به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، حدود یک ماه قبل فعالان صنایع مرتبط با مواد اولیه بطری در جلسهای با وزیر صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد خود را در مورد حذف مرحله خرید تولیدکنندگان پریفرم از بورس ارائه و درخصوص قیمتگذاری محصولات پتروشیمی با توجه به بسته جدید ارزی دولت مسائل مورد نظر خود را مطرح کردند؛ مسالهای که همچنان در مورد آن تصمیمی اتخاذ نشده تا قیمت مواد اولیه بطری بهصورت روزانه تغییر کرده و در این میان به دلیل سودجویی برخی واسطهگران، تولیدکنندگان صنایع مرتبط با چالش جدی مواجه باشند.
پیمان فروهر، دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی با اشاره به اینکه در این پیشنهاد قرار است به جای حضور تولیدکنندگان پریفرم در بورس، تولیدکنندگان نهایی وارد بورس شوند و مواد اولیه خود را از این محل خریداری کنند، اظهار کرد: علاوه بر این قرار است در ازای عقد قراردادها، اجرتی در اختیار تولیدکنندگان پریفرم بگذارند تا آنها مواد اولیه تولید بطری را به پریفرم تبدیل کنند و در اختیار تولیدکنندگان صنایع مربوطه قرار دهند.
مسالهای که همچنان در ارتباط با آن تصمیمی اتخاذ نشده تا فعالان صنایع مرتبط با مواد اولیه بطری از جمله صنایع شیر، روغن نباتی، انواع نوشیدنی، آبمیوه، آب معدنی، انواع شوینده، مایع ظرفشویی و دستشویی و سایر محصولات کماکان با چالش گرانی و کمبود مواد اولیه برای تولید محصولات خود روبهرو باشند.
وی ادامه داد: با توجه به مسائل مختلفی که در ارتباط با قیمت محصولات پتروشیمی به وجود آمده، نوسان قیمت ارز موجب شده تا تولیدکنندگانی که به مواد اولیه بطری بهعنوان مبنای کار خود نیاز دارند، با مشکلات عدیدهای روبهرو شوند که کمبود و گرانی ماحصل آن است.
مشکل اساسی که تامین بطری آب معدنی و آشامیدنی، ماءالشعیر و مالت، نوشابه، لبنیات، روغن نباتی و مواد شوینده و بهداشتی را با چالش روبهرو کرده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان آبهای معدنی و آشامیدنی با بیان اینکه چندی پیش نیز با دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، صادرات پریفرم پلیاتیلن که برای تولید انواع بطری استفاده میشود، به دلیل کمبود و افزایش قیمت شدید بطری مصرفی صنایع داخلی ممنوع شد، گفت: اما باید بدانیم که هرچند ممنوعیت صادرات مواد اولیه بطری در راستای کمبود و گرانفروشی این مواد اثرگذار بود اما بهطور حتم مهمترین مشکل صنعتگرانی که مواد اولیه بطری مهمترین ملزوم آنها برای فعالیت است، داخلی بوده و مربوط به گرانفروشی و احتکار سودجویانی است که از بورس اقدام به خرید «پت» میکنند.
اواخر خردادماه بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت در دستوری به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان خواستار نظارت و جلوگیری از فروش پریفرم و سایر ملزومات پلاستیکی با قیمتهای حاشیهای بازار از سوی تولیدکنندگانی شد که مواد را از طریق بورس خریداری میکنند.
دیدگاه خود را بنویسید
در این میان هم صداهایی می شنویم که ظاهر زیبا دارند ولی دقت که می کنید صرفا حرفشان این است که رانت را به ما بدهید!!صنایع نوشیدنی می خواهند مواد 4200 تومانی را بگیرند و با دلار 16000 تومانی صادر کنند که الان هم می کنند.
انشاالله با آزاد سازی قیمت و حذف رانت از ریشه آن شاهد پایان این منفعت طلبی ها باشیم. ارسال پاسخ
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- حذف دلالان و واسطه ها با ایجاد نظام توزیع صنعتی و شفاف در کشور
- بازار پت امسال آرام میگیرد؟
- پلاستیک پنهان در چه موادی وجود دارد؟
- زندگی دوباره بطریهای پلاستیکی
- پت همچنان میتازد
- دلالان انبار شرکتهای پتروشیمی را «قرق» کردهاند/ جریمه میدهند اما محصولات را نمیبرند
- در نظر گرفتن سودهای اضافه برای پتروشیمی ها جهت متعادل کردن بازار پلاستیک!
- تاثیر 10 درصدی ممنوعیت صادرات پریفرم پت بر بازار مواد اولیه بطری/واسطهها و محتکران کمبود ایجاد کردند
- رد پای دلالان در کمبود مواد اولیه بطری و بسته بندی