به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافتند که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان میدهد که قیمتهای جهانی این محصولات بدون تغییر باقی ماندهاند یا در کانال کاهشی قرار دارند. این در حالی است که بازارهای جهانی در کانال نزولی قرار دارند.
تغییرات شاخص برنت در آخرین روز معاملاتی ۲.۱درصد کاهش داشت و به سطح ۷۱دلار به ازای هر بشکه رسید و به این ترتیب کاهش هفتگی ۴درصدی به ثبت رسید. فرآوری نفت خام چین در ماه اکتبر ۴.۶درصد کاهش یافت که منعکسکننده تولید کمتر کارخانه و مشکلات مداوم تقاضا بود.
علاوه بر این، آژانس بینالمللی انرژی و اوپک هر دو پیشبینی رشد تقاضای جهانی خود را کاهش دادند و آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد که مازاد عرضه یکمیلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۵ وجود داشته باشد. تقویت دلار آمریکا مولفه مهم و اصلی موثر بر قیمتهاست که به بالاترین حد در دوسال گذشته رسید و جذابیت کالاهای با قیمت دلار را کاهش داد.
دادههای اداره اطلاعات انرژی ایالاتمتحده نشان میدهد ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۲.۱میلیون بشکه افزایش یافت که بیش از انتظارات برای افزایش ۱.۹میلیون بشکهای بود. در پی کاهشی شدن بهای برنت در بازار جهانی، قیمتهای پایه فرآوردههای نفتی نیز تحتتاثیر آن در مدار نزولی قرار گرفتند و از اینرو محصولات شیمیایی در بازار داخلی نیز از بازار جهانی تاثیر گرفتند. این در حالی است که نرخ دلار مبادلهای برای بیستوچهارمین هفته متوالی به رشد خود ادامه داد و موجب شد قیمت پایه محصولات پلیمری به صورت یکپارچه بدون توجه به روند جهانی افزایشی شوند.
پتروشیمیها صعودی شدند
قیمت پایه محصولات پتروشیمی روز یکشنبه 27 آبانماه در حالی اعلام شد که قیمتهای پایه از ابتدای اردیبهشتماه سالجاری مسیر صعودی را طی میکنند. نرخ دلار مبادلهای برای بیستوچهارمین هفته متوالی با رشد همراه بود و حدود 780تومان افزایش را به ثبت رساند.
به عبارت بهتر دلار مبادلهای از 49هزار و 442تومان در روز 20 آبانماه به 50هزار و 223تومان در روز 27 آبانماه رسید و در واقع با 1.5درصد رشد همراه شد و از اینرو موجب افزایش 73درصد از قیمت پایه محصولات پتروشیمی شد.
این موضوع در حالی رخ داده است که قیمتهای جهانی در کانال نزولی قرار دارند و از طرفی قیمت نرخ دلار حواله در بازار مبادلهای به مسیر رشد تدریجی خود ادامه میدهد و موجب افزایش قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی در بازار داخلی شده است.
قیمتهای پایه 73درصد از محصولات پتروشیمی در حالی افزایش یافتند که تغییر قیمت این کالاها به میزان رشد دلار بود و نشان میدهد که قیمتهای جهانی این محصولات بدون تغییر باقی ماندهاند یا در کانال کاهشی قرار دارند. به طور کلی در هفته چهارم آبانماه روند بازار داخلی تحتتاثیر رشد دلار حواله در بازار مبادله صعودی شد و در این بین قیمت پایه پلیمرها به صورت یکپارچه افزایش یافت و 45درصد از محصولات شیمیایی نیز با اهرم دلار مبادلهای افزایشی شدند، این در حالی است که بازارهای جهانی در مدار نزولی قرار دارند.
بررسی قیمت پایه محصولات پلیمری اعلامشده در روز 27آبانماه نشان میدهد که 96درصد از محصولات این گروه با رشد قیمت همراه بودند و در این بین پلیپروپیلن شیمیایی MR230-ZR230 با 1.8درصد رشد معادل یکهزار و 13تومان به قیمت 57هزار و 168تومان رسید.
پلیاتیلن سنگین تزریقی طی هفته جاری با 1.5درصد رشد قیمت پایه در رده دوم این گروه قرار گرفت. در گروه کالاهایی که با دلار مبادلهای قیمتگذاری میشوند استایرن بوتادین رابر روشن 1502 با 0.9درصد افت، تنها کالای کاهشی در این گروه بود که نسبت به هفته گذشته 907تومان کاهش قیمت را به ثبت رسانده است.
بهطور کلی 96درصد گروه محصولات پلیمری با افزایش قیمت همراه بودند و رشد قیمتها تحتتاثیر رشد نرخ دلار حواله در بازار مبادلهای اتفاق افتاده و کاهش قیمت پایه یک گروه کالایی نیز تحتتاثیر عقبگرد بازارهای جهانی رقم خورده است.
در گروه کالایی شیمیاییها نیز 45درصد از گروهها با افزایش قیمت همراه بودند و دواتیل هگزانول با 2درصد رشد در رده نخست محصولات شیمیایی قرار دارد. در روز 27 آبانماه قیمت پایه این محصول 89هزار و 18تومان به ازای هر کیلوگرم اعلام شد.
زایلین مخلوط نیز با 2.4درصد افزایش قیمت در رتبه دوم افزایشیهای گروه شیمیاییها قرار گرفت. برای دومین هفته متوالی اوره پریل با 2.1درصد کاهش در قعر جدول شیمیاییها قرار دارد. افزایش قیمت پایه محصولات شیمیایی نیز تحتتاثیر تغییرات 780تومانی نرخ دلار مبادلهای رقم خورده و این در حالی است که قیمتهای پایه در بازار جهانی تحتتاثیر وضعیت نوسانات شاخص برنت در کانال نزولی قرار گرفتهاند.
کاهش عرضه در رینگ پتروشیمیها
بررسی تالار پتروشیمی و فرآوردههای نفتی طی بازه 19 تا 23 آبانماه نشان میدهد این بازار میزبان 115هزار و 754تن انواع محصول پلیمری بوده که با تقاضای 132هزار و 843تنی مواجه شده و در نهایت 94هزار و 187تن از این نوع محصول به فروش رسیده است. مقایسه آمار بازار فیزیکی محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی در هفتههای سوم و چهارم آبانماه نشان میدهد که حجم عرضه و معاملات محصولات پلیمری به ترتیب 2درصد و 12درصد کاهش را به ثبت رسانده و این افت معاملات در حالی رقم خورده که میانگین قیمت پایه این نوع محصولات نیز کاهشی بوده است.
بررسی بازار محصولات شیمیایی نیز نشان میدهد در هفته چهارم آبانماه 64هزار و 326تن از این محصول عرضه شد که استقبال 54هزار و 422تنی برای این محصول به ثبت رسید و در نهایت 40هزار و 635تن محصول شیمیایی مورد معامله قرار گرفت. میانگین قیمت پایه شیمیاییها در بازه زمانی 19 تا 23ماه جاری افزایشی رقم خورد؛ با این حال حجم عرضه و میزان معاملات این نوع محصول طی دو هفته متوالی به ترتیب 1.4درصد کاهش و 3.4درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه