبت رسانده است، پس از آن رشد ارزشی پتروشیمی و میعانات گازی نسبت به مدت مشابه سال گذشته قابلتوجه است که با ثبت 40درصد افزایش، 18میلیارد و 289 میلیون دلار را ثبت کرده است.
همچنین رشد وزنی این بخش 6درصد بوده و وزن صادرات در این بخش به 49میلیون و 330 هزار تن رسیده است.
رشد ارزشی 33درصدی بخش صنعت نیز ارزش 3 میلیارد و 393 میلیون دلاری را برای صادرات بهدنبال داشته است و 21درصد افزایش وزنی هم در این بخش ثبت شده که وزن کالاهای صنعتی را به 3میلیون و 180هزار تن رسانده است.
ارزش صادرات فرش و صنایعدستی با ثبت رشد 17درصدی به 123میلیون دلار رسیده ولی وزن این بخش 16درصد کاهش یافته و به 14تن رسیده است، اما بخش کشاورزی هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت روبهرو شده است.
از یکسو وزن کالاهای صادراتی این بخش افت اندک 1/ 0درصدی را تجربه کرده و به 6 میلیون و 287هزار تن رسیده و از سوی دیگر کاهش 13درصدی ارزشی در کارنامه صادراتی بخش کشاورزی و صنایع غذایی ثبت شده و ارزش آن 3میلیارد و 891 میلیون دلار در 9ماهه امسال بوده است.
ارزآوری در 9 زیر گروه صنعتی
ارزش تمام زیرگروههای صنعتی نسبت به بازه مشابه سال گذشته افزایش داشته و تنها وزن کالاهای صادراتی در زیرگروههای لوازم خانگی، صنایع نوین، پیشرفته و دارو و سایر تولیدات صنعتی با کاهش روبهرو شدهاند.
ارزیابیها نشان میدهد که در 9 زیر گروه صنعتی، محصولات پلیمری با افزایش 19درصدی ارزشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته توانستهاند در ارزآوری به میزان 913 میلیون دلار پیشتاز این بخش باشند، پس از آن نساجی و پوشاک و کفش با ثبت ارزش 658میلیون دلار و رشد ارزشی 20درصد در رده بعدی قرار گرفته است.
صدور محصولات شیمیایی نیز رشد 60درصدی ارزشی را در 9ماهه امسال تجربه کردهاند و ارزش کالاهای صادر شده در این زیر گروه 510 میلیون دلار در 9ماهه امسال است. ماشینسازی و تجهیزات هم صادراتی به ارزش 468میلیون دلار در این مدت داشته و رشد ارزشی آن 89درصد است.
صدور لوازم خانگی با رشد ارزشی 1/ 0درصدی به 263میلیون دلار رسیده و صادرات صنایع برق و الکترونیک هم با رشد 36درصدی، ارزشی معادل 197میلیون دلاری را ثبت کرده است.
صادرات محصولات سلولزی با رشد 49درصدی، 183میلیون دلار را تجربه کرده و خودرو و نیروی محرکه با رشد 5/ 64درصدی، 125میلیون دلار را ثبت کرده است.
صنایع نوین، پیشرفته و دارو نیز 73میلیون دلار صادرات داشته که رشد ارزشی 13درصدی داشته و سایر تولیدات صنعتی هم 3میلیون دلار ارزش داشته و رشد ارزشی 13درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است.
6 زیرگروه ارزآور معدن و صنایع معدنی
ارزیابی 6 زیرگروه معدن و صنایع معدنی نشان میدهد ارزش صادرات در تمام زیر گروهها با رشد روبهرو بوده اما وزن صادرات در زیرگروههای سایر معدن غیرفلزی و سایر مواد معدنی فلزی افت داشته است.
صنایع معدنیفلزی در 9ماهه امسال توانسته است ارزآوری 7میلیارد و 770 میلیون دلاری داشته باشد و رشد 111درصدی را تجربه کند. صادرات صنایع معدنی غیرفلزی هم رشد 9درصدی داشته و ارزش صادرات آنها به 628میلیون دلار رسیده است.
صدور سایر صنایع معدنی فلزی با ثبت ارزش 616میلیون دلاری، نسبت به مدت مشابه سال گذشته 81درصد رشد را تجربه کرده است.
صادرات سایر صنایع معدنی غیرفلزی با رشد 4درصدی به 126 میلیون دلار رسیده و سایر معدن غیرفلزی با رشد 18درصدی رقم 100میلیون دلار را در صادرات تجربه کرده است. صادرات سایر مواد معدنیفلزی هم 65 میلیون دلار ارزش دارد که 14درصد رشد داشته است.
سبقت صنایعدستی از فرش دستباف
در 9ماهه امسال صنایعدستی توانسته با رشد 52درصدی نسبت به مدت مشابه در ارزش، صادراتی معادل 78 میلیون دلار را به ثبت برساند، اما فرش دستباف بهجز گلیم در ارزش صادرات، با کاهش 16درصدی روبهرو بوده و 45 میلیون دلار در 9ماهه امسال ارزآوری داشته است.
7 ارزآور کشاورزی و صنایع غذایی
در بخش کشاورزی و صنایع غذایی اکثر زیرگروهها در ارزش صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت داشتهاند و تنها صدور محصولات لبنی توانسته است از نظر ارزشی نسبت به بازه مشابه سال99 افزایش داشته باشد. وزن کالای صادراتی در سه زیرگروه میوهوترهبار، صنایع تبدیلی و محصولات لبنی نیز نسبت به 9ماهه سال 99 رشد داشته است.
میوه و ترهبار ارزآورترین زیرگروه این بخش است. صادرات در این زیرگروه با کاهش 4درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبهرو بوده و به یکمیلیارد و 222 میلیون دلار رسیده است.
صدور خشکبار نیز پس از میوهوترهبار، صادراتی معادل یکمیلیارد و 160 میلیون دلار داشته و کاهش 17درصدی را نسبت به بازه مشابه سال گذشته تجربه کرده است.
صادرات صنایع تبدیلی نیز 479 میلیون دلار ارزش داشته و افت 13درصدی را به ثبت رسانده است. فروش شیرینی و شکلات و فرآوردههای غلات به بازارهای هدف در 9ماهه امسال توانسته است 307 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داشته باشد که البته کاهش 18درصدی را نسبت به بازه مشابه سال گذشته تجربه کرده است.
در عین حال محصولات لبنی توانسته است رشد 2درصدی را در ارزش صادرات ثبت کند. 290میلیون دلار از این محصولات به سایر کشورها در این بازه زمانی صادر شده است.
محصولات حیوانی و صنایع وابسته نیز با کاهش 32درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، صادراتی به میزان 235 میلیون دلار در 9ماهه امسال داشته است.
در نهایت صادرات گل و گیاه دارویی، خوراکی و زینتی و صنعتی توانسته است 198میلیون دلار در 9ماهه امسال ارزآوری داشته باشد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 26درصد کاهش داشته است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- لابیگری پتروشیمیها برای مالیات ندادن از درگاه بازار سرمایه
- کدام دسته از صادرکنندگان مجاز به استفاده از روش واردات در مقابل صادرات نیستند؟
- معرفی صادرکنندگان به قوه قضاییه، در دولت سیزدهم تعلیق شد
- استارت پرداخت تسهیلات سرمایه درگردش صادراتی
- دستاندازهای ستاد تنظیم بازار در مسیر صادرات
- بازارهای صادراتی منطقهبندی شدند