به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، با ورود نرخ دلار آزاد به کانال ۴۹هزار تومانی، سطوح قیمتی کانال ۴۸ حمایت جدید دلار خوانده شد. در این میان دلار هرات نیز به تبعیت از بازار تهران دچار افت نرخ شد و در نیمه کانال ۴۸ قیمت خورد. عدهای از تحلیلگران بر این باورند که درصورت عبور دلار آزاد از حمایت ۴۸، بازار دچار شوک کاهشی خواهد شد و احتمال ریزش شارپی وجود دارد.
یکی از دلایل این افراد جهت توجیه ادعای خود، ورود دلارهای خانگی به بازار در صورت فاصله گرفتن نرخ از کانال 50هزار تومانی است.
اما همچنان عدهای از فعالان بازار معتقدند که خبر جریانساز جدیدی در بازار وجود نداشته و بر همین اساس افت نرخهای صورت گرفته را قابل بازیابی میدانند. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد در واپسین معاملات نقدی روز پنجشنبه 18 خرداد با حدود 990 تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه به رقم 49هزار و 400 تومان رسید. نوسان کاهشی قابلتوجه دلار در معاملات بازار سکه نیز بازتاب شد.
قیمت هر قطعه سکه طلا طرح جدید در جریان معاملات روز پنجشنبه با حدود 12 پله کاهش نسبت به نرخ پیشین در سطوح قیمتی کانال 27 میلیون تومانی ثبت شد که این اتفاق توجه بسیاری از معاملهگران را به خود جلب کرد.
روزهای کاهشی بازار خرداد
بررسی نمودار نرخ دلار آزاد در معاملات خرداد ماه حاکی از آن است که نرخ این ارز از روزهای ابتدایی ماه سوم بهار تا روز پنجشنبه هجدهم این ماه حدود 5درصد افت داشته است. هر برگ از این اسکناس آمریکایی که واپسین معاملات خود در اردیبهشت ماه را در رقم 51هزار و 950 تومان به ثبت رسانده بود در معاملات عصر روز پنجشنبه 18 خرداد به رقم 49هزار و 400 تومان رسید.
تحلیلگران سناریوهای مختلفی را در توجیه روند کاهشی چشمگیر نرخ ارز در خرداد ماه بیان میکنند که از مهمترین آنها میتوان به کاهش ریسکهای سیاسی و همچنین تقویت بخش عرضه بازار توسط بانک مرکزی اشاره کرد. به عقیده برخی از کارشناسان، سفر مقامات مهم خارجی به کشور و همچنین سیگنالهایی مبنی بر بهبود رابطه ایران و آژانس انرژی اتمی از ریسکهای سیاسی موجود در فضای بازار کاسته و سمت و سوی انتظارات معاملهگران را تغییر داده است.
از سوی دیگر تقویت بخش عرضه توسط نهاد بازارساز در معاملات رسمی نیز توانسته تا حد قابلتوجهی تقاضاهای خرد موجود در بازار را برطرف کند. از آنجا که هر شخص میتواند با ارائه کارت ملی خود حدود 2هزار دلار بهصورت رسمی با نرخ پایینتر از بازار تهیه کند، از فشار تقاضای موجود در بازار آزاد کاسته شده و همین امر به کاهش نرخ ارز در این گونه از معاملات منجر شده است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه