به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، به گزارش اتاق ایران، غلامحسین شافعی که در همایش تجلیل از 34 صادرکننده نمونه استان مازندران سخنرانی میکرد، گفت: در دهههای گذشته بسیاری از این بحثها شده است و صحبتهایی که سه سال پیش در چنین جمعی عنوان شد با صحبتهای امروز فرق زیادی ندارد، وقتی مشکلات تکرار میشود؛ یعنی اینکه وضعیت تغییری پیدا نکرده و طبیعتا مشکلی حل نشده است.
رئیس اتاق ایران اظهار کرد: وقتی خیلی کنکاش میکنیم به این نتیجه میرسیم که همه سیاستگذاران و تصمیمگیران به ریشه مشکل توجه نمیکنند و این دیوار فرسوده را هر که میآید رنگی میزند و میرود، اما دیوار روزی ریزش میکند. این حل مشکل نیست و مشکل با رنگزدن حل نمیشود.
شافعی به نداشتن هدف و برنامه در حوزه اقتصاد اشاره کرد و گفت: اگر همین فردا بگویند همه تولیدکنندهها از مالیات معاف هستند و به ازای هر دلار صادراتی مبلغی جایزه میدهیم، این هم مشکلی را حل نمیکند چراکه هدف نداریم و بهجای آن به ابزارهای هدف چسبیدهایم و اهدافی که عنوان میکنیم نیز فرسایشی است.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: اشکال بزرگ دیگر که به قوت خود باقی است این است که هیچوقت مشکلات را بهموقع حل نمیکنیم و میگذاریم آنقدر بماند که بهسختی بتوانیم آنها را حل کنیم.
وی با بیان اینکه دو مشکل دیرینه در صادرات داریم و نمیدانم کی حل میشود، گفت: یکی از این مشکلات معطوف به حوزه صادرات است؛ چراکه اکثر برنامهریزان معتقدند که اگر چیزی اضافه داریم، باید صادر کنیم و به صادرات و تولید برای صادرات به هر طریقی اعتقاد ندارند؛ از اینرو بهمحض اینکه چیزی در داخل کم میشود؛ ستاد تنظیم بازار، شمشیر را روی گردن صادرات میگذارد.
شافعی مشکل دیگر را در حوزه صنعت عنوان و تصریح کرد: در کل کشور، صنایع را طول سالهای گذشته مخصوصا بعد از انقلاب، اگر بررسی کنیم میبینیم که میزان ارزبری آنها بیشتر از ارزآوری است.
رئیس اتاق ایران گفت: هنوز تکلیف معلوم نشده است که سیاست تولید برای جایگزینی واردات قابلقبول است یا خیر. وی ادامه داد: اکنون فرصت آزمون و خطا نداریم و باید سعی کنیم که این امیدهای تازه پژمرده نشود و آینده را متفاوت بسازیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ساری نیز از مسوولان خواست تا نگاه جدیدی به حوزه صادرات داشته باشند و تاکید کرد که اگر مبنای ما صادرات است باید مشکلات این حوزه را شفاف ببینیم.
در این سالها حرفهای قشنگی به بخشخصوصی گفتند؛ حتی این حرفها اعلام، مصوب و ابلاغ شده است اما اقدام و عمل نشده است.
عبداله مهاجر دارابی گفت: این بخش انتظار دارد که اگر اهلیت رسیدگی به مشکلات با دولت است و مسائل و مشکلات را میداند باید آنها را حل کند و مشکلات پاسکاری نشود.
وی خطاب به رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: اگر مشکلات صادرات را بهدرستی ببینیم میتوانیم آنها را حل کنیم. مهاجر دارابی از اینکه بنا به گفته رئیس گمرک، هر دو روز یکبار بخشنامه جدید صادر میشود، افزود: در هیچجای دنیا چنین چیزی نیست و ما با این شرایط نمیتوانیم تحولی را در کشور ایجاد کنیم و تکلیف صادرکننده هم مشخص نیست.
محمدمهدی محمدی یکی از صادرکنندگان نمونه مازندران مهمترین چالش پیشروی صادرکنندگان را برگشت پول و مراودات بانکی و پولی خواند و گفت: بهنظر میرسد تا زمانی که این روند به شرایط عادی خود بازنگردد، صادرکنندگان ما همچنان با چالش جدی در برگشت پول مواجه هستند.
وی خواستار رفع بهموقع تعهدات شد و اعلام کرد: برای سهولت در کار باید این زمان از 3 ماه به 6 ماه افزایش یابد.
این صادرکننده نمونه ادامه داد: ایجاد بانک مشترک جهت مبادلات ارزی و رفع تعهد برای سهولت بیشتر در تجارت با کشورهایی که مناسبات متعارفی با آنها داریم، یک ضرورت و نیاز است.
عبدالعلی طهماسبی دیگر صادرکننده نمونه مازندران هم اظهار کرد: ساختار و پروتکل درستی در صادرات نداریم و بهطور ویژه در نقلوانتقال بانکی مشکل داریم.
وی خواستار استفاده از پتانسیلهای بانک ایرانی مستقر در خارج از کشور با اتصال آنها به سامانه جامع تجارت شد و تصریح کرد: این ارتباط بهنحوی باشد که صادرکنندگان بتوانند سپردههای خود را بهصورت اسکناس در این بانک نگهداری کنند و صرافها نیز میتوانند پس از خریدوفروش ارز در سامانه، ارز را از این بانکها دریافت کنند یا تحویل دهند.
این صادرکننده نمونه با اشاره به لغو 10 میلیون دلار صادرات او به کشورهای مصر، چین و روسیه از عدمثبات در صدور مجوزهای صادرات در برهههای زمانی مختلف و به بهانههای مختلف، انتقاد کرد و گفت: این عدمثبات، اتخاذ سیاستهای بلندمدت را برای هر دو طرف معامله غیرممکن میسازد.
طهماسبی همچنین نبود پروتکلهای بهداشتی مشترک با سایر کشورها مثل ترکیه و اوکراین که قطب صادرات مرغ هستند را یکی دیگر از مشکلات صنعت طیور عنوان و اعلام کرد: لازم است که پروتکلهای بهداشتی و گمرکی مشترکی را با کشورهای عضو اتحادیه اروپا و حوزه خزر به امضا و اجرا برسانیم.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه