گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته چهارم فروردین 1400
چرا خریدها در بازار افزایش یافت؟
به گزارش ویکی پلاست، در کنار تعطیلات پایان سال و نیمه اول فروردین، روند کاهشی نیما در هفتههای گذشته، انتظارات خریداران را به سمت رسیدن به پایینترین قیمت برد و تغییر جهت میانگین هفتگی دلار نیمایی در قیمتهای پایه این هفته، نخستین جرقه افزایش تقاضا در بازار بود.
یکشنبه 22 فروردین، قیمت های پایه در حالی اعلام شد که دلار نیمایی 107 تومان نسبت به هفته قبل افزایش یافت و این صعود، در روزهای بعد هم ادامه یافت. میانگین هفتگی دلار نیمایی که قیمت های 22 فروردین با آن محاسبه شد، 22,762 تومان بود و نیما تا امروز، (پنجشنبه 26 فروردین) به 23,005 تومان رسیده که اختلاف آن با دلار یکشنبه 243 تومان افزایش است.
هر چند ادامه رشد میانگین روزانه نیما به کانال 23,100 نشان می دهد که احتمالا، میانگین هفتگی در هفته آینده نیز افزایش یابد.
عدم استقبال از عرضه ها در هفته پایانی سال گذشته و همچنین، بی میلی خریداران در هفتههای نخست امسال، موجودی انبارها را کاهش داد و بازگشت به فعالیت واحدهای تولیدی در سال جدید، تقاضای انباشه شده را روانه بازار کرد.
بالا بردن میزان خرید از بهین یاب چند گروه مهم پلیمری در پایان سال گذشته، برای بالا بردن خرید و عدم تغییر آن در سال 1400، باعث شد گروه های پلیمری که که امکان خرید با سهمیهی سه ماهه داشتند، با حجم بالاتری وارد بازار شوند و این موضوع بر افزایش تقاضا، اثر مهمی گذاشت.
در بورس کالای این هفته، اوج گیری معاملات در چند گروه کالایی مانند سبک فیلم، سنگین اکستروژن، پی وی سی و سبک خطی، از دیگر گروه ها، مشهودتر بود. گریدهای این گروه ها که عموما با قیمت پایه معامله می شدند در هفته گذشته با رقابت معامله شدند و قیمت نهایی معاملات را افزایش دادند.
هر چند از کنار افزایش عرضه قابل توجه پ پ های نساجی (4352 تن+) هم نمی توان گذشت؛ این افزایش که منجر به رسیدن عرضه پ پ های نساجی به 15,783 تن شد، معاملات پ پ ها را این هفته 3,897 تن افزایش داد و به 10,763 تن رساند که رکورد بیشترین افزایش معاملات این هفته است.
هر چند نوسان قیمت نفت و اوج گیری مجدد آن از 62 به 66 دلار، پیش از افزایش معاملات این هفته بود، ولی صعود قیمت نفت و نفتا، از عواملی است که در صورت ثبات یا تداوم افزایش، دامنه تأثیرات آن را می توان در قیمت های جهانی و قیمت های پایه هفته های آینده، دنبال کرد.
رسیدن معاملات به بالاترین حجم سال 1400 در حالیست که این هفته، ماه رمضان آغاز شد. شروع ماه رمضان در روز گذشته (چهارشنبه 25 فروردین) بر اساس تجربه سالهای پیشین، اثرات مختلفی بر گروه های پلیمری میگذارد. افزایش تولید و مصرف یکبارمصرفها و ظروف بستهبندی، از جمله مواردی است که عموما در ماه رمضان هر سال، دیده می شود. هر چند موج چهارم کرونا و تعطیلی دو هفته ای اصناف از شنبه 14 فروردین، احتمال دارد بر این جریان، اثر گذشته و میزان تولید را تحت الشعاع قرار دهد.
مقایسه معاملات محصولات پلیمری در هفته چهارم و سوم فروردین 1400
دلار در صرافی ملی، هفته کم نوسانی را پشت سر گذاشت. دلار صرافی ملی هفته گذشته را با 24,288 تومان به پایان رساند و در طول هفته، نوسان زیادی نداشت. آخرین قیمت دلار چهارشنبه 25 فروردین، 24,233 تومان است که نسبت به آخرین قیمت هفته قبل، 55 تومان کاهش دارد. دلار آزاد هم که بعد از حادثه روز یکشنبه نطنز به 25,150 تومان صعود کرد در روزهای بعد به کانال 24 هزار تومان بازگشت و 24,850 تومان، قیمت خورد.
بازار آزاد، این هفته جولانگاه گروه های پرمصرف نایلون و نایلکس و سنگین بادی بود. در هفته ای که قیمت پ پ ها نوسان زیادی نداشت و به دنبال عرضه قابل توجه، رقابت های زیادی در گروه پ پ های نساجی رخ نداد، اما در گروه سنگین فیلم، سنگین بادی، سبک فیلم، سبک خطی و سنگین تزریقی، قیمت ها افزایشی بود. به گفته تأمین کنندگان بازار، کاهش موجودی انبارها از دلایل افزایش قیمت هاست. هر چند اجرایی شدن طرح افق، سامانه جامع انبارها و لزوم ثبت فاکتورهای فروش در سامانه جامع تجارت برای حفظ سهمیه ها، از دلایلی است که دسترسی به مواد اولیه را روز به روز دشوارتر از قبل کرده است.
بازار در حالی به استقبال هفته پایانی فروردین می رود که نفت صعودی است، نیما در حال افزایش است و هفته آینده، هفته پایانی برای خرید سهمیه کالاهایی است که سهمیه آن ها ماهیانه است.از این رو با توجه به شواهد بازار، احتمال می روند هفته آینده نیز، تقاضا در بورس کالا افزایش یافته و معاملات در بالای مرز 70 هزار تن بماند.
مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از دیماه سال 99 تا هفته چهارم فروردین 1400
آمار مقایسه ای بازار فیزیکی هفته جاری و هفته قبل
میزان معاملات هفته سوم فروردین ماه : 54.216 تن
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه