به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، صنعت نفت در مباحث محیط زیستی موضوعی آشنا است. پیش بینی های بلند مدت سالهاست بر این موضوع تمرکز دارند که گرم شدن جهانی کره زمین و افزایش خودروهای الکتریکی چگونه تقاضای جهانی برای نفت را تحت تاثیر قرار می دهند .
ولی یک تغییر دیگر هم هست که چندان مورد توجه این بخش قرار نگرفته ولی به اندازه خودروهای الکتریکی اهمیت دارد : جنگ بر سر پلاستیک. با کنار گذاشته شدن بسته بندی ها و کیسه های پلاستیکی و اقدام دولت ها در کاهش بسته بندی های دورریختنی، به این فکر می افتیم که پلاستیک هم بالاخره از نفت خام درست شده است .
در حال حاضر بیشتر مصرف جهانی نفت مربوط به بخش حمل و نقل میشود. صنعت پتروشیمی نفت خام را به عنوان ماده اولیه میگیرد و آن را به مواد شیمیایی تبدیل میکند که از آن پلاستیک می سازند. این صنعت کمتر از 15 درصد نفت تولید شده در جهان را مصرف میکند ولی انتظار نمی رود تا 2040 نیمی از رشد مصرف جهانی نفت را متعلق به خود سازد . یک تقاضای ثابت و قوی برای پلاستیک می تواند باعث افزایش مصرف نفت شود .
ولی یک مشکل وجود دارد. طبق پیشبینیها چون تقاضای پلاستیک سریع تر از رشد اقتصاد جهان در گذشته رشد کرده پس به همین روند ادامه خواهد داد ، گرچه فاصله بین این دو کم خواهد بود. برخی تحلیلگران هم ادعا می کنند که پلاستیک «غیرقابل رویت» مثل اجزای زیرساخت های دیجیتال، ابزارهای الکترونیکی و گوشیهای هوشمند منبع جدیدی از تقاضای غیرقابل جایگزین برای پلاستیک خواهند بود .
حدود 45 درصد پلاستیک تولید شده برای بسته بندی استفاده می شود. الکترونیک مصرف کننده 7 درصد است. اتحادیه اروپا بالاترین نرخ بازیافت را در دنیا دارد _ 30 درصد زباله جمع آوری شده. ولی هنوز هم قصد دارد مصرف پلاستیک بازیافتی خود را افزایش دهد .
کنیا استفاده از کیسه های یکبار مصرف پلاستیکی را ممنوع کرده است بازارهای نوظهور جهان باید از این اقدام تمدن مدرن استفاده کنند .
حدود 90 درصد نفت مصرف شده توسط بخش پتروشیمی، تبدیل به مواد شیمیایی با ارزش می شود، البته بخش زیادی از آن به پلاستیک تبدیل می شود. یعنی حدود دو سوم تقاضای نفت خام بخش پتروشیمی برای پلاستیک است .دولتها و مصرف کنندگان باید بر پلاستیکی که در طبیعت رها می شود تمرکز کنند. این کار را میتوان با جایگزینی و بازیافت پلاستیک انجام داد .
کاهش استفاده از کیسه های پلاستیکی و کاهش رشد تقاضای سایر پلاستیک ها می توانند استاندارد رشد تقاضای پلاستیک را از سه درصد سالانه در 2017 نصف کند. اگر سهم پلاستیک بازیافتی به جای پلاستیک نو از 5 درصد به 25 درصد تا 2040 برسد، نیاز به نفت کاهش بیشتری پیدا می کند .
طبق پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی، جایگزینی و بازیافت پلاستیک تقاضای نفت برای پتروشیمی را در 2040 بیش از 20 درصد کاهش می دهد. در این صورت نیاز به تولید مواد پتروشیمی با پایه نفت 20 درصد کاهش پیدا میکند. کاهش تقاضای نفت تا 2040 با معرفی خودروهای الکتریکی سریع تر می شود.
به این ترتیب زندگی واقعی میتواند جلوی طرح های بلندمدت را بگیرد .
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- تولید پلاستیک بازیافتی با مولکول های عجیب
- تولید بطری های 100 درصد قابل بازیافت
- گام بلند هلند در راستای حرکت به سوی بازیافت پلاستیک
- پلاستيکهای زیست تخریب پذیر (Compostable Plastics)
- عرضه ۱۰۰ هزار تن محصول حاصل از بازیافت پلاستیک تا سال ۲۰۲۵
- دستگاه جمع آوری و پرک ضایعات پلاستیک مخترع ایرانی، کارت شارژ بلیت می دهد
- میانبر «بازیافت» برای تامین مواد اولیه پتروشیمی
- نرخ بازیافت پلاستیک تا سال 2030 سه برابر می شود
- فیلم | پروژه جالب بازیافت پلاستیک در ترکیه