چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۲۵ مهر ۱۳۹۸ 0 2159

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته چهارم مهرماه 1398

سرعت‌گیرهای افت حجم معاملات پلیمرها

سرعت‌گیرهای افت حجم معاملات پلیمرها
باز هم کاهش حجم معاملات پلیمرها در بورس کالا را شاهد بودیم گویی افت قیمت‌های پایه ترس از کاهش بیشتر نرخ را ایجاد کرده است. البته برای هفته جاری دلایل برای حمایت از بازار وجود دارد اما باز هم قیمت‌های پایه در بورس کالاست که سمت و سوی قیمت‌ها و جذابیت خرید را برجسته می‌کند.

به گزارش ویکی پلاست، افت 8.6 درصدی عرضه در بازار پلیمرهای بورس کالا در کنار کاهش قیمت‌های پایه در هفته گذشته موجب شد تا حجم تقاضا در هفته‌ای که گذشت با 5.1 درصد افت به نزدیکی 68 هزار تن برسد.

این رقم اگرچه در کمترین میزان در 5 هفته اخیر است ولی می‌توان بخشی از کاهش تقاضا را به افت عرضه‌ها ربط داد گویی قرار است برای این بازار اندکی خوش‌بینی تعریف کنیم.

در هفته گذشته حجم داد و ستد پلیمرها نیز با 4.7 درصد افت روبه‌رو شد که در نهایت حجم داد و ستد را به 53 هزار و 763 تن تقلیل داد یعنی هم‌اکنون بازار به متوسط هفتگی در 6 ماهه اول امسال نزدیک شده است.

البته در هفته‌ای که گذشت 65 درصد از عرضه‌ها مورد معامله قرار گرفت که بهتر از هفته قبل است اگرچه حجم تقاضای کل برای سومین هفته پیاپی کمتر از حجم عرضه‌های کل بود.

این موارد نشان می‌دهد که گویی بازار به یک مرز روانی و فنی برای حجم معاملات نزدیک شده است.

بازار به چند مرز خاص نزدیک شده است: یکی آن‌که حجم معاملات نزدیک به 2 هزار تن بالاتر از متوسط معاملات در شش‌ماه اخیر قرار دارد و نزدیک شدن این دو نرخ می‌تواند به تغییر جهت بازار کمک کند.

در هفته گذشته همچنین فاصله قیمت دلار آزاد و نیمایی به 700 تومان رسیده که بالاترین رقم از اواسط تیرماه تاکنون است که می‌تواند محرکی برای رشد صادرات به کشورهای همسایه باشد.

بازار عراق هم به زودی وارد فاز تجارت با ایران خواهد شد و اگر قرار باشد کالایی به این کشور صادر شود، از هم‌اکنون باید تولید آن آغاز شده و تقاضای مواد اولیه را تقویت می‌کند.

از سوی دیگر بازار آزاد با جرقه‌های پراکنده‌ای از رشد قیمت‌ها روبه‌روست اگرچه دلایل خاص خود را دارد ولی نشان می‌دهد که هنوز تقاضا در زیرپوست بازار وجود دارد.

این داده‌ها در کنار افت نسبی حجم معاملات در هفته‌های اخیر می‌تواند به افت نسبی موجودی انبارها منجر شده که پتانسیلی برای رشد مجدد تقاضاست.

قیمت دلار نیمایی هم اگرچه نزولی است ولی شتاب افت این نرخ به نسبت هفته قبل، بسیار کمتر شده و نوسان قیمت‌های جهانی است که می‌تواند برای قیمت‌های پایه در بورس کالا اثرگذاری بیشتری داشته باشد.

موارد فوق احتمال حمایت از حجم تولید در صنایع تکمیلی را مطرح می‌کند که می‌تواند به رشد تقاضا و افزایش حجم داد و ستد در بورس کالا منجر شده است.

البته تمامی این موارد چیزی بیش از یک گمانه‌زنی نیست ولی این احتمال را مطرح می‌کند که پتانسیل رشد حجم معاملات در بورس کالا وجود دارد.

در هر حال قیمت‌های پایه در بورس کالاست که نوسان نرخ را تعیین می‌کند و اگر شاهد رشد این قیمت باشیم، بازگشت تقاضا به بازار چندان هم دور از ذهن نیست.

اما اگر عکس این سیگنال یعنی تداوم افت قیمت‌های پایه را شاهد باشیم، ترس از کاهش بیشتر نرخ و عقب‌گرد تقاضا ایجاد خواهد شد.

این در حالی است که تقاضای واقعی از سوی مصرف‌کننده نهایی کم و زیاد نمی‌شود و اگر تقاضا برای محصولات نهایی تقویت شده باشد، باز هم بازار به روال روبه‌رشد خود باز خواهد گشت.

مقایسه قیمت بازار آزاد چند گرید شاخص پلیمری در 17 و 24 مهر  1398

مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای سال 98 تا هفته چهارم مهر

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته سوم و چهارم مهر 1398


جدول مقایسه معاملات هفته سوم و چهارم مهر 1398


نوسان میانگین هفتگی خرید و فروش دلار نیمایی از 13 تا 25 مهر 1398

نمودار نوسان قیمت فروش دلار صرافی ها از 13 تا 25 مهر 1398

مقایسه فروش دلار صرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از 24 تیر تا 25 مهر 1398

 


ویکی پلاست | توسعه ارتباطات، افزایش اطلاعات

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟