
به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، تجارت خارجی غیرنفتی کشور در سال۱۴۰۳ با ۱۱.۳۹درصد افزایش نسبت به سال۱۴۰۲ به رقم ۱۳۰میلیارد و ۲۱۹میلیون دلار رسید. از مجموع تجارت غیرنفتی کشور ۵۷میلیارد و ۸۴۴میلیون دلار به صادرات غیرنفتی (بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنیمهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) و ۷۲میلیارد و ۳۷۵میلیون دلار به واردات اختصاص داشتهاست که این میزان نسبت به مدت مشابه سالقبل به ترتیب ۱۵.۶۲درصد و ۸.۲۲درصد افزایش داشتهاست.
فرود عسگری، معاون وزیر اقتصاد و رئیسکل گمرک ایران در تشریح کارنامه مقدماتی تجارت خارجی کشورمان در سالگذشته گفت: میزان وزنی تجارت خارجی غیرنفتی کشور در این مدت ۱۹۱میلیون و ۲۲۹هزارتن بوده که نسبت به مدت مشابه سالقبل ۷.۶۳درصد افزایش نشان میدهد.
وی درخصوص میزان وزنی صادرات غیرنفتی و واردات در سالگذشته افزود: در سال۱۴۰۳ به میزان ۱۵۱میلیون و ۹۷۱هزارتن کالا از کشور صادر و ۳۹میلیون و ۲۵۸هزارتن کالا وارد کشور شدهاست.
به گفته وی صادرات غیرنفتی در مدت یادشده به لحاظ وزنی ۱۰درصد افزایش داشته و واردات در این مدت با یکدرصد کاهش مواجه بودهاست. عسگری درخصوص صادرات کالاهای پتروشیمی در سال۱۴۰۳ اظهار کرد: سالگذشته ۶۱میلیون و ۶۴۴هزارتن انواع کالاهای پتروشیمی به ارزش ۲۴میلیارد و ۹۱۴میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد که به لحاظ وزن ۲۷درصد و از حیث ارزش ۲۸درصد افزایش نشان میدهد.
رئیسکل گمرک ایران ۳ قلم عمده کالای صادراتی در سالگذشته را گاز طبیعی با ۶میلیارد و ۸۶۶میلیون دلار، پروپانمایعشده با ۳میلیارد و ۶۳۵میلیون دلار و بوتان مایعشده با ۲میلیارد و ۲۱۱میلیون دلار ذکر کرد.
بهگزارش روابطعمومی گمرک ایران، معاون وزیر اقتصاد و رئیسکل گمرک ایران درخصوص ۷کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان در سالگذشته افزود: در این مدت چین با ۱۴میلیارد و ۸۵۴میلیون دلار، عراق با ۱۱میلیارد و ۹۴۱میلیون دلار، اماراتمتحدهعربی با ۷میلیارد و ۲۰۱میلیون دلار، ترکیه با ۶میلیارد و ۸۸۹میلیون دلار، پاکستان با ۲میلیارد و ۴۲۳میلیون دلار، افغانستان با ۲میلیارد و ۴۱۴میلیون دلار و هند با یکمیلیارد و ۸۹۹میلیون دلار ۷ کشور عمده مقصد صادراتی کشورمان بودند.
عسگری درخصوص ۳ قلم عمده کالای وارداتی در سالگذشته اظهار کرد: طلا به اشکال خام با ۸میلیارد و ۵۱میلیون دلار، ذرت دامی با ۲میلیارد و ۹۷۸میلیون دلار و تلفنهایهمراه هوشمند با ۲میلیارد و ۴۰۲میلیون دلار ۳ قلم عمده کالای وارداتی در این مدت بودند.
کنجاله سویا با یکمیلیارد و ۹۵۴میلیون دلار، دانه سویا با یکمیلیارد و ۳۱۸میلیون دلار، انواع کشنده با یکمیلیارد و ۲۷۳میلیون دلار، برنج با یکمیلیارد و ۲۶۶میلیون دلار و قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با یکمیلیارد و ۵۳میلیون دلار نیز در رتبههای بعدی قرار دارند.
به گفته وی، اماراتمتحدهعربی با ۲۱میلیارد و ۹۸۱میلیون دلار، چین با ۱۹میلیارد و ۳۲۵میلیون دلار، ترکیه با ۱۲میلیارد و ۴۷۴میلیون دلار، آلمان با ۲میلیارد و ۴۳۰میلیون دلار، هند با یکمیلیارد و ۷۴۷میلیون دلار، هنگکنگ با یکمیلیارد و ۳۹۴میلیون دلار و فدراسیونروسیه با یکمیلیارد و ۳۵۰میلیون دلار ۷ کشور عمده طرف معامله واردات کشورمان در سالگذشته بودهاند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پليمر پاد جم
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه