به گزارش ویکی پلاست، نسبت معاملات به عرضه ها هم، 90.8 درصد بود؛ درصدی مشابه هفته قبل؛ 90.5 درصد. این هفته هم معاملات روز دوشنبه و سه شنبه، دو چهره متفاوت داشتند. هر چه در روز دوشنبه، خریداران پ پ ها، به رقابت پرداختند، در روز سه شنبه، درصد رقابت ها نسبت به هفته قبل، کاهش یافت.
همچنان معاملات در محدوده 75 هزار تن و عرضه ها هم بالای 80 هزار تن است و از نظر عمومی و بدون توجه به مشکلات اساسی در کمبود عرضه برخی گروهها مانند PVC، محدودهی عرضه ها و معاملات، مناسب و مطلوب به نظر می رسد.
بازار هفته سوم تیرماه، دو رویداد مهم داشت. رویداد مهم اول، اظهارات مولاخواه، رییس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بود که بعد از گزارش صداوسیما در مورد بازار PVC، تأکید کرد فروش مواد اولیه در بازار آزاد ممنوع است و با واحدهای متخطی، برخورد می شود.
هر چند رییس سازمان حمایت، خبر جدیدی نداده بود و فروش مواد اولیه پتروشیمی در خارج از بورس کالا، تخلف به شمار می رود، اما این خبر تأثیر زیادی بر بازار آزاد گذاشت و بسیاری از واسطه ها، در واکنش به این خبر، از دادن قیمت، خودداری می کردند.
خبر دوم، صدور مجوز واردات برای محصول PVC بود. کمیته تخصصی پتروشیمی در راستای تنظیم بازار و به منظور کاهش التهاب بازار PVC، واردات این محصول را برای عرضه از طریق سازوکار قیمت گذاری تلفیقی تصویب کرد. حالا باید منتظر تأثیر سازوکار واردات و قیمت گذاری پودر PVC و تأثیر آن روی قیمت های بازار باشیم.
یکشنبه این هفته، قیمت های پایه در حالی اعلام شد که دلار نیمایی 465 رشد داشت و صعود قیمت های جهانی هم باعث شد، درصد میانگین افزایش قیمت های پایه این هفته، رتبه چهارم بیشترین افزایش در 15 هفتهی سال را تجربه کند.
همین صعود کافی بود تا نوار افزایشی بودن قیمت های هفته های گذشته، در این هفته هم ادامه یابد و باعث رشد میانگین نهایی معاملات کالاها در بورس کالا شود.
دلار نیمایی، پس از یکشنبه نیز دست از صعود نکشید و به مسیر خود ادامه داد و تا امروز 3.497 ریال، افزایش را در کارنامه ثبت کرده است و دو نرخ شنبه و یکشنبه، تکلیف دلار نیمایی قیمت های یکشنبه هفته آینده را معین خواهد کرد.
این هفته، دلار در صرافی ها، همه رکوردهای پیشین را پشت سر گذاشت و امروز به 22.200 تومان رسید. دلار صرافی امروز در مقایسه با پنجشنبه هفته گذشته، 3.250 تومان، افزایش دارد.
جدول مقایسه ای معاملات هفته جاری و هفته گذشته نشان می دهد، بیشترین افزایش حجم معاملات در گروه پ پ های شیمیایی اتفاق افتاده و نسبت به هفته قبل، 1317 تن افزایش یافته است.
در سوی مقابل، سبک خطی با 1792 تن، گروهی است که بیشترین کاهش در حجم معاملات را این هفته به نام خود ثبت کرد.
مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته دوم و هفته سوم تیر 1399
مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای امسال تا هفته سوم تیر 1399
مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات کالاهای پلیمری
سومین هفتهی ثبت بیش از 90 درصد میانگین معاملات به عرضه
میزان معاملات هفته سوم تیر ماه : 75.101 تن
جدول مقایسه معاملات هفته دوم و هفته سوم تیر 1399
نوسان میانگین هفتگی خرید و فروش دلار نیمایی از 7 تا 19 تیر 1399
نمودار نوسان قیمت فروش دلار صرافی ها از 7 تا 19 تیر 1399
مقایسه فروش دلارصرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از ابتدای امسال تا 19 تیر 1399
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه