به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، سیدرضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تعاملات گسترده بین ایران و ارمنستان در یک سالگذشته گفت: بنده و دیگر وزرا و فعالان اقتصادی ایران به ارمنستان سفر کردیم که در این سفرها ملاقاتهای زیادی شکل گرفت و خوشبختانه تاثیرات زیادی در تعاملات اقتصادی بین دو کشور ایجاد شدهاست.
فاطمیامین افزود: برای ما ایجاد روابط اقتصادی با کشورهای همسایه، بهویژه ارمنستان اهمیت بسیار بالایی دارد و امیدواریم این روند رو به رشدی که در اقتصاد و تجارت بین دو کشور آغازشده ادامه پیدا کند و تقویت شود.
وی با اشاره به ۲۳ سرفصل کاری که در سفر خود به ارمنستان مشخص شده بود گفت: کارهای بزرگی در حال انجام است که یکی از آنها پیوستن ایران به اوراسیا است و قطعا وقتی الحاق ایران به اوراسیا کامل شود، روابط بین دو کشور خیلی بهتر و سریعتر رشد خواهد کرد.
فاطمیامین گفت: موضوعات متنوعی از جمله راهاندازی مرکز تجاری ایران در ایروان، ارائه خدمات فنی و مهندسی شرکتهای ایرانی به ارمنستان، تهاتر و نقل و انتقال پول از جمله اقداماتی است که انجامشده و پیشرفته و کارهای دیگری مثل تعرفههای حملونقلی هست که نیاز به پیگیری دارد. رشد ۴۰درصدی مبادلات بین دو کشور از ابتدای سال۲۰۲۲ تاکنون نشان از روند رو به رشد تجارت دو کشور دارد.
در ادامه این جلسه تیگران خاچاطوریان وزیر دارایی جمهوری ارمنستان با بیان اینکه این اولین سفر وی به ایران است و با مثبت ارزیابیکردن سطح روابط گفت: مسیر روابط دو کشور در جهتی است که اکنون نهتنها میتوانیم در موضوعاتی که مربوط به وزارتخانههای ما هست را موردبحث و بررسی قرار دهیم، بلکه این امکان هم فراهم شده که در مورد سایر مواردی که خارج از اختیارات وزارتخانهها است هم به تبادل اطلاعات بپردازیم.
وی بیش از ۲۰ سرفصل کاری مورداشاره فاطمیامین را یادآور شد و گفت: این موضوعات در راستای توسعه روابط از اهمیت ویژهای برخوردار است و ما سرعت خوب و رو بهرشدی در مبادلات کالا و حجم مبادلات داشتهایم. در سال۲۰۲۱ کل مبادلات انجامشده بین دو کشور در مقایسه با سالگذشته ۲۵درصد رشد داشته، ولی در ۹ماهی که تاکنون از سال۲۰۲۲ میگذرد، شاهد حدود ۴۰درصد رشد مبادلات هستیم.
وزیر دارایی ارمنستان ابراز امیدواری کرد که اگر با این سرعت بتوانیم ادامه دهیم، میتوانیم در سالآینده رقم مبادلات تجاری بین دو کشور را به یکمیلیارد دلار برسانیم.
تیگران خاچاطوریان به سفر نخستوزیر جمهوری ارمنستان به ایران و دیدارش با آیتالله رئیسی، رئیسجمهور کشورمان اشاره کرد و گفت: هدفگذاری این است که بتوانیم در سالهای آینده حجم مبادلات کالا را به ۳میلیارد دلار برسانیم.
وی توسعه، بهسازی و بهروزرسانی گذرگاه گمرکی مغری را یکی از اقدامات و گامهای جدی برداشتهشده از سوی ارمنستان عنوان کرد و گفت: امیدواریم که تا سال۲۰۲۵ این گذرگاه نوسازیشده به بهرهبرداری برسد و بتواند روزانه به ۷۵۰ کامیون خدمات ارائه دهد که این بدان معنی است که نسبت به امروز تعداد این کامیونها را سهبرابر کنیم.
وزیر دارایی جمهوری ارمنستان با اشاره به اینکه موضوع دیگری که در مرکز توجه ما قرار دارد حضور و شرکت شرکتهای ایرانی در ساخت و احداث شاهراه جنوب به شمال ارمنستان است افزود: این موضوع امکان جدیدی را هم برای حملونقل مسافر و هم حملونقل بار ایجاد میکند و این فرصت را میدهد که حملونقل با هزینه کمتر صورت بگیرد.
وی با تاکید بر اهمیت پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا گفت: ما خیلی خوشحال هستیم که جمهوریاسلامی ایران موفق شدهاست که با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا به توافق نهایی دست پیدا کند و امیدواریم با امضای توافق نهایی بهجای قرارداد موقت، در سالآینده شاهد شکوفایی ارتباط و تعاملات در این راستا باشیم. وزیر دارایی ارمنستان همچنین گفت: مورد دیگری که همکاران من با جمهوریاسلامی ایران موردبحث قرار دادند و در موردش توافق و تفاهمنامه امضا کردهاند تمدید قرارداد تواتر گاز و برق است.
خاچاطوریان وزیر دارایی ارمنستان با ابراز خرسندی از ایجاد مرکز تجاری ایران در ارمنستان از افتتاح آن درماه آینده خبر داد و گفت: این مرکز میتواند یک عرصه واقعی برای کارآفرینان ایرانی و ارمنستانی باشد تا اقدامات واقعبینانه خود را در این عرصه ارائه کنند.
وی در اینخصوص افزود: من فکر میکنم با ایجاد این مرکز میتوان تمام مذاکراتی که تاکنون بهصورت غیرمتمرکز انجام میشده را بهصورت متمرکز در یک مرکز انجام داد که این باعث بروز ایدهها و اقدامات نو در همه زمینهها خواهد شد.
وزیر دارایی ارمنستان با اشاره به بحث عوارض جادهای گفت: از آنجاییکه رسیدگی به این امر در صلاحیت وزارتخانه دیگری است بهجزئیات آن نمیپردازم، ولی اطلاع دارم که اقداماتی درخصوص کاهش عوارض جادهای صورت گرفتهاست.
خاچاطوریان همچنین درباره اقدامات صورتگرفته درخصوص مناطق آزاد گفت: در ملاقاتی که در وزارت اقتصاد و امور دارایی ایران داشتیم و مسوولان مناطق آزاد اقتصادی هم شرکت داشتند، قرار است طرحی ارائه شود و با ارائه پیشنهادهایی بگویند که چگونه میشود درباره توسعه منطقه آزاد مغری یا ایجاد مناطق آزاد مشترک وارد عمل شد که قرار است این طرح ظرف دو هفته آینده به ارمنستان ارائه شود تا نظر طرف ارمنستانی نیز درخصوص پیشنهادات ارائه شود.
وی در پایان گفت: من با استفاده از این فرصت سفر که پیشآمده، به شما اطمینانخاطر میدهم که وزارت دارایی از هیچ تلاشی در راستای سرعتبخشیدن به تمام تصمیماتی که در مورد آن توافق میشود، دریغ نخواهد کرد./صدا وسیما
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه