دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۱۶ مرداد ۱۴۰۳ 0

کاهش قیمت نفت به‌وضوح با وضعیت اقتصادی نگران‏‏‏‏‌کننده در ایالات‌متحده و چین مرتبط است

سقوط آزاد بهای طلای ‌سیاه

سقوط آزاد بهای طلای ‌سیاه
قیمت نفت در بحبوحه نگرانی‌های رکود اقتصادی و تنش‌های ژئوپلیتیک سقوط بی‌سابقه‌ای را در روز‌های اخیر تجربه می‌کند. روز دوشنبه مورخ ۵ماه اوت، قیمت معاملات آتی نفت‌خام برنت با کاهش شدیدی مواجه و به ۷۵دلار در هر بشکه سقوط کرد.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، این کاهش، به‌ویژه در مقایسه با سطوح قیمت‌ها از دسامبر سال‌گذشته، افت قابل‌توجهی داشته‌است. این نوسانات نشان‌دهنده تغییرات عمده در بازار نفت و حساسیت بالای آن به شرایط اقتصادی و سیاسی است.

علت اصلی این سیر نزولی، با افزایش نگرانی‌ها درباره احتمال رکود اقتصادی در ایالات‌متحده که به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان شناخته می‌شود، مرتبط است.

درحالی‌که تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه -از جمله گزارش‌های اخیر درباره حملات هوایی اسرائیل به مدارس و تلفات غیرنظامیان- توجه کارشناسان را به خود جلب کرده، تمرکز اصلی بازار بر روی کاهش تقاضای نفت به دلیل رکود اقتصادی آمریکا و چین است.

عوامل اقتصادی کاهش قیمت

کاهش قیمت طلای‌سیاه به‌وضوح به وضعیت اقتصادی نگران‌‌‌‌‌کننده در ایالات‌متحده مرتبط است. داده‌های اخیر نشان‌دهنده کندی قابل‌توجه در رشد اشتغال، افزایش نرخ بیکاری و عدم‌تغییر معنادار در دستمزدها است.

این سیگنال‌ها حاکی از سرد‌شدن بازار کار و کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان هستند که به‌طور مستقیم بر تقاضای نفت تاثیر می‌گذارند، همچنین مشکلات اقتصادی تنها محدود به ایالات‌متحده نیست و کشورهای دیگر نیز تحت‌تاثیر قرار دارند.

 ایالات‌متحده و چین که هر دو از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهانی به‌شمار می‌آیند، کاهش‌‌‌‌‌هایی در بخش تولید خود گزارش کرده‌اند. این رکود همزمان در این دو اقتصاد کلیدی، نگرانی‌ها را درباره کاهش مصرف جهانی نفت افزایش داده و چشم‌انداز بازار را شدیدا منفی کرده‌است.

تاثیر تنش‌های ژئوپلیتیک

تنش‌های ژئوپلیتیک، به‌ویژه در خاورمیانه که منطقه‌ای غنی از منابع نفتی است، به لحاظ تاریخی تاثیر قابل‌توجهی بر قیمت نفت داشته‌‌‌‌‌اند. تنش‌های کنونی، شامل درگیری‌های اسرائیل و فلسطین که به حملات هوایی به مناطق غیرنظامی مانند مدارس منجر شده، ثبات منطقه را تحت‌الشعاع قرار داده‌است، با این حال در شرایط کنونی بازار، به‌نظر می‌رسد که تاثیر این تنش‌ها در مقایسه با نگرانی‌های اقتصادی کمتر باشد. بازار بیشتر به پیامدهای اقتصادی و کاهش تقاضا توجه دارد  تا خطرات فوری ناشی از درگیری‌های ژئوپلیتیک.

واکنش‌های بازار و روند معاملات

در معاملات روز دوشنبه، قیمت نفت به‌شدت تحت‌تاثیر قرارگرفت و افت قابل‌توجهی را تجربه کرد. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت معاملات آتی نفت‌برنت با 53‌سنت (0.7‌درصد) کاهش به 75دلار در هر بشکه رسید‌ و نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت(WTI) با 57‌سنت (0.6‌درصد) کاهش، 72دلار در هر بشکه فروخته شد.

این کاهش‌‌‌‌‌های مداوم نشان‌دهنده نگرانی‌های گسترده در بازار است و به‌ویژه با کاهش‌‌‌‌‌های بیش از 3‌درصدی قیمت‌ها در روز جمعه دوم ماه اوت، این چهارمین هفته متوالی نزول قیمت برای هر دو نوع شاخص نفت است. این روند نزولی نشان‌دهنده اضطراب عمیق در بازار و نگرانی‌های فزاینده در مورد وضعیت اقتصادی و تقاضای نفت است.

نگرانی در مورد تقاضا و عرضه

نگرانی‌ها در مورد رکود بالقوه ایالات‌متحده که با گزارش ناامیدکننده حقوق و دستمزد ماه ژوئیه تشدید شده، باعث افزایش نگرانی‌ها درباره تقاضای نفت در آینده شده‌است.

تحلیلگران موسسه ING به رهبری وارن پترسون تاکید می‌کنند که نگرانی‌ها در مورد تقاضای نفت چین نیز به‌شدت بر روند نزولی قیمت نفت تاثیر گذاشته‌است.

کاهش قابل‌توجه در مصرف گازوئیل توسط چین که بزرگ‌ترین سهم را در رشد تقاضای جهانی نفت دارد، بدبینی بازار را نسبت به آینده تقاضای نفت افزایش داده‌است. علاوه‌بر این، تصمیم اوپک برای ادامه برنامه خود در حذف تدریجی کاهش تولید داوطلبانه از ماه اکتبر، انتظارات برای افزایش عرضه نفت در اواخر سال‌جاری را به‌وجود آورده است.

افزایش تولید نفت اوپک در ماه ژوئیه، به‌‌‌‌‌رغم کاهش تولید پیشین، می‌تواند فشارهای نزولی بیشتری بر قیمت نفت وارد کند. با وجود فشارهای اقتصادی غالب، ریسک‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه همچنان تاثیر قابل‌توجهی بر بازار دارند. پس از مذاکرات آتش‌‌‌‌‌بس ناموفق در قاهره، خشونت‌ها در غزه در آخر هفته ادامه یافته و نگرانی‌ها درباره درگیری‌های گسترده‌‌‌‌‌تر در منطقه افزایش یافته‌است.

تونی سیکامور، تحلیلگر بازار IG مستقر در سیدنی، اشاره می‌کند؛ اگرچه احتمال یک جنگ منطقه‌ای وسیع کم است، این نگرانی نمی‌تواند به‌طور کامل نادیده گرفته شود و همچنان  سرمایه‌گذاران بازار نفت را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

سیاست‌های فدرال‌رزرو

سرمایه‌گذاران به‌دقت به‌دنبال داده‌های منتشره از شرکت‌ها و سازمان‌های ایالات‌متحده هستند تا تصویر واضح‌‌‌‌‌تری از وضعیت سلامت بزرگ‌ترین اقتصاد جهان به‌دست آورند. تونی سیکامور پیشنهاد می‌کند؛ اگر داده‌ها همچنان ضعف اقتصادی را نشان دهند، این می‌تواند به‌معنای آن باشد که فدرال‌رزرو در واکنش به شرایط اقتصادی به‌‌‌‌‌موقع عمل نکرده‌است.

 واکنش بازار به کاهش‌‌‌‌‌های احتمالی نرخ بهره از سوی فدرال‌رزرو می‌تواند تاثیرات زیادی بر قیمت نفت و وضعیت اقتصاد داشته‌باشد.

 تصمیمات فدرال‌رزرو در مورد نرخ بهره و سیاست‌های اقتصادی باید به‌دقت مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود وضعیت اقتصادی داخلی و جهانی در آینده چطور خواهد بود.

در نهایت، کاهش شدید اخیر در قیمت نفت‌خام برنت نشان‌دهنده تعامل پیچیده و چندجانبه بین شاخص‌های اقتصادی و تحولات ژئوپلیتیک است.

درحالی‌که نگرانی‌ها در مورد رکود اقتصادی ایالات‌متحده و کاهش تقاضای نفت در حال‌حاضر در کانون توجه بازار قرار دارد، تنش‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه نیز به نوسانات قیمت نفت دامن می‌زند. با توجه به اینکه سرمایه‌گذاران منتظر داده‌های اقتصادی بیشتر و واکنش‌های سیاستی از سوی نهادهای مالی کلیدی هستند، مسیر آینده قیمت نفت همچنان نامشخص و تحت‌تاثیر ترکیبی پیچیده از عوامل اقتصادی و ژئوپلیتیک قرار دارد.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟