رینگ داخلی پتروشیمیها همراستا با بازار جهانی حرکت کرد؛
تداوم رشد قیمتهای پایه
![تداوم رشد قیمتهای پایه](/images/news/175-mavad.jpg)
به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، از طرفی نرخ ارز توافقی با رشد ۰.۴درصدی همراه بود و موجب شد تا قیمت پایه ۸۲درصد از گروه محصولات پتروشیمی در هفته چهارم بهمنماه افزایشی گزارش شود.
شاخص برنت روز سهشنبه ۱۱فوریه به ۷۷دلار به ازای هر بشکه رسید که این موضوع به دلیل نشانههایی از کاهش عرضه از طرف روسیه و افزایش خطرات عرضه رقم خورد و بیش از یکدرصد افزایش نسبت به روز قبل را به ثبت رساند.
گزارشها نشان میدهد که تولید روسیه در ژانویه از سهمیه اوپکپلاس کاهش یافته است، در حالی که تحریمهای جدید ایالاتمتحده، افراد و نفتکشهایی را که نفت خام ایران را به چین منتقل میکنند، هدف قرار میدهد تا بر تهران فشار بیاورد.
ترامپ با افزودن بر خطرات عرضه، از اسرائیل خواست در صورت بازنگرداندن گروگانها در آخر هفته، به آتشبس خود با حماس پایان دهد و این امر خطر تجدید درگیری را افزایش داد؛ چراکه هر دو طرف یکدیگر را به نقض توافق متهم میکنند.
با این حال، با احتیاط ناشی از تشدید تنشهای تجاری و عدماطمینان اقتصادی گستردهتر، دستاوردها محدود شد. تعرفههای اخیر ترامپ بر فولاد و آلومینیوم میتواند بخش انرژی آمریکا، بهویژه حفاریهای نفت متکی به فولاد ویژه غیرقابل دسترس در داخل کشور را مختل کند.
در همین حال، افزایش قیمت گاز طبیعی در اروپا، نفت را مقرونبهصرفهتر کرده و به طور بالقوه تقاضا را افزایش داده است. از اینرو با روی کار آمدن دونالد ترامپ مسیر شاخص برنت در مدار صعود قرار گرفته و بازار جهانی محصولات پتروشیمی را نیز تحتتاثیر قرار داده است.
بنابراین بازار داخلی محصولات پلیمری و شیمیایی تحتتاثیر رشد نرخ ارز توافقی و وضعیت مثبت بازار جهانی در چهارمین هفته بهمنماه در کانال رشد قرار گرفت که معاملات تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی بورسکالای ایران را تحتتاثیر قرار داد.
رشد قیمت ۸۲درصد از پتروشیمیها
قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه ۲۱بهمن در حالی اعلام شد که قیمتهای پایه از ابتدای اردیبهشتماه سالجاری مسیر صعودی را طی میکنند. نرخ دلار مبادلهای برای سیوپنجمین هفته متوالی با رشد همراه بود و حدود ۲۶۲تومان افزایش را به ثبت رساند.
به عبارت بهتر دلار مبادلهای از ۶۶هزار و ۸۴۲تومان در روز ۱۴بهمنماه به ۶۷هزار و ۱۰۴تومان در روز ۲۱بهمن رسید و در واقع با ۰.۳۹درصد رشد همراه شد و از اینرو موجب افزایش ۸۲درصد از قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد.
در قیمتگذاری جدید پایههای محصولات پتروشیمی، دلار مبادله جای خود را به دلار توافقی داد و چهلویکمین قیمت پایه جدید محصولات پتروشیمی با دلار توافقی ۶۷هزار و ۱۰۴تومان، محاسبه و اعلام شد. این موضوع در حالی رخ داده است که قیمتهای جهانی در کانال صعودی قرار دارند و در کنار دلار توافقی موجب افزایش قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شدهاند.
قیمت پایه محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافت که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان میدهد که تغییرات قیمتهای جهانی اثر کمتری بر رشد قیمت پایه محصولات پتروشیمی دارد. بهطور کلی در چهارمین هفته بهمنماه روند بازار داخلی تحتتاثیر رشد دلار توافقی صعودی شد و در این بین قیمت پایه پلیمرها و محصولات شیمیایی نیز با اهرم دلار توافقی افزایشی شد؛ این در حالی است که بازارهای جهانی نیز بعد از آغاز به کار دونالد ترامپ در مدار صعودی قرار دارند.
بررسی قیمت پایه اعلامشده محصولات پلیمری در هفته چهارم بهمنماه نشان میدهد که 84درصد از این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین استایرنبوتادین رابر روشن 1502 با 2.6درصد رشد معادل 3هزار و 392تومان به قیمت 129هزار تومان رسید.
همچنین پلیپروپیلن شیمیایی 440L-548R طی هفته جاری با 2.6درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. 84درصد از گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمتها تحتتاثیر رشد 0.4درصدی نرخ دلار توافقی اتفاق افتاده است.
در گروه کالایی شیمیاییها نیز 80درصد از گروهها با افزایش قیمت همراه بودند و اوره گرانوله با 3.7درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد و در هفته چهارم بهمنماه قیمت پایه این محصول 24هزار و 193تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد.
اوره پریل نیز با 3.6درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشیهای گروه شیمیاییها قرار گرفت. در این گروه، اسید استیک در رده نخست کاهشیها قرار دارد و از اینرو با 3.1درصد افت در صدر کاهشیها قرار گرفت.
افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحتتاثیر تغییرات 0.4درصدی نرخ دلار مبنا برای تعیین قیمتهای پایه رقم خورده و این در حالی است که قیمتهای پایه در بازار جهانی تحتتاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ در کانال صعودی قرار گرفتهاند.
رشد معاملات پتروشیمیها در رینگ فیزیکی
بررسی بازار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی طی بازه زمانی 13 تا 17بهمنماه نشان میدهد این بازار میزبان 118هزار و 674تن انواع محصول پلیمری بود که با تقاضای 145هزار و 422تنی مواجه شد و در نهایت 94هزار و 274تن محصول پلیمری مورد معامله قرار گرفت.
مقایسه آمار فیزیکی طی بازه مورد بررسی و هفته پیش از آن نشان میدهد که حجم عرضه و میزان معاملات به ترتیب 5.2درصد و 1.4درصد افزایش داشته است، این در حالی است که میانگین قیمت پایه محصولات پلیمری در بازه زمانی 13 تا 17بهمنماه کاهشی بوده است.
همچنین بررسی بازار فیزیکی محصولات شیمیایی در هفته سوم بهمنماه نشان میدهد در رینگ فیزیکی محصولات پتروشیمی 65هزار و 814تن انواع محصول شیمیایی عرضه شد که با تقاضای 42هزار و 766تن مواجه شد و در پایان هفته 35هزار و 274تن محصول شیمیایی به فروش رسید.
مقایسه بازار فیزیکی محصولات شیمیایی طی هفته سوم بهمنماه با هفته پیش از آن نشان میدهد که میانگین قیمت پایه این نوع محصولات کاهشی بوده و حجم عرضه و معاملات در بازه زمانی 13 تا 17بهمنماه نسبت به هفته پیش از آن به ترتیب 5درصد و 5.5 درصد افزایش داشته است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه