یکشنبه ۲ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

عرضه ۳.۳ میلیارد یورو ارز پتروشیمی ها به بازار / جولان دلالها در بورس کالا
شرکت های پتروشیمی از ابتدای سال تا نوزدهم شهریورماه، در مجموع ۳ میلیارد و ۳۲۱ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۵۹۴ یورو ارز وارد کشور کرده‌اند که به نسبت سال گذشته نیز در چنین ماه‌هایی این رقم درست و صحیح بوده است.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: جنگ اقتصادی جنگ با تولید و صادرات است و در این جنگ باید علاوه بر توجه به تولید و صادرات، منابع ارزی کشور بهینه استفاده شود.

وی افزود: وقتی معاون اول رئیس‌جمهور اعلام کرد نرخ ارز 4200 تومان است، ما بدون آنکه بخشنامه ای صادر شده باشد، فردای همان روز ارز خود را با این نرخ وارد بازار کردیم،.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی تصریح کرد: از تاریخ 16 مرداد 97 تا 19 شهریور 97 کل ارزی که در این سامانه وارد شده است، یک میلیارد و 467 میلیون و 932 هزار یورو بود که از این میزان یک میلیارد و 76 میلیون و 859 هزار یورو سهم پتروشیمی‌هاست، بنابراین می‌توان گفت 73 درصد از ارزی که در این مدت یک ماه و خرده‌ای وارد سامانه ارزی نیما شد متعلق به پتروشیمی‌ها بود. 

وی تصریح کرد: جالب است بدانید تا قبل از صحبت‌های جناب آقای رئیس‌جمهور سهم ارز پتروشیمی‌ها در این سامانه 82 درصد بود و با اولتیماتومی که رئیس جمهور به صادرکنندگان داد، مابقی گروه‌ها نیز ارز خود را تا حدودی وارد این سامانه کردند، ولی باز می‌بینیم اختلاف 391 میلیون یورویی بین ارز پتروشیمی‌ها و سایر گروه‌ها وجود دارد. 

مهدوی با  بیان اینکه از زمان راه‌اندازی سامانه نیما یعنی از تاریخ 16 اردیبهشت تا تاریخ  15 مرداد یک میلیارد و 842 میلیون و 450 یورو وارد این سامانه شده است که متعلق به پتروشیمی‌ها است، گفت: اگر بخواهیم از زمان اعلام سیاست تک‌نرخی شدن نرخ ارز تا زمان عملیاتی شدن سامانه نیما بررسی کنیم، باید بگوییم 181 میلیون یورو ارز از طریق پتروشیمی‌ها فروخته شد و از ابتدای سال تا زمانی که نرخ ارز 4 هزار و 200 تومانی اعلام شد، 215 میلیون یورو ارز توسط پتروشیمی‌ها به صرافی‌ها داده شد.

وی ادامه داد:‌ در روزهای اخیر نیز شاهد هستید که رئیس‌جمهور به وزیر نفت مأموریت دادند تا عرضه ارز پتروشیمی‌ها را نظارت و رصد کنند که اگر موردی بود قطعا وزیر نفت آن را اعلام می‌کرد، وزیر جلسات متعددی با پتروشیمی ها در این خصوص داشت و نتایج مثبت این جلسات را اعلام کرده است.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی تصریح کرد: ما از دولت مجوز داشتیم که 30 درصد از ارز خود را نگه داریم و آن را صرف هزینه‌های جاری، بازپرداخت فاینانس ها و خرید تجهیزات کنیم، بعد از آنکه وزیر نفت مسئول نظارت بر این امور شد، اعلام کرد که پتروشیمی ها تنها 25 درصد از ارز خود را می توانند صرف هزینه های خود کنند.

وی افزود: شرکت های پتروشیمی از ابتدای سال تا نوزدهم شهریورماه، در مجموع 3 میلیارد و 321 میلیون و 227 هزار و 594 یورو ارز وارد کشور کرده‌اند که به نسبت سال گذشته نیز در چنین ماه‌هایی این رقم درست و صحیح بوده است.

مهدوی اذعان داشت: جالب است بدانید ارز پتروشیمی‌ها در سامانه نیما به گفته مسئولین همین سامانه ارزان‌ترین ارز بود به طوری که میانگین ارز پتروشیمی‌ها 8 هزار و 995 تومان و ارز سایر گروه‌ها 9 هزار و 310 تومان معامله شد.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی در خصوص تفاوت آمارهای گمرک و آمارهای صادراتی که از سوی مسئولان پتروشیمی اعلام می‌شود، گفت: این آمارها کمی با هم اختلاف دارد که علتش این است که مسئولان گمرک، صادرات LPG را نیز به عنوان یک محصول پتروشیمی محاسبه می‌کنند در صورتی که حجم قابل توجهی از گاز LPG توسط مجموعه صنعت گاز و پالایش کشور صادر می‌شود و سهم ما از صادرات LPG بسیار اندک است، ولی با این حال گمرک کشور در سال 96 اعلام کرده بود که 39 میلیون تن به ارزش 14.5 میلیارد دلار صادرات محصولات پتروشیمی بود، اما این آمارها با آمارهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی اختلاف حدود 10 میلیون تنی دارد که علتش همین موضوع است.

وی ادامه داد: متأسفانه باید اعلام کنم شرکت سابیک عربستان که یک شرکت دولتی است، در حالی رایزنی با مشتریان صنعت پتروشیمی ایران است که قصد دارد این مشتریان را از خرید پتروشیمی ایران منصرف کند، با این شرایط که ما باید مشتریان خود را حفظ کنیم، اما در حال حاضر مشغول دفع فشارهایی هستیم که از داخل به ما وارد می‌شود. 

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی اذعان داشت: ما برای عرضه محصولات در داخل کشور کف عرضه‌ای را داریم و موظف هستیم که حداقل این کف را رعایت کنیم و اگر شرکت پتروشیمی‌ بیشتر از این کف را نیز خواست در بورس کالا عرضه کند ممانعتی وجود ندارد.

وی افزود: در سال 96 از ابتدای سال تا تاریخ 20 شهریورماه 2 میلیون و 622 تن تقاضا وجود داشت که یک‌باره در سال 97 این میزان با رشد 300 درصدی به 7 میلیون و 704 هزار و 75 تن رسید که من همین جا سؤال می‌کنم آیا میزان تولیدات کشور افزایش پیدا کرده یا اتفاق دیگری رخ داده که به یکباره تقاضا برای محصولات پتروشیمی در داخل کشور بالا می‌رود؟ در صورتی که ما حتی یک کیلو PET صادر نکرده‌ایم.

مهدوی با بیان اینکه "غیر از این است که دلالان تقاضای کاذب در بورس کالا ایجاد کرده‌اند"، گفت: یک مشت دلال نقدینگی خود را در بورس کالا سرازیر کردند و این بورس، یک بورس واقعی نیست.

وی افزود: خود بورس کالا هم می داند که مشکل دارد و در این موضوع با ما مواف است ولی می گوید که من دستوری عمل می کنم.

وی ادامه داد: ما مخالف بورس نیستیم و اما معتقدیم که باید دست دلال‌ها از بورس قطع شود و پیشنهاد داریم که قراردادهای بورس بلندمدت شود، شما ببینید الان یک کار خوبی که انجام شد این است که مشتریان محصولات پتروشیمی باید آدرس واقعی خود را به مجتمع‌های پتروشیمی بدهند تا محصول به آدرس واقعی ارسال شود و دیگر مشتری حق ندارد تغییر آدرس دهد، زیرا براساس قانون جدید، شرکت‌های پتروشیمی محصول را به مشتری نمی‌رسانند و این موضوع موجب شده است که الان نه تنها انبارهای برخی مجتمع‌های پتروشیمی پر از محصول شود، بلکه در خطوط تولید و داخل واحدها نیز محصولات انباشته‌ شده‌اند، این موضوع می‌تواند کمک کند به پایین آمدن قیمت و کوتاه شدن دست دلال‌ها، اما باید مسئولان وزارت صنعت و بورس نیز برای مشتریان که نمی‌توانند محصولات خود را بارگیری کنند جریمه در نظر بگیرند و معاملات آنها حداقل ابطال شود که شاهد انبار محصولات تولید شده در خود مجتمع‌های پتروشیمی نباشیم و این محصولات به مشتریان واقعی برسد. 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟