جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

نگرانی بازارهای پتروشیمی آسیا به دنبال بالا گرفتن جنگ تجاری میان چین و آمریکا
معامله گران آسیایی با بالا گرفتن جنگ تجاری میان چین و امریکا نگران هستند که ممکن است تقاضا از سوی چین به عنوان یکی از واردکنندگان کلیدی محصولات پتروشیمی در بازار آسیا، کاهش یابد.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از یپنا، در هفته ای که گذشت، ایالات متحده آمریکا در تاریخ دهم ماه مه تهدید کرد که نرخ تعرفه های اعمالی بر 200 میلیارد دلار کالای چینی را تا سقف 25 درصد افزایش می دهد. از این رو فعالان بازار پتروشیمی آسیا در حال آماده سازی خود برای پیامدهای احتمالی و تطبیق با شرایط جدید هستند.

محصولات صنایع شیمیایی، پتروشیمی و پلاستیک ها در میان کالاهای یادشده قرار دارند. البته چین اعلام کرد که اقدامات مقابله ای را در دستور کار قرار می دهد.
گفتنی است که قیمت های منطقه ای برخی محصولات پتروشیمی در هفته گذشته ثابت بود و در پاره ای موارد با عقب نشینی خریداران کاهش یافت.

در این میان نگرانی عمومی این است که با بالا گرفتن جنگ تجاری میان این دو غول اقتصادی، تقاضا از سوی چین به عنوان یکی از واردکنندگان کلیدی محصولات پتروشیمی در بازار آسیا، به میزان بیشتری کاهش یابد.

در بازار آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS)، قیمت های اسپات برخی برندها، بر مبنای CFR چین، به زیر هزار و 500 دلار در هر تن سقوط کرده است. این در حالیست که برندهای دیگر با قیمت متوسط هزار و 500 دلار برای هر تن معامله می شوند.

با وضع تعرفه های جدید بر محصولات ساخت چین، تقاضا برای آکریلونیتریل بوتادین استایرن که در صنایع خودروسازی، الکترونیک، لوازم خانگی و محصولات تفریحی (recreational products) کاربرد گسترده ای دارد، مستقیما تاثیر می پذیرد.

همچنین در بازار پلی کربنات (PC)، پیش بینی بالا گرفتن جنگ تجاری میان آمریکا و چین، به تسریع روند نزولی قیمت ها در بازاری که اکنون با مازاد عرضه دست و پنجه نرم می کند، دامن زده است.

همچنین نگرانی های مشابه، در حال متوقف ساختن معاملات در بازار محصولات دیگر مانند بوتادین (BD)، الیاف پلی استر استیپل (polyester staple fibre) و پلی اتیلن سبک خطی متالوسن (MLLDPE) است.

اگر چه در بازار آدیپیک اسید (ADA) چین، تولیدکنندگان به دلیل وابستگی کمتر صادرات این محصول به بازار ایالات متحده، تاثیر افزایش تعرفه های آمریکا را ناچیز دانستند. وضعیت مشابهی در مورد بازار استایرن بوتادین رابر (SBR) چین وجود دارد.

یک تولیدکننده استایرن بوتادین رابر مستقر در چین می گوید: با توجه به عدم صادرات این محصول به ایالات متحده، تهدید اخیر آمریکا تاثیر قابل ملاحظه ای بر بازار استایرن بوتادین رابر چین نخواهد داشت.

ما نگرانی ای از این که آیا توافقی خواهد بود یا خیر، نداریم. با این همه، معتقدیم که دستیابی به یک توافق به مراتب برای اقتصاد جهانی بهتر است.

به نظر می رسد ماه ها گفتگو میان ایالات متحده و چین بی نتیجه ماند است. در تازه ترین دور گفتگوها، یک هیئت نمایندگی از مقامات عالی رتبه چینی، روز پنجشنبه 19 اردیبهشت، برای دستیابی به یک توافق محتمل دیدار کردند. اگر چه همانطور که فعالان بازار پیش بینی می کردند، دیدار یادشده دستاورد مثبتی نداشت.

وانگ کیانگ، تحلیلگر ارشد در کارگزاری چاینا مرچنت سکیورتیز (China Merchant Securities)، مستقر در شنژن چین، عنوان کرد: ایالات متحده قصد دارد با تحت فشار قرار دادن چین، رویکرد ما را نسبت به موضوعاتی مانند یارانه ها (subsidies) و مالکیت فکری (intellectual property) تغییر دهد. موضعی که چین بر حفظ آن پافشاری دارد و غیر قابل دست کشیدن است. از این روست که مذاکرات اخیر بی نتیجه ماند.

بر اساس این گزارش ، ایالات متحده در ابتدا برنامه داشت افزایش تعرفه اعمالی بر 200 میلیارد دلار کالای چینی از 10 به 25 درصد را از ماه ژانویه 2019 میلادی اجرایی کند. با این حال، طرح یادشده به دلیل در جریان بودن مذاکرات فشرده با طرف چینی، برای اجرایی شدن به ماه مارس موکول شد.

به دنبال آن، دو کشور از اعلام حصول پیشرفت مطلوب در مذاکرات خبر دادند و ضرب الاجل ماه مارس برای مدتی بیشتر تمدید شد. این وضعیت ادامه یافت تا این که پیام توئیتری پنجم مه دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، که خبر از افزایش نرخ تعرفه ها می داد، دوباره شگفتی همگان را برانگیخت.

ترامپ تهدید خود را فراتر برد و اعلام کرد که تعرفه 25 درصدی را علاوه بر کالاهای قبلی، بر گروه جدیدی از کالاهای چینی به ارزش 325 میلیارد دلار اعمال می کند.

صادرات چین در ماه آوریل، در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی، 2.7 درصد کاهش یافت و به 193 میلیارد و 500 میلیون دلار رسید. صادرات به ایالات متحده البته افتی 13.2 درصدی را تجربه و رقم 31 میلیارد و 400 میلیون دلار را ثبت کرد.

ارزش کل واردات چین با افزایش چهار درصدی به 179 میلیارد و 700 میلیون دلار رسید و واردات از ایالات متحده با کاهش بیش از 25 درصدی به 10 میلیارد و 300 میلیون دلار کاهش یافت.

بر اساس پیش بینی های انجام شده از سوی کارشناسان بین المللی انتظار می رود اقتصاد چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان بعد از ایالات متحده به شمار می رود، امسال تضعیف شود و رشد تولید ناخالص داخلی به 6 تا 6.5 درصد برسد. رقمی که کمتر از پایین ترین رقم ثبت شده در 28 سال گذشته یعنی 6.6 درصد در سال 2018 میلادی است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟