افت دلار در فاز احتیاط
نرخ شاخص ارزی در معاملات روز دوشنبه مجددا کاهشی شد، اما اینبار پس از تکذیب خبر توافق ایران و آمریکا و جبران افت قیمتهای عصر روز یکشنبه، روند کاهشی دلار آهستهتر و محتاطانهتر پیش رفت.
چرا برخی صرافیها 5 هزار یورو را به مردم نمیفروشند؟
درحالی طبق تصمیم جدید بانک مرکزی صرافیها و شعب منتخب بانکها باید 5 هزار یورو ارز سهمیهای را براساس نرخ بازار متشکل به متقاضیان بفروشند که مشاهدات خبرنگار ما نشان میدهد برخی صرافان فروش ندارند و به خریداران میگویند سراغ بانکها بروند.
راند اول به نفع فرزین
روز گذشته فرآیند تغییرات ساختاری در معاملات ارزی کشور آغاز شد و در همین راستا نرخ شاخصهای ارزی دچار ریزش شد. در روزهای اخیر مقامات ارزی-اقتصادی کشور اظهارنظرهای جدیدی در رابطه با شرایط حال حاضر بازار ارز داشتند که در مجموع این سخنان میتوان نتیجه گرفت که تغییر ساختار بازار ارز در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است.
رانتزدایی از اسکناس سبز؟
سخنان رئیسکل بانکمرکزی مبنی بر ورود این نهاد به بازار ارز و عرضه با قیمت تابلوی صرافیها را میتوان نوعی گردش در سیاستگذاری ارزی و گامی مثبت به سوی بازار آزاد مبادله ارز تلقی کرد. به نظر میرسد بانک مرکزی در حال حرکت بهسوی پذیرش سازوکارهای قیمتی بازار آزاد و مداخله ارزی در این چارچوب است.
گروگانگیری تجارت دلاری با ریال
با تکنرخیشدن نیما از سوی رئیسکل بانکمرکزی، امکان خرید ارز نیمایی با نرخ اعلامی تقریبا به صفر رسیده است و واردکنندگان امکان خرید نیما ندارند. این گفته فعالان بخشخصوصی است.
کمک «ترمیم شکاف» به ثبات دلار
به نظر میرسد در روزهای گذشته، کمی از شدت هیجان در بازار دلار کاسته شده است. در روزهای اخیر، در بازار آزاد نوسانهای قیمتی شکل ملایمتری به خود گرفته است. روز گذشته، دلار در بازار آزاد با وجود افزایش 300 تومانی که داشت، اما در کانال 39 هزار تومانی معامله شد. از سوی دیگر، به نظر میرسد حال با افزایشی که دلار به خود گرفته، کمی شرایط بازار پایدارتر از گذشته است.
دلار در مسیر بازگشت از قله
روند نرخ شاخصهای سرمایهگذاری در چهارمین روز کاری هفته کاهشی بود. دلار پس از 8 روز در کانال 39 هزار تومانی معامله شد و سکه به نیمه نخست کانال 19 میلیون تومانی رسید. کارشناسان ارزی با توجه به عدم انتشار اخبار جریانساز جدید، کاهش نرخهای بازار روز سهشنبه را ناشی از دخالت بازارساز در معاملات میدانند.
وقت پایان رانت «نیما»
دلار قرار بود با حذف ارز ترجیحی، به تکنرخی شدن نزدیک شود؛ اما اینگونه نشد. رئیس اتاق تهران ضمن انتقاد از این رویه، اجبار صادرکنندگان به عرضه ارز در نیما را موجب زیان آنها دانست و عنوان کرد که تداوم این رویه کاهش صادرات را به دنبال خواهد داشت. همچنین ایجاد تقاضای کاذب در بازار ارز تحت تاثیر فاصله قیمت، از دیگر معضلهای دلار نیمایی است.
ترانسفر پول از بانک به بازار
در مهر ماه امسال، نقدینگی در کشور به بیشاز 5676 هزار میلیارد تومان رسیده است. بررسی اجزای تشکیلدهنده نقدینگی نشان میدهد رشد شبهپول با کاهش 9/ 3واحد درصدی بهنسبت شهریور، به 29 درصد رسید. افزایش ریسکها و نااطمینانیها در ماههای اخیر باعث سیالیت اجزای نقدینگی و افزایش وزن پول به شبهپول در اولین ماه پاییز شده است.
صفشکنی در بازار ارز
بررسیهای بهعمل آمده از فضای مرکزی بازار ارز تهران در روز گذشته حاکی از آن است که از فشار تقاضای هفتههای اخیر کاسته شده و معاملات به شرایط نرمال خود بازگشته است. از سوی دیگر با اینترنتی شدن ثبت سفارشهای خرید ارز در معاملات توافقی از شلوغی صفهای مقابل صرافیهای مجاز نیز کاسته شده و افراد با مراجعه در زمان مشخص شده اقدام به خرید ارز میکنند.
افت دمای دلار آخر هفته
نرخ شاخص ارزی در روزهای پایانی هفته گذشته به سطوح قیمتی انتهای کانال 34 هزار تومانی بازگشت. پس از نوسانات قیمتی چشمگیر دلار غیررسمی در روزهای ابتدایی هفته سوم آبان ماه، بانک مرکزی از سیاستهای ارزی جدید خود رونمایی کرد که در راستای این سیاستها نرخ اسکناس آمریکایی از کانال تاریخی 36 هزار تومانی خود خارج شد و به مرز 2 کانال 34 و 35 هزار تومانی بازگشت.
صعود کانالی دلار
روز گذشته نرخ دلار غیررسمی وارد کانال قیمتی 34 هزار تومانی شد و در سطح 34 هزار و 330 تومان معامله شد. کارشناسان دلیل افزایش قیمت 930 تومانی این اسکناس آمریکایی را در افزایش سطح انتظارات تورمی و تبدیل داراییها در بازار ارز میدانند. روز چهارشنبه قیمت سکه طلا نیز دچار نوسانات افزایشی شد و به رقم 16 میلیون و 50 هزار تومان رسید.
پربازدیدترین مطالب
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 13 آبان 1403 + دانلود قیمت ها
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 20 آبان 1403 + دانلود قیمت ها
- هزینه ترانزیت برق چقدر است؟
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 8 آبان 1403
- تغییرات هفتگی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی تا 1 نوامبر 2024