تحلیل بازار بورس محصولات پتروشیمی؛ هفته پنجم تیرماه 1400
تعطیلات 6 روزه چه بر سر معاملات آورد؟/ غول دلار بیدار شد
به گزارش ویکی پلاست، در حالی که خریداران خود را برای استفاده از آخرین روز تیرماه آماده می کردند، به ناگهان سه شنبه تعطیل اعلام شد و تکلیف سهمیه آن ها، در ابهام فرو رفت. بر اساس اطلاعات ویکی پلاست احتمالا در پایان مرداد ماه، در مورد سهمیه تیرماه این واحدها، تصمیم گیری خواهد شد. خریداران در دوشنبه این هفته هر چند عرضه های منتقل شده ی تیرماه را معامله می کردند اما از سهمیه مردادماه آن ها کسر شد.
در هفته پنجم تیر، 79 درصد عرضه های هفته پنجم تیر معامله شدند. با توجه به اینکه عرضه ها 2 هزار و 279 تن نسبت به هفته چهارم تیر افزایش پیدا کرده بود اما معاملات 319 تن کاهش داشت. جمع معاملات هفته پنجم تیر به 62 هزار 912 تن رسید و 79.1 درصد عرضه های هفته پنجم تیر معامله شد. در هفته چهارم تیرماه، 63,231 تن معامله انجام شده بود.
در هفته پنجم تیر، عرضه ها در نزدیکی مرز 80 هزار تن بود که این حجم از عرضه، 20 هزار تن کمتر از عرضهی دو هفته اول تیرماه است. در مجموع، هر چه تیرماه به پایان خود نزدیک شد، عرضه ها هفته به هفته کمتر شد.
غول دلار بیدار شد
هر چند توجه این گزارش به معاملات هفته پنجم تیرماه است اما به تغییر مسیر شتابان دلار در هفته اول مرداد، نمی توان اشاره نکرد. دلار صرافی در هفته گذشته خود را به پایین کانال 24 هزار تومان رسانده بود و روز دوشنبه، 24,059 تومان قیمت گذاری شد و دلار آزاد نیز به میانه کانال 24 هزار تومان عقب نشینی کرد و 24,450 تومان قیمت خورد. ولی در طول تعطیلات، دلار آزاد، آرام آرام خود را به کانال 25 هزار تومان نزدیک کرد و روز دوشنبه 4 مرداد، از مرز 25 هزار تومان گذشت. این تحرک قیمت دلار، هم روی معاملات بورس کالا اثر گذاشت و تقاضا را افزایش داد، هم قیمت های بازار آزاد را بالا کشید.
دلار آزاد در معاملات شب گذشته (چهارشنبه 6 مرداد) تا 25,800 تومان هم پیش رفت و این در حالی بود که دلار صرافی، با گام های مردد، 24,499 تومان قیمت گذاری شد. امروز (پنجشنبه 7 مرداد) مقارن با عید غدیر خم و تعطیل است و دلار صرافی به روز نخواهد شد. شنبه هفته آینده، واکنش دلار صرافی به این تغییرات، مشخص می شود و بدون شک، جهش دلار آزاد به نزدیکی کانال 26 هزار تومان، اثر مهمی در معاملات هفته بعد خواهد داشت.
آرامش نیما
هر چه دلار آزاد در رسیدن به قیمت های بالاتر، تلاش می کند، دلار نیمایی اما برعکس، مسیر افزایشی خود را تغییر داد و کاهشی شد. دلار نیمایی در پایان هفته قبل، یعنی هفته پنجم تیر، 222,805 تومان بود و نسبت به یکشنبه 27 تیر، 46 تومان افزایش داشت اما آخرین قیمت دلار نیمایی در روز چهارشنبه 6 مرداد، 222,280 است که نسبت به 27 تیر، 5 تومان کاهش دارد.
افت و خیز برنت
در هفته پنجم تیرماه، نفت روزهای پرتلاطمی را پشت سر گذاشت. هفته را با 72 دلار شروع کرد، به 68 دلار سقوط کرد و با صعود مجدد به 74 دلار، هفته را به پایان رساند. قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی هم در پایان هفته پنجم تیرماه، تغییرات زیادی نداشت و عمدتا تکرار قیمت های هفته قبل بودند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- بازار بزرگ تهران در تعطیلات سراسری تعطیل است + فهرست صنوف مجاز به فعالیت
- چه کسانی میخواهند دلار 50 هزار تومان شود؟
- طلب بازار از یک روز عرضهی کمتر! دلیل افزایش 9 هزار تُنی معاملات
- احساسات دوگانه در بازار ارز
- تقابل عوامل متضاد در بازار ارز
- عقبگرد بهای ارز، گواهی سکه را از رونق انداخت
- دلار وارد کانال ۲۶ هزار تومان شد/ فعالیت دلالان شدت گرفت
- تغییر انتظارات در بازار دلار
- کدام سرعتگیرها معاملات این هفته را پایین کشیدند؟
- بحران قطع برق واحدهای صنعتی/ دلیل کاهش معاملات چیست؟