یکشنبه ۲ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۲ خرداد ۱۳۹۸ 2 1506

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته پنجم اردیبهشت 1398

اولین جرقه تغییر در بازار محصولات پتروشیمی

اولین جرقه تغییر در بازار محصولات پتروشیمی
این هفته، پتروشیمی ها هم بی‌میلی به خرید را حدس زده و با کاهش عرضه‌ها تلاش داشتند تا بازار فروش خود را مدیریت کنند. البته حضور در روزهای...

به گزارش ویکی پلاست، پس از چند هفته شاهد هستیم که جرقه‌های رشد قیمتی نه تنها مشاهده شده بلکه در حال گسترش است تا جایی که بازار پلیمرها در اواخر فعالیت در روز چهارشنبه وارد یک فاز افزایشی شده است. نوسان قیمت دلار و افزایش شکننده تقاضا را می‌توان دلایل اصلی این روند صعودی دانست اگرچه هنوز برای ادعای افزایش نرخ در بازار آزاد زود است ولی شواهد آن مشاهده می‌شود.

حجم معامله پلیمرها در بورس کالا در این هفته به نسبت هفته قبل، بیش از 10 درصد کاهش یافته است تا یکی از کمترین حجم‌های معاملاتی در هفته‌های اخیر به ثبت برسد تا جایی که این حجم به کمترین رقم از روزهای نیمه‌تعطیل ابتدایی سال جاری تاکنون رسیده است.

البته در هفته گذشته حجم عرضه‌ها به نسبت هفته قبل از آن بیش از 5 درصد و حجم تقاضا بیش از 15 درصد کاهش داشت. این شرایط را باید جدی گرفت زیرا از عقب‌نشینی جدی خریداران حکایت دارد گویی عرضه‌کنندگان هم بی‌میلی به خرید را حدس زده و با کاهش عرضه‌ها تلاش داشتند تا بازار فروش خود را مدیریت کنند.

البته حضور در روزهای پایانی ماه به معنی پایان یافتن بسیاری از سهمیه‌های خرید است بنابراین بخش مهمی از ضعف تقاضا این گونه توجیه می‌شود.

بازار داخلی اما در هفته جاری و مخصوصاً روزهای پایانی هفته اتفاقات مهمی را تجربه کرد که می‌تواند آینده بازار را ترسیم کند. برای چندین هفته پیاپی روند عمومی قیمت‌ها به سمت کاهش نرخ متمایل بود که رکود واقعی در این حوزه معاملاتی مهم را ایجاد کرد.

ضعف تقاضای نهایی حتی برای ظروف یکبار مصرف، تضعیف بازارهای صادراتی بالاخص در ماه رمضان در کشورهای منطقه، ضعف نقدینگی در بازار داخلی، رشد قیمت ها در بورس کالا و عدم اعتماد به آینده در کنار نوسان شدید قیمت دلار موجب شد تا آرامش از این بازار گرفته شود.

این در حالی بود که ضعیف شدن تولید در بازار داخلی هم به تقاضا برای مواد اولیه لطمه زد و هم جذابیت خرید در بورس کالا را کاهش داد بنابراین موجودی انبارهای تولیدکنندگان که بعضاً از پارسال باقی مانده بود در کنار مصرف ضایعات (نه برای همه واحدها) برای تغذیه بازار کافی بود.

این شرایط موجب شد تا توجه به قیمت دلار و یا تغییر روانی و یا خریدهای هیجانی را شاهد نباشیم یعنی رشد قیمت دلار در روزهای گذشته و حتی افزایش قیمت‌های پایه در بورس کالا به کمک بازار نیامد و به رشد قیمت‌ها منتهی نشد.

این در حالی بود که روزهای اخیر تغییر فاز را بازار جبراً تجربه کرد یعنی کاهش عرضه در بازار داخلی و رشد قیمت‌ها در  بورس کالا رشد نرخ در بازار داخلی را به رغم کاهش تقاضا به معامله‌گران تحمیل کرد گویی بازار به تازگی وارد روال عادی خود شده است.

با توجه به رشد قیمت‌ها در بورس کالا در کنار کاهش حجم معاملات در این بازار رسمی، بالاخره تقاضا در بازار از عرضه‌های موجود فزونی گرفت و در شرایطی که قیمت تمام شده در بورس به شدت به نرخ‌های موجود در بازار نزدیک شده، بازار واقعیت‌های معاملات را بالاخره حس کرد. این شرایط یعنی پتانسیل تداوم رشد قیمت‌ها وجود دارد ولی این تمام ماجرا نیست.

بازار اگرچه با ضعف عرضه‌ها و میل به رشد قیمت‌ها روبه‌روست ولی هنوز هم اهالی بازار خرید را چندان جذاب نمی‌بینند زیرا سفارش تولید به گستردگی هفته‌ها و ماه‌های قبل نیست و ضعف نقدینگی اجازه بهبود قدرتمند را به بازار نمی‌دهد.

با توجه به این شرایط چند سرعت‌گیر اصلی در برابر بازار قرار دارد و اگر این موارد تسهیل شود بازار رشد نرخ را جدی‌تر تعقیب خواهد کرد. بازار به نوسان قیمت دلار بدبین است و اگر تداوم افزایش نرخ را شاهد باشیم بازار پلیمرها نیز میل به رشد قیمت‌ها خواهد داشت.

قیمت‌های پایه در روز یکشنبه هم برای بازار مهم است آن هم در شرایطی که انتظار داریم بورس کالا در هفته جاری با رشد تقاضا همراه شود. البته رشد قیمت‌ها در روز شنبه می‌تواند یک سیگنال قیمتی مهم را به بازار ارائه کند. کاهش حجم معاملات در هفته‌های اخیر بالاخره اثرگذاری خود را بر نوسان قیمت‌ها به اثبات می‌رساند.

مقایسه میزان معاملات گروه های کالایی مختلف هفته پنجم و چهارم اردبهشت ماه 1398

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه
محمد پنجشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸
این که عرضه کم شده رو باید جدی گرفت چون به رشد قیمت و فشار بر تولید منتهی میشه. ممنون از ویکی پلاست که این موارد رو به خوبی بررسی میکنه ارسال پاسخ
سینا رنجبر پنجشنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸
عرضه کم مواد مشکل تولید کننده واقعی را زیاد اما قیمت بازار را روبه بالا می برد به این دلیل که با عرضه کم مواد برای پایین نیامدن قیمت تولید کننده واقعی که نیازش به تولید زیاد است مجبور می شود مواد را با قیمت بالاتر از بازار آزاد خرید نماید واین عامل با هزینه هایی که تولید دارد صرف نمی کند و سود جویان منفعت بیشتری ببرند این به سود تولید نیست وکارگاه ها بسته می شوند ومواد بلا تکلف در چرخه بعدی قرار می گیرد
واما اگر تولید را زیاد کنیم وقیمت پایین آوریم مواد در بازار اشباع شده و قیمت پایین می آید وبازرگانان خارجی به سوی مواد مفت خواهند آمند واین نیز برای اقتصاد کشور خوب نیست راه دیگر هم هست که باید برسی شود ارسال پاسخ

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟