حذف معافیت مالیاتی صادركنندگان مواد خام و نیمهخام برای جلوگیری از خامفروشی و حمایت از تولید داخل است
به گزارش ویکی پلاست به نقل از شادا، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب مورخ 1402.7.6 روزنامه جهان صنعت با عنوان «تنبیه صادرکنندگان» توضیح داد: فلسفه تصمیم قانونگذاران برای حذف معافیت مالیاتی صادرکنندگان مواد خام و نیمهخام برای جلوگیری از خامفروشی است.
در حقیقت با هدف جلوگیری از خامفروشی و حمایت از تولید داخل، درآمدهای حاصل از صادرات مواد معدنی، فلزی غیرفلزی، نفت، گاز و پتروشیمی خام و نیمهخام مشمول مالیات میشوند؛ البته صادرات محصول مشمول مالیات و عوارض نیست.
همچنین طبق مصوبه مجلس، دریافت مالیات از پتروشیمیهایی که خامفروشی میکنند، علاوه بر سرازیر کردن این مالیات در زندگی مردم، تشویق آنها برای ایجاد صنایع پاییندستی و در نتیجه آمدن نفت بر سر سفرههای مردم را به دنبال دارد.علاوه بر این طبق ابلاغیه اقتصاد مقاومتی و اصلاح الگوی مصرف، باید میزان خامفروشی کاهش یابد و صنایع پاییندستی توسعه پیدا کند.
با این حال وابستگی اقتصاد ملی به خامفروشی نفت و گاز همچنان بالا است. به همین دلیل در اواخر اردیبهشت ماه امسال، به دلیل اینکه معضل خامفروشی نفت، گاز، مواد معدنی، فلزی و غیرفلزی در کشور وجود دارد، مجلس شورای اسلامی تصویب کرد که معافیت مالیاتی برخی از این مواد خام و نیمهخام برداشته شود.
اخذ مالیات از صادرات مواد خام و نیمهخام دو فایده دارد، نخست اینکه در صورت اصرار بر صادرات، صادرکنندگان باید مالیات آن را بپردازند که این مالیات وارد زندگی مردم خواهد شد و دوم اینکه صنعتگران به تبدیل مواد خام و نیمهخام به زنجیرههای پاییندستی و ایجاد ارزشافزوده تشویق میشوند که اینگونه و به همین دلیل میتوان افراد بیشتری را مشغول به کار و برای آنها درآمد پایدار ایجاد کرد.
صنایع پتروشیمی که به راحتی صادرات میکنند و مالیات نمیدهند، تلاشی هم برای گسترش صنایع پاییندستی نمیکنند؛ چراکه انگیزهای برای این کار ندارند.لازم به ذکر است که درآمدهای حاصل از صادرات مواد و محصولات معدنی و صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی از جمله بیلت، بلوم و اسلپ، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی ازجمله قیر و متانول، اوره و پلیاتیلن به صورت خام و نیمهخام در تمام نقاط کشور، مشمول مالیات و عوارض صادراتی میشود که ازجمله آثار و پیامدهای این مهم میتوان به مواردی مانند افزایش درآمدهای مالیاتی دولت، کاهش خامفروشی، تامین مواد اولیه برای تولید داخل و همچنین تکمیل زنجیرههای ارزش تولید اشاره کرد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه