به گزارش ویکی پلاست به نقل از مهر، احمد حسینی با اشاره به تازه شدن درخواست قدیمی پتروشیمیها برای خروج محصولاتشان از بورس انرژی گفت: متاسفانه در حال حاضر که بازار برخی محصولات پتروشیمی ها به دلیل سیاست گذاری های نادرست و شکل گیری دلالی، از تعادل خارج شده، این موضوع دوباره مطرح شده اما عملی شدن آن منجر به احیای امضاهای طلایی می شود.
وی ادامه داد: پیش از اینکه عرضه محصولات پتروشیمی در بورس انرژی الزامی شود، شرکت بازرگانی پتروشیمی مسوول فروش فرآورده های پتروشیمی بود که با حاشیه دار شدن آن و فروش خارج از رویه، بساط آن برچیده شد و شرکت های پتروشیمی مکلف شدند محصولات خود را در بورس انرژی عرضه کرده و بفروش برسانند.
وی گفت: با تحولات اخیر بازار ارز و شکل گیری بازار دلالی و اظهارنظر اخیر وزیر نفت درباره حضور دلالان در بورس، بهانه تراشی برای خروج پتروشیمی ها از بورس دوباره آغاز شده است.
حسینی با تاکید بر اینکه فضای بورس برای عرضه و تقاضا شفاف است، اظهار داشت: دولت طی ماههای اخیر با دخالت در روند عرضه و تقاضا و تعیین سقف قیمتی موجب اخلال در روند بازار شد و در یک تصمیم با تاخیر، قیمت فرآورده های عرضه شده در بورس را حذف کرد؛ که این حذف سقف قیمتی موجب شد قیمت محصولات در بورس انرژی واقعی شود وجذابیت خود را برای دلالان از دست بدهد.
به گفته این کارشناس پتروشیمی، اگر نقصی در بازار و بین عرضه و تقاضای فرآورده ها وجود دارد باید با سیاست گذاری صحیح مدیریت شود. اگر هم مشکلی در بخش نظارت بر شرکت ها یا صحت اهلیت خریدار وجود دارد می توان با تدوین قوانین نظارتی بیشتر این مشکل را برطرف کرد.
وی با بیان اینکه به نظر می رسد شرکت ملی پتروشیمی با خروج پتروشیمی ها از بورس موافق است، افزود: برخی محصولات مانند پِت گرید پزشکی را چون مصرف کننده مشخص دارد می توان به صورت مستقیم قرارداد فروش منعقد کرد اما درباره سایر محصولات چنین چیزی موجب فساد است و ممکن نیست.
این در حالی است که عموما سهام داران پتروشیمی موافق عرضه در بورس هستند چرا که سود تضمینی، بدون ریسک و شفاف وجود دارد اما اغلب مدیرعامل ها وروسای هیات مدیره داعیه دار خروج عرضه فرآورده های پتروشیمی از بورس هستند.
حسینی درباره تسویه ارزی نرخ خوراک پتروشیمی ها نیز گفت: چنین کاری کاملا امکان پذیر است. توجه داشته باشید حاشیه سود پتروشیمی هایی که خوراک گازی مصرف می کنند، بالاست چرا که عمده محصول آنها صادر می شود.
از سویی دیگر در حال حاضر گفته می شود قیمت پایه محصولات بر اساس دلار ٤٢٠٠ تومانی است در حالی که شواهد موجود نشان می دهد به طور مثال برای محصولی مانند پی.وی.سی قیمت پایه بین ١١ تا ١٢ هزار تومان محاسبه می شود.
این کارشناس صنعت پتروشیمی ادامه داد: ممکن است گفته شود اکنون پتروشیمی ها درآمد صادراتی خود را در سامانه نیما عرضه می کنند و نیازی به تسویه ارزی نرخ خوراک آنها نیست؛ در پاسخ باید گفت که اکنون بر اساس اهرم های فشار همانند اجازه برکناری اعضای هیات مدیره از سوی دولت، این عرضه ارز شکل گرفته است.
وی تاکید کرد: دولت برای ایجاد یک منبع درآمدی ارزی تضمینی برای خود، براحتی می تواند با یک مصوبه، تسویه نرخ خوراک پتروشیمی ها را از ریالی به ارزی تبدیل کند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه